luni, 3 mai 2010

Angoase

N-am iubit niciodata primavara. A fost mereu anotimpul angoaselor, foarte puternice, in ultimii ani. Ajunsesem sa ma tem de ea, caci mie nu putea sa-mi aduca decat o profunda depresie. Ii priveam cu invidie ascunsa pe cei care tresareau exaltati la fiecare adiere a vanticelului bland de primavara.
Anul asta, s-a intamplat ceva. N-a mai venit. Sau o fi trecut pe langa noi, dar a fost atat de discreta...

Intr-o zi, s-a topit zapada. A doua zi, a iesit soarele si au inmugurit copacii. A treia zi, au navalit florile. A patra zi, nu mai vedeam de atatea frunze. A cincea zi, a mirosit a tei. A sasea zi, era atat de cald, incat m-am ascuns de soare. Iar duminica...
Duminica, se facea ca era vara.

14 comentarii:

  1. Eh, Simona, eu am problema asta cu toamna!Poate exagerez, dar..urasc toamna!? Ma tem de ea;alunga o vara vesela si lenesa, pentru a ne anunta venirea iernii reci si luuungi. :) Cand mai vad si copacii dezgoliti...nu-mi place toamna! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu sunt plecat de doua luni de acasa. In Constanta era inca zapada. Acum sunt in Mediterana si am in fata ochilor coasta golasa si galbena a Africii. Mi-e dor de casa, oricum ar fi ea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu iubesc fiecare anotimp in parte...poate putin mai mult primavara pentru ca face ca tot ceea ce ne inconjoara sa devina " o gradina ".. In plus asa cum spunea si Blaga : "A iubi e primavara...a cunoaşte-nseamnă iarna "

    RăspundețiȘtergere
  4. buna simona, stiu ca ai lucrat la radio aici in iasi si vroiam sa te intreb cum ai aflat de posturi se posteaza undeva pe net cand se scot posturi sau ai fost pur si simplu la redactie si ai intrebat? o zi placuta

    RăspundețiȘtergere
  5. frumos spus! mai ales ca ai pastrat ziua a saptea pentru odihna.

    RăspundețiȘtergere
  6. @andreea, am gasit anuntul intr-un ziar local.

    RăspundețiȘtergere
  7. Toamna e anotimpul meu preferat.
    Primavara e frumoasa, dar aduce prea multa exaltare a celor din jur. Poate sugera ca e musai sa fii si tu fericit cand tu nu simti asta chiar in momentul ala.
    In rest, vara e prea cald iar iarna prea rece.
    Votez pentru toamna.

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna Simona,
    Eu desi iubesc primavara, ma confrunt cu depresia de primavara..Poate sunt eu o persoana mai pesimista, mai panicoasa, sau cine stie...
    Te admir mult, esti frumoasa, desteapta si ... ai varsta fiicei mele.
    Sa fii fericita!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma uitam la cer printre frunzele ciresului in floare. De sus mi se parea ca se scutura o ploaie albastra. M-au inconjurat toate patru, gurese ca un stol de vrabii.
    - Tati tati spune cine este mai frumoasa?
    - Pai... Eu deopotriva...
    - Nu nu nu! Vrem sa stim la cine tii tu mai mult! Si a inceput lauda:
    - Doar eu aduc florilor vestmant, pictura sunt frumos mirositoare...
    - Eu! Risipa fac de frumusete, am maci, am fluturi si vacante...
    - Euuu! Dintre voi are vreuna culori mai frumoase?
    - Hmm! Doar zapada ce eu o aduc sclipeste in mii de diamante...
    - Dragele tatii, cam pe la inceputul vremurilor, pana unde prastia mintii nu azvarle, un imparat cu stema rupta din soare... Torc, intr-un susur, firul din caierul unei povesti. Au adormit in prisaca cu ciresi in floare, le mangai carliontii si le privesc pistruii, eu deopotriva...

    RăspundețiȘtergere
  10. Spuky spunea...y love.....primavara...siiiiii iarna...siiiiii vara...siiiiiiiii,de fapt i-mi plac toate....,si nu ma invidia draga Simona, daca nu am dureri de cap.

    RăspundețiȘtergere
  11. Tristeţi pustii, molipsitoare...
    De ce mă urmăriţi mereu

    Le-a spus bine Toparceanu...

    RăspundețiȘtergere
  12. Doamne, cum poti sa scrii...jur ca faci un om sa uite cum il cheama numai din cuvinte :)

    RăspundețiȘtergere