sâmbătă, 19 septembrie 2009

Un film si o carte

Inglorious Basterds sau Ticalosi fara glorie, cum apare pe afise, la noi. Filmul e foarte bun. Scenariu tare, filmat minunat. O poveste de doua ore si jumatate, dar pe care nu le-am simtit. Cap de afis - Brad Pitt. Mie nu mi-a placut, in rolul asta. Mi s-a parut fortat si cred ca Tarantino l-a distribuit pentru nume. Si acum revelatia: Christoph Waltz, in rolul colonelului Hans Landa. Omul asta a facut un rol fabulos! Un austriac de 53 de ani, care isi joaca partitura vietii. Ma intreb cum ar fi aratat filmul, fara Waltz... Finalul? A la Tarantino, cel mai scelerat dintre scelerati!

Prins, de Petru Popescu. Exceptional! Mi-a placut totul: povestea tulburatoare, personajul principal, scriitura lui Popescu. Romanul a fost reedidat, vara asta, de catre Jurnalul National si inca poate fi gasit. O carte care nu te lasa! De mult n-am mai citit un scriitor roman, care sa-mi placa atat de mult. Si ce e mai impresionant este ca Petru Popescu a scris Prins, la varsta 25 de ani... Asta da! Scriitorul traieste, de mai bine de 30 de ani, in Los Angeles.

11 comentarii:

  1. si pe mine m-a dezamagit inglourious basterds http://bit.ly/S8KqG

    RăspundețiȘtergere
  2. Sobo, pe mine nu m-a dezamagit, dimpotriva! am spus ca nu mi-a placut brad pitt!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. De cand a aparut Landa in film numai pe el l-am vazut!!! Am fost absolut fascinata de personaj si de actorul care l-a jucat! Sper sa ia Oscarul...ca premiul de la Cannes am inteles ca l-a luat deja!!

    RăspundețiȘtergere
  4. da, Magda, a luat la Cannes:) diabolic personaj, genial actor!

    RăspundețiȘtergere
  5. ce frumos scrii, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cum manca Landa din prajitura aia? Cat de dement e Tarantino sa lungeasca ATAT un astfel de moment? :) Asteptam filmul din mai. Dar a meritat. Iar Anda are dreptate :)

    RăspundețiȘtergere
  7. asa e, Cristian! foarte tare scena cu strudelul. mi-a facut pofta:))

    RăspundețiȘtergere
  8. Pe mine m-a scos din minti sunetul molfaiturilor aluia. Stiu sigur ca, printre altele, si asta a fost intentia lui Tarantino. Vreau sa citesc si eu cartea despre care ai scris. O voi cauta. Sper s-o si gasesc.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cristian, ti-o recomand din tot sufletul! si daca n-o gasesti la chioscurile de ziare, e sigur la vanzare on-line, la Jurnalul:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Am comandat-o. Sper sa imi poata fi livrata la radio, acasa nu ma vor gasi niciodata la o ora decenta :)) Multumesc pentru ajutor. O citesc si revin cu impresii.

    RăspundețiȘtergere