miercuri, 12 mai 2010

Mie mi-e rusine...

...pentru ca vad la televizor astfel de scene. Rusine de rusinea si umilinta lor! Sunt oameni batrini, care flutura in maini zbarcite retete medicale si facturi. Pe care n-or sa mai poata sa le plateasca. Sunt primii care se revolta, pentru ca sunt si cei mai disperati. Ma gandesc la mamaie... Poate si ea ar fi iesit in strada, daca n-am fi fost noi. Ma gandesc si la ai mei. Nu pot s-o sun pe mama s-o intreb ce crede... Mi-e teama ca si ea e in aceeasi stare ca si mine. Poate mai rau.
Dar cel mai tare ma revolta faptul ca stiu ca lor, celor care ar trebui sa le fie rusine, NU LE E!

PS. Nu stiu daca e doar o intamplare, dar la maine a cazut cablul de vreo zece ori, intr-o ora...

20 de comentarii:

  1. sa ii ia dracu pe toti ... ca de rusine nu se mai pune problema de mult ...

    eu am reusit sa plec de acasa de mult timp, dar cand ma gandesc ma ai mei, si parinti si bunici, ma apuca toate crizele ... merita impuscati pentru ce fac din Romania ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici daca erau crescuti la orfelinat, nici daca erau generatie spontanee, din spori de mucegai, nu aveau dreptul si n-ar fi trebuit sa-i lase inima sa ia de la batrini si de la copii - domnul comandant de nava se pare ca a uitat regulile de la naufragiu : intii batrinii, femeile si copiii; dupa aceea, daca mai e loc, restul pasagerilor si echipajul. Comandantul, de obicei, ramina la fata locului, sa alunge pestii... :)
    Nici macar marinar, daramite conducator de tara. Halal sa ne fie, ca-i lasam sa ne calce in picioare cu zimbetul pe buze si cu explicatii fara noima.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cade cam peste tot, conexia, numai că la tine media este mai ridicată.
    În rest, nu-i interesează că nu sunt bani de medicamente, de pâine, de utilităţi, la un anumit segment de populaţie atâta timp cât ei, cei cărora ar trebui să le fie ruşine, nu trăiesc din pensii sau salarii...

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi esti asa draga!
    Si ceea ce se intampla este...urat, greu si rau! Si nu de acum. Acum s-a inrautatit! De mult e de rau in Romania. Am o fetita de 1an si 2 luni si trebuie sa ma intorc la serviciu vrand nevrand. Taie indemnizatiile si ne vor ingropa cheltuielile si datoriile! Partea plina a paharului meu este ca am serviciu la care sa ma intorc. Altii nu sunt atat de norocosi.

    Pupici de la gagici, adica de la mine si fetita mea :) :*:*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu-mi vine sa cred ce se intampla in tara si eu care imi doream sa ma intorc cat mai repede,am ajuns la concluzia ca e mai bine printre straini macar aici traim decent,acum stiu ca nu mai e cale de intoarcere,mi-am luat gandul de la tara imi pare rau de familia mea ca a ramas si se chinuie acolo,noroc ca ne au pe noi,cum ai spus si tu SImona ca altfel nu stiu cum se descurcau.Asta e cand vine furtuna vine si peste cei buni si peste cei rai..

    RăspundețiȘtergere
  6. tradatorei si vanduti MARELUI MANIPULATOR;UMILI CARE SE CRED IN gUATEMALA SI CARE NE TRIMIT IN AFRICA.usa este in cercetari pt intimidarea investitorilor straini.strategia:te comporti ca in recesiune sa creezi o criza pt economia USA.Aici e faliment total.Daca nu tii cont de influenta negativa te duci spre progres,a demonstrat-o Tariceanu,primul pas spre reforma si nu spre totalitarism

    RăspundețiȘtergere
  7. Dreptul la viata, dreptul la moarte, dreptul la reforma (ADEVARATA, nu incompetenta), dreptul la revolta. Poti sa-i iei unui om totul, poti sa-l umilesti, poti sa-i reduci tot ce vrei insa nu-i poti reduce cu 15-25% viata, dreptul la viata. Cu foamea si cu sanatatea nu poti fi electoral, nu le poti face promisiuni, nu le poti amana...
    Nu sunt sigur ce au avut de zis cei din cladirile unde erau protestele, cei din spatele perdelelor, privind la pensionari. Probabil: "Au imbatranit minerii?". Iar raspunsul, tot ei: "Nu, minerii veneau cate 10.000. Astia-s doar o mana de oameni. De-abia li se aude glasul". Asta a durut. Ca au fost doar cativa. Sunt multi in situatia acelora. De alftel, aproape toti! Poate prima data au avut oprelisti de a iesi si a se manifesta insa, treptat constiinta multimii se va impregna si in ei. E nevoie sa le aratam celor ce se cred sus ca atunci cand privim inspre cer o facem doar catre Dumnezeu, nu catre ei! E nevoie sa stie ca ei sunt de fapt angajatii nostri, ca noi le-am facut un favor votandu-i si ei trebuie sa ne faca noua zeci de mii de favoruri. E nevoie sa stie exact cati sunt/suntem! Chiar si o voce in plus, la o multime de 10.000 de oameni se aude. Pensionari, someri, oameni impozitati cu 100,200,300%, e nevoie sa-i luam de guler si sa ii intrebam: "Aveti un program de guvernare sau doar scoateti apa cu galetile din barca ce iremediabil se scufunda? Si daca nu aveti nimic concret, atunci de ce ati mintit, BA?!" (termenul de "Ba" este singurul care se poate aplica in cauza). Acum e clar cine plateste facturile, insa nu va pe nimeni sa plateasca si greselile. Asta e prioritatea momentului: plata greselile si apararea contra altora pe viitor. Daca tot vorbim procentual e cazul sa reducem cu 100% greselile!

    RăspundețiȘtergere
  8. Oamenii in varsta sunt o povara pentru stat. Ei vor pensii, bani de medicamente, bilete la tratament, vor ceea ce merita dupa ce o viata au contribuit pentru ca altii sa beneficieze de toate acestea.
    Si noi contribuim azi si platim impozite desi strambam din nas, dar cu siguranta nu vom mai ajunge sa vedem nici macar o pensie din partea statului.
    Tara noastra e amanetata pe multi ani de acum inainte, la fel si vietile noastre.
    Suntem doar pioni in mainile unui asa zis "jucator de sah" care a jucat o viata intreaga doar table.

    RăspundețiȘtergere
  9. isi bat joc de noi,de parintii,bunicii nostrii,de toti oamenii din jurul nostru!Si asta cu o nonsalanta si o lipsa de bun simt inimaginabila!Nu am decat 20 de ani,dar ma gandesc cu groaza...de noi ce se va alege?

    RăspundețiȘtergere
  10. cand esti incapabil sa te dezvolti,incepi sa furi.am ajuns sa platim contributii la stat sa ne injure lumea pe banii nostri,sa nu traiasca nimeni in afara de basescu si clientela lui,sa avem cladiri fara profesionisti,sa nu sustinem pe nimeni si nimic,sa ne creem o piramida ca egiptenii,un stat comunist care fura tot de la cetateni in democratie,un Sadam Hussein cu alta fata,stop si de la capat,

    RăspundețiȘtergere
  11. te bati pe doua interese:una a autorului moral care-si doreste consecintele,si a doua a interesului persoanei responsabile(care ia decizia).La basescu este escrocherie:fondurile atrase de la populatie nu mai ajung la BNR ,nu dispar de pe cartea de munca,dar nu beneficiezi de ele.in romania nu e justitie pt asa ceva:au patit-o profesorii din Buzau,etc,iar persoana care a abuzat de fondurile respective nu e trasa la raspundere.sper ca ai citit asta.

    RăspundețiȘtergere
  12. Da, mare rusine sa le fie...

    Pt. tot.

    RăspundețiȘtergere
  13. iti statea foarte bine cu acel "accesoriu" asemanator cu al solistului de la AC DC

    RăspundețiȘtergere
  14. Viitorul e al tuturor,dar mai ales al tinerilor.Mie mi-e rusine ca nu sunt alaturi de ei! :(

    RăspundețiȘtergere
  15. sa le fie rusine
    eu as vrea sa ma sacrific si sa ii omor dar nu cred ca merita acest sacrificiu

    RăspundețiȘtergere
  16. E rusinos pt. guvernantii nostrii, ca ne-au adus in 20 de ani in situatia asta. Nu numai cei care sint acum la putere sint vinovati. E jenant ca nu le e rusine celor care ar trebui intr-adevar sa le fie. Oameni incapabili sa conduca si care au indatorat tara asta pina in ultimul grad.

    RăspundețiȘtergere
  17. Teama nu le-ar fi sa-l bata in cuie pe Isus din nou pe cruce si sa le fie rusine de pensionari, someri, invatatori, copii?

    RăspundețiȘtergere
  18. Visam la un miting de apatrizi,"PUTEREA A CREAT UN STAT DE FARA DREPTURI",oameni care sa lucreze cu norma intreaga pe ajutor de somaj,un sclavagism reinventat pt nimeni,in care exercitarea puterii poarta notiunea de crima,o Europa care a construit perdeaua furturilor de la guvernare,un Basescu care percepe taxe de la ministri pt a sta in functie,bani de la buget spalati prin expertize daunatoare,un vot negativ in parlament cu alte buzunare pline la Udrea,o meduia neostila fata-n fata,un stat inventat in fata camerelor de luat vederi,dca te-a inteles jurnalistul sau nu te-a bagat sub pres restul nu mai conteaza,atacuri paralele si nu fatise,minciuni la toate nivelurile.Nu eu trebuie sa las capul jos de rusinea lor,ci ei sa vorbeasca de sub masa.

    RăspundețiȘtergere