duminică, 18 iulie 2010

Spectacolul ingrozitor al mortii

Nu credeam ca sunt atat de sensibila. Lucrez la stiri de aproape 9 ani. Timp in care am transmis de la inmormantari, de la inundatii, crime, rapiri, din case in care tocmai murisera oameni. Dupa ce incheiam transmisiunea, aproape ca mi se stergea din minte povestea tragica despre care tocmai vorbisem. Am observat, insa, ca lucrurile s-au schimbat, cu trecerea anilor. Pe de-o parte varsta, pe de alta parte, evolutia ideii de "live", in televiziunile de la noi.

Am ajuns sa transmitem MOARTEA in direct. Minut cu minut, in cele mai groaznice detalii. Acum trei zile, am mers la Sala Radio, acolo unde era priveghiul artistei. Inca din redactie, le-am spus sefilor mei ca REFUZ sa transmit de la doi metri de sicriu. Mi se pare o indecenta uriasa. Si, intr-adevar, am fost singurul reporter care nu s-a bagat in sufletul familiei. Toti ceilalti vorbeau despre moarte, la doi pasi de ea... Fete cu microfonul in mana, in slapi si fusta scurta, operatori care se pozau cu sicriul in spate, fotoreporteri, agatati de tavan, sa prinda un prim-plan bun cu moarta. Nu, de fapt gros-plan... In tot acest timp, oamenii trec pe la catafalc. Cei mai multi filmeaza sau pozeaza cu telefoanele mobile. PUN MANA PE EA! Ii fotografiaza sotul... Vad bunici cu nepoti, iar in dreptul sicriului, II RIDICA IN BRATE! SA VADA INAUNTRU!!! La televizor, spectacolul mortii e in toi. Cadre stranse, cu figuri indurerate, montate in DMC(pe lent, ca sa fie mai dramatice). Se numara lacrimile sotului, in direct. Mama lesina, iar televiziunile dau intruna secventa asta... La inmormantare, in primul rand stau cameramanii. Focus pe groapa... Si iar lacrimi, lacrimi, lacrimi... Daca ai ratat ceva la televizor, nu-i nimic, gasesti in ziare. Acolo e si mai si, ca n-au CNA-ul pe cap, deci nicio cenzura...

Ce Dumnezeu se intampla cu noi?! Eu stiu ca raul atrage si ca tentatia de a vedea este foarte mare, dar unde e DECENTA?! Mai tineti minte ceremonia, in memoria lui Michael Jackson, transmisa si ea, in direct, de o lume intreaga? A fost ceva, acolo, care v-a bulversat, vreun amanunt sordid? Eu spun ca nu... Si acolo era durere, dar a fost si decenta.

Unde, in ce punct s-a stricat poporul asta la cap? Sau asa am fost dintotdeauna? Pe mine, vestea mortii Madalinei m-a socat, dar ce a urmat, M-A TRAUMATIZAT! O sa am nevoie de zile bune, poate saptamani, ca sa ma vindec sufleteste de ce am trait, de miercuri incoace. Sa pot sa dorm linistita. Sa nu-mi mai revina obsesiv, in minte, imaginea mortii si a grotescului...

72 de comentarii:

  1. Dumnezeu s-o odihneasca!
    O vara plina de liniste sufleteasca iti doresc!
    Imbratisari prietenesti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate, draga mea Simona, nu ai dreptate, ci ai foarte mare dreptate!!! Tabloidizarea stirilor a inceput in Romania din cauza unui singur post de televiziune, pe care, normal, il stim! Din pacate, restul televiziunilor daca nu se aliniau oarecum la trendul impus de postul respectiv, telespectatorii fugeau pe zi ce trece. Si stii bine ca asa e! Mai mult ca sigur d-asta s-au introdus rubricile mondene cu bombe sexy, urate si hidoase in Observator si Sport, si aici vorbim de A1. D-asta promovam toate parasutele care nu stiu sa scrie cu pixul pe hartie ca la clasa a III-a B, dar stiu sa defileze si sa se prostitueze la televizor si prin cluburi.

    De exemplu, producatorul Telejurnalului de la TVR 1 a declarat in urma cu cateva zile: “Inmormantarea, in general, este un subiect privat, al familiei. Cred ca circul de pe celelalte televiziuni a fost deplasat!”. Ce s-a intamplat de fapt? Miercuri, Madalina Manole deschidea Telejurnalul TVR, asa cum s-a intamplat la toate posturile de televiziune din Romania, dar, in schimb, vineri, Madalina Manole era in coada stirilor, la TVR, nu ci la restul posturilor de televiziune.

    Sunt convins ca ti-a fost enorm de greu sa-ti stapanesti lacrimile atunci cand erai in direct la Observator unde se vorbea despre vestrea tragica. Dar, asa cum spuneai si-ti dau mare dreptate, inainte de toate trebuie sa fim oameni, ci mai apoi oameni de televiziune.

    Iar pe tine trebuie sa te apreciem, pentru ca ai reusit sa-ti impui punctul de vedere in fata sefilor si sa respecti un eveniment tragic din viata unei familii. Mai rar, dar iata ca se poate!

    Zi frumoasa. Ne revedem la 19 ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Dumnezeu sa o ierte ,ca nu stie ce a facut!!!
    p.s.Dar televiziunile si tabloidele de scandal au creat un SINDROM DE SUICID -MADALINA,de ja au fost cazuri,o duminica frumoasa !
    p.s.VACANTA MINUNATA!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Din păcate doar o televiziune a rămas decentă 100%, aceea este TVR.
    Şi Antena 1 are emisiuni cu zoaie gen Capatos.
    Aţi procedat bine pentru că aţi refuzat să încălcaţi normele deontologice ale jurnalismului.
    Nu o să vedeţi niciodată BBC sau nici măcar ProSieben să facă asemenea transmisii pentru că trăiesc acolo unde dacă faci lături a doua zi ţi se arată uşa pentru că postul riscă să dea faliment din cauza unei ştiri oribile.
    Din păcate am uitat să păstrăm decenţa faţă de morţi, niciunde în lume nici măcar la triburile zulu nu se bliţuiesc cu mortul. Îmi este scârbă de cât de jos au ajuns unii în scara evoluţiei morale.

    RăspundețiȘtergere
  5. Un suflet se hraneste in primul rand cu emotii. Cu cat e mai pur, cu atat mai mult are nevoie de bun simt. De aia nu ma mir ca informatia asta, transmisa in cel mai grotesc si invaziv mod posibil, ti-a intoxicat inima si mintea, la fel cum si pe noi, spectatorii, ne-a scarbit.

    Cu toate astea, n-am vazut nicun televizor aruncat de la etaj, niciun ziar de scandal calcat in picioare si nici o institutie media care sa dea faliment dupa vreo moarte celebra. Ba, din potriva!

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, romanii parca au luat-o razna, dau dovada ca sunt masochisti, s-au obisnuit atat de mult cu raul incat ii atrage, nu-i mai deranjeaza aproape deloc, ba mai mult aud mereu vorbe de genul: e Romania, adica se admite...
    Si, din pacate, presa scrisa si televiziunea "canta in struna" acestor cerinte, acestor idei. Majoritatea informatiilor prezentate de presa/TV poarta o "aura intunecata"; barfa, scandalul, morbidul/sinistrul si pe de alta parte imoralul sunt puse pe tapet fara nici o jena si parca fara nici un fel de control, fara nici un fel de autocenzura.
    Asadar sa ne intrebam: unde e cultura acestui popor? unde e rusinea, unde e sufletul? Spre ce lume ne indreptam?

    RăspundețiȘtergere
  7. @costea se pare ca nu ai vazut acces direct si observatorul de la 7 seara ca nu mai spuneai tu ca antena 1 a procedat bine si nu a incalcat normele deontologice ale jurnalismului.

    RăspundețiȘtergere
  8. din pacate trebuie sa recunoastem ca asa am fost intotdeauna.
    obiceiurile de inmormantare de la noi sunt absolut barbare. absolut traumatizante. suntem in urma cu mii de ani. ogramada de obiceiuri si traditii pagane care murdaresc insasi memoria celui care e pe ultimul drum. boceala asta grotesca care nu poate sa aduca decat rau...
    oameni care n-au avut o treaba cu cel decedat cat timp a fost in viata isi dau cu parerea, spun ei ce bun era, ce deosebit...

    p.s. felicitari pt aceasta atitudine

    RăspundețiȘtergere
  9. Ai mare dreptate, Simona, eu am dat peste transmisiunea de pe stirileprotv.ro si m-am ingrozit. Acolo au filmat, ORE in sir, sicriul din Casa Sindicatelor Ploiesti. Macar la alte posturi TV era o imagine micuta, in coltul ecranului... aici se putea vedea fiecare lacrima, fiecare gest facut de familia indurerata. Stiu ca pe internet libertatea de expresie e mai mare, dar cineva tot trebuie sa ia masuri.

    Daca de la asa-zisii jurnalisti ma asteptam la asa atitudine josnica - orice pentru rating, multimea care a venit "sa-si ia ramas bun" de la artista m-a ingrozit de-a binelea. Blituri, babe care se holbau minute in sir in sicriu, parinti care isi ridicau copiii, ca sa vada mai bine, nu mai zic de cei care au pus mana pe Madalina ... sarmanul ei frate care o pazea, ca sa nu o asalte multimea... la cum se imbulzeau oamenii de acolo, nu m-ar fi mirat sa il dea la o parte, ca sa aiba o priveliste cat mai clara.
    E trist, nu ma asteptam la asa ceva. Mereu ironizam expresia "asta cere publicul", dar cu timpul a devenit valida.
    Suntem rai si nu cred ca mai este cale de intoarcere. Fara bun-simt si decenta, ne indreptam nicaieri. Si nu cred ca mai putem recupera vreodata valorile astea.

    Ganduri bune, de la o alta ieseanca... Ma bucur ca Bucurestiul nu te-a schimbat.

    RăspundețiȘtergere
  10. Felicitari Simona pentru atitudinea ta, pentru mine esti cea mai tare din trustul mogulului, si nu pentru ce ai scris acum. Hai sa-ti spun varianta mea pentru ce se intampla cu tabloidizarea din Romania. Ziaristii si oamenii de televiziune onesti au fost eliminati pentru a li se face loc celor obedienti, gata sa spuna orice ar fi pe placul mogulului. Oamenii civilizati ai acestei tari, mai sunt si d-astia, au inceput incet incet sa inteleaga ca sunt mintiti si manipulati astfel ca au incetat sa mai cumpere ziarul quality (Romania Libera, Adevarul, etc). Apropo, ai mai vazut pe cineva in ultima vreme pe la chioscurile de ziare sa cumpere vreun ziar? Asa ca singurele ziare care se mai vand sunt tabloidele, ziarele de scandal pentru publicul mai putin informat, pe care nu-l intereseaza ce zice Plesu, e prea greu pentru el, ci ce face Bianca si cate silicoane si-a mai pus. Asa ca stirile care vand ziarele sunt chair astea care te oripileaza pe tine (si pe mine si pe multi altii).La televiziuni e acelasi lucru, calitatea programelor este atat de slaba incat preferi o plimbare in aer liber sau sa stai pe banca in fata blocului. Doar cand apare un subiect senzational mai intri in casa. Dar ce le pasa patronilor de televiziuni, ai n-ai calitate ei oricum isi vand marfa fiindca ala cu cablu iti baga pe gat programele pe care le platesti vrei nu vrei. De ce ar mai baga bani mogulul in programe de calitate si in oameni de calitate (asa ca tine :)) daca tot atatia bani scot. Prefera sa trimita un reporter bagacios care iti aduce o stire, ieftin si pe placul telespectatorului needucat.

    RăspundețiȘtergere
  11. ma intreb cati oameni din televiziune au acest ¨tupeu¨ sa le spuna sefilor ca nu for face un lucru pentru simplu fapt ca nu e frumos, ca trebuie sa avem un anume respect pentru acea persoana sau lucru.
    cu resoect....

    RăspundețiȘtergere
  12. Suntem o tara la care decenta si bunul simt nu mai exista...ce mai conteaza suferinta familiei si a prietenilor daca asta se vinde...oameni care nu au luat in viata lor un album al Madalinei Manole sau nu au ascultat de ani buni o mel a ei, se trezesc acum dupa moartea acesteia sa comenteze si sa "violeze" memoria unui om care nu a facut nimic altceva decat sa cante si sa ne incante prin simpla-i prezenta...Noi nu ne vom face bine nici acum si nici intr-o 1000 de ani...urasc ca fac parte dintr-o tara in care bunul simt si constiinta nu mai exista.

    RăspundețiȘtergere
  13. In primul rand felicitari pt refuzul de a transmite de acolo .
    In al doilea rand ,atinsul ei, moarta, poate sa semene ca atinsul moastelor. Nu treb musai privit negativ .La fel cel cu facutul de fotografii.. Socul a fost atat de mare pt toata lumea incat fiecare a dorit sa imortalizeze pt totdeauna acele momente. E drept, s-a sarit f mult limita de decenta. Foarte mult, aproape fara precedent. Nu inteleg de ce s-a permis accesul ziaristilor de catre familie. Era super simplu sa interzica accesul, dar pt ca Petru Mircea lucreaza in Pro , acest post de tv a avut exclusivitate .....Beahhhh...Horror

    RăspundețiȘtergere
  14. :)) Bun venit in realitate...ca sa zic asa ... Unde ai trait pana acum fatuca?

    RăspundețiȘtergere
  15. Continuand in acest fel , nu ne vom putea ridica niciodata.E ca si cum ai vrea sa "educi" o gloata de pensionari sa nu se mai imbranceasca cand se impart alimente gratuite.
    Aceste stiri ne impovareaza sufletul, sa fim pesimisti , sa vedem doar partea goala a paharului, lipsurile....
    Nu ne vom reveni , si in continuare, de indreptam spre subsol.
    Cat despre decenta , a ramas la etaj...

    RăspundețiȘtergere
  16. Imi pare rau s-o spun, dar media este cea care a sustinut si alimentat aceasta isterie a poporului de a vedea durere, lacrimi si iar durere.Si eu sunt de profesie jurnalist, nu lucrez in media tocmai pentru ca e scarbos ceea ce se intampla azi in televiziune si in presa.Singurele lucruri la care romanaul de rand, din ziua de azi, percuteaza sunt: violente, vulgaritate, durere, moarte sau curve ieftine intretinute de nu stiu ce babalaci si transformate peste noapte in "dive".E trist ca ne-am dezumanizat, este trist ca ne intoxicam numai cu Elodii si Diaconesti si este si mai trist ca ai nostri copii nu vor cunoaste adevaratele valori ale poporului astuia.Raul trebuie taiat de cei care difuzeaza mizeriile astea.Chiar daca nu vor mai vinde sau nu vor mai avea atat de mare audienta pentru o bucata de vreme dar macar vor avea cu timpul o alta nisa de oameni careia se vor adresa.In rest...impresionanta este moartea Madalinei chiar si fara tot spectacolul asta ieftin si gratuit.Era prea tanara pentru un asemenea sfarsit!

    RăspundețiȘtergere
  17. Bună dimineața, Simona!

    Asta pentru că se pare că abia acum te-ai trezit, deși lucrurile acestea se întâmplă de ani întregi în România (dacă nu dintotdeauna). Iar tonul îl dau tocmai știrile de la televizor. Știi tu.. știri, Antena 1, Antena 3? "Atenție, România, adună-te în fața televizorului pentru că urmează imagini șocante"? Nu că alte televiziuni ar fi mai breze (Știrile de la ora 5, Poveștiri și alte inepții); eu unul m-am consolat cu ideea că, dacă vreau să mă uit la televizor, trebuie să mă mulțumesc cu Discovery și Nat Geo. Și din când în când cu sport, deși nivelul comentatorilor este sub orice critică în ultimii ani.
    În rest, toate cele bune și o viață fericită! :)

    PS Apropo, am citit despre postul asta într-un ziar de scandal. Că tot vorbeam despre România..

    RăspundețiȘtergere
  18. Felicitari, Simona. Din pacate, suntem prea putini jurnalisti care gandim astfel. Cu fiecare an care trece noi, romanii, in general, ne "depreciem" tot mai mult, toti vor senzational, rating.

    RăspundețiȘtergere
  19. Felicitari Simona pentru ce ai facut, pentru inteligenta, sensibilitate si caracter. Spectacolul este intr-adevar grotesc. Mass-media a transformat moartea Madalinei, intr-un show penibil, din care bineinteles nu stie cum sa scoata mai mult profit. In ziua de azi decenta, bunul simt, etica meseriei, corectitudinea, si respectarea valorilor morale, au ramas vorbe goale. Esti printre putinele persoane care nu a vrut sa participe la asa o mizerie. Ratingul nu inlocuieste inteligenta, respectul, profesionalismul si comportamentul cu frica de Dumnezeu al oamenilor. Si in final tot mass-media se mira de reactia negativa a oamenilor. In rest, daca e sa vorbesti de persoanele care au venit la priveghi, multi sint needucati si inculti, si cu asta am spus totul. Problema e in media.

    RăspundețiȘtergere
  20. tara de cocalari care sparg seminte,maninca mititei si si se-nbulzesc la mare,mogildani,neciopliti,primitivi,needucati, aoleuuuu, si prosti cu spume....

    RăspundețiȘtergere
  21. Daca ai fi manifestat acest refuz in una dintre primele zile de activitate jurnalistica ai fi fost acum concediata. Demonii sunt cei care stabilesc aceste "reguli" de a starni audienta. Ceilalti cad doar in pacatul concesiei, lasa umanitatea deoparte fiindca, la inceput, tu ca om esti doar o prelungire a microfonului... Felicitari insa pentru ca nu te-ai robotizat, fiindca nu ai pierdut contactul cu ceea ce este uman, fiindca ai spart sablonul.

    Pe de alta parte intreg acest spectacol al dramei Madalinei Manole mie mi-a starnit repulsie. Nu cred ca m-am uitat/urmarit mai mult de 10 min, atunci cand era un "breaking news". Apoi ar fi trebui sa ramana o tragedie a familiei artistei, a omului din spatele scenei. Nu era nevoie nici de tolerarea fanilor. Ei ar fi putut vizita mai apoi mormantul. Consider ca prin tot acest circ nu s-a facut decat o pangarire a memoriei celei care trecuse de ceva vreme de fapt in uitarea colectiva, haideti sa recunoastem si asta! Stau si ma intreb asadar care e pacatul mai mare: al ei, pentru ca a decis ceea ce a decis pentru sine sau al nostru pentru ca am sinucis decenta din noi insine?

    Pe televizorul meu OTV-ul nu mai figureaza demult in grila. Chiar si numai zapparea pe o astfel de cloaca e prea mult pentru simtul ridicolului pe care-l pot ingera. Va invit asadar sa faceti si dumneavoastra la fel. Ce daca societatile de cablu ofera 100 de canale? Fixati-va 20, uitati-va constant la maxim 2 si nu uitati ca dincolo de geamuri e o lume!

    RăspundețiȘtergere
  22. Felicitari Simona.Ne-ai dovedit inca o data ca esti o femeie cu un suflet curat, sensibila si realista in acelasi timp.
    Ai foarte mare dreptate.
    Crede-ma ca si mie mi s-a parut dezgustator ce au facut televiziunile...reporterii, cameramanii. Nu au avut nici un pic de respect fata de familia Madalinei aflata intr-o durere de neimaginat.Au profitat de momentul de slabiciune in care s-au aflat ( pentru ca nu au mai avut puterea de a tine presa ... televiziunile la distanta )si s-au calcat in picioare ca sa fie lipiti de cosciug, iar noi ce am dorit din tot sufletul sa le transmitem condoleante si sa le fim aproape in acele grele momente( prieteni, vecini, colegii - ai familiei Madalinei ) am reusit cu greu sa o facem din cauza lor. Nu stiu ce au obtinut cu aceste transmisiuni...cu cat s-au imbogatit de pe urma acestui tragic eveniment, dar un lucru il stiu sigur...lui Dumnezeu nu i-a placut. In loc sa fim mai buni, ne transformam in niste monstrii...pacat.

    RăspundețiȘtergere
  23. da, Simona, ai dreptate. in ce priveste modul in care s-a facut rating pe sicriul Madalinei. pentru ca nu romanii au fost cei care au solicitat tot spectacolul asta mediatic, ci o parte din media a ..trait din asta doua zile.
    este tragic ce i s-a intamplat Madalinei. a fost drama ei, tragedia ei si a familiei ei. noi, ceilalti, am primit un pumn in plex (pentru ca de la ea niciodata nu ne-am fi asteptat la asta!), care, pe unii, poate ca ne-a trezit din abulia tot mai adanca in care ne ingropam de vii. am fost, poate, curiosi de mai multe detalii, pe care, insa, le putem primi intr-un mod mult, mult mai decent, totusi. si, pe de alta parte (poate e un punct de vedere minoritar), fiecare dintre noi, bulversati, am plans-o cum ne-am priceput, fara a face bani ori/si balci din asta.
    asadar, Simona, nu omul de pe strada este cel care a creat "spectacolul media", ci nevoia unor patroni media de spectacol, de orice fel, cu orice pret.
    din pacate, este din ce in ce mai putin loc pentru ziaristii, realizatorii media, de bun-simt, responsabili, care sa-si poata permite luxul de a ramane oameni, cat timp fac meseria asta.
    in concluzie, repet, nu oamenii din fata televizoarelor sunt de vina pentru ce se intampla pe sticla, indiferent cat si cum se poate motiva ratingul, care, in esenta, inseamna BANI pentru post, pentru patron, si nu altceva.

    RăspundețiȘtergere
  24. An aflat de post'ul tau de pe blog intamplator si trebuie sa spun ca desi la inceput nu vroiam sa recunosc, probabil din cauza situatiei, si eu am avut pe tot parcursul acestor zile aceeasi gandire, si observ ca nu sunt singura. Am mers si eu la Casa Sindicatelor pentru ca am vrut sa pun o floare si o lumanare, din respect si in memoria Madalinei Manole. Am regasit mare parte din ce e scris mai sus. Desi "putin" mai calma, lumea cred ca uita in anumite momente de ce se afla acolo. S'a ajuns ca de la un teoretic respectuos "Condoleante" care trebuia adresat in acele momente grele, la ceva care a luat prea mult amploare... pacat. Toti acei oameni care s'au imbulzit atunci au venit sa asiste voluntar la acel moment trist, insa din pacate nu stiu cati dintre ei au stiut sau stiu sa asiste la momente fericite:).

    RăspundețiȘtergere
  25. Din pacate sunt anumite granite care se depasesc incet-incet (dar sigur - si uneori nici macar foarte incet) in cautarea audientei.

    Oare insa nu cumva decenta ar aduna mai multe persoane?

    RăspundețiȘtergere
  26. Simona,stii ce e bine la mine? am aflat de pe net(nu sunt in tara)si am citit doar atunci cand a fost o prima zi...
    restul,nu m-a mai interesat.
    am fost socata ca multi altii,insa pe mine ma ajuta departarea...asa o pot pastra in amintirea mea..cum a fost,cum am vazut-o mereu la tv,neintinata de nimeni,fara sa urmaresc grotescul din ziare si tv. circul nu ma intereseaza.

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna seara,

    Va urmaresc la Observator de multi ani, si va admir si respect munca. Sunt de acord cu ceea ce spuneti, chair ma intrebam cand va afirma cineva din TV acest lucru!
    Pentru o asemenea femeie, cantareata si om de suflet, sa se ajunga la asa ceva! Am vazut si eu la stiri imaginile despre care povestiti, mi s-au parut morbide. Fascinatia pentru morbid si rau exista, insa in natura umana...de aceea sunt oameni care isi duc copiii sa vada un om trecut in nefiinta, nu ca sa isi arate respectul, ci, inconstient, "ca sa vada si ei". Lucrul acesta nu este atat de urat, in sine, cat este ideea de "in direct", sa vedem cum se intampla acest lucru...dar, avizi de ideea de consum, chair si al mortii, o inghitim din plin, inca din viata.

    Iulia

    RăspundețiȘtergere
  28. draga simona,
    chiar acum ti-ai dat seama ca lucrezi la o tv de scandal , la fel ca marea vedeta andreea esca ? asta e viata , toate au un pret , daca nu te-ai lipit si tu de unul cu bani tb sa suporti din pacate

    RăspundețiȘtergere
  29. pt procuratura militara si criminalista antimusamalizare pe incompetenta:citat CIA:functionarea serviciului sau actului criminal nu trebuie sa fie ostentativa,dar nici ascunsa de misterul si vrajitoriile pe care un detectiv amator prefera sa si le asume"=goana dupa furadan si nu dupa mediul de constrangere=limbaj,arma chimica=transpiratie cleioasa+peri albi simetrici in zona temporala

    RăspundețiȘtergere
  30. Mare dreptate ai!Am fost si eu la Sala radio si am fost cu adevarat revoltata de atitudinea ziaristilor si televiziunilor.Nu mi-a venit sa cred cum se bateau care sa faca poza primu' cu sicriu....care sa-si bage primu' camere in sufletul familiei distruse....am vazut poze portret cu Madalina Manole in sicriu....Este groznic,infiorator....
    M-a uimit enorm si atitudinea oamenilor.Faceau poze bietei Madalina cu telefonu si apoi se mai si uitau le ele sa vada daca au iesit bine.Ma itreb ce fac cu ele?!Am ajuns de tot rasu'....o tara de oameni fara minte....sunt dezamagita si am un gust foarte amar pt tot ceea ce se intampla in tara asta....
    Dumnezeu sa o ierte pe Madalina Manole....sper sa-si gseasca linistea de care a avut atata nevoie.....si mai sper si ca intr-o buna zi,sotul si familia(desi stiu ca este foare greu)sa spuna daca stiu ceva din ce s-a intamplat cu ea.Vreau asta nu pt mine....ci pt acele persoane care o judeca si critica si o considera "nebuna".Mentalitatea noastra nu poate sa accepte ca exista si "boli" ale sufletului....depresii.....Asta este Romania in care traim.....

    RăspundețiȘtergere
  31. Hi....Nu stiu daca mai intalnesti altundeva in lumea asta mare atata "pasiune publica"pentru morti.I-am povestit odata unei prietene americance despre inmormantarea la romani...cum mortul sta descoperit si rudele ii strang mainile si-l saruta si am reusit s-o "fascinez".

    Si eu am vazut cateva crampeie din inmormantarea Madalinei si m-a intristat atmosfera de "vine circul...hai si noi!"

    RăspundețiȘtergere
  32. Adevarul este ca lumea s-a prostit rau de tot in tara asta... Este penibil sa stai cu camera de filmat si cu microfonul in mana langa sicriu si sa transmiti in direct. Oare cat ne mai poate suporta BUNUL DUMNEZEU??? Pana cand??? Ma doare sufletul pentru MADALINA si pentru parintii ei care sunt sfasiati de durere.
    MADALINA toata viata a muncit pentru binele celor din jurul ei si pentru noi toti,ca sa ne aduca bucurii in sufletele noastre prin aceste melodii deosebite,cu interpretarile ei minunate si vocea unica , iar noi cu ce o rasplatim??? Toti se cred judecatori sau mai bine spus calai si o acuza in diverse feluri. Rautatea este cea care ne caracterizeaza cel mai bine in ziua de azi. Pentru ca nu am stiut sa o pretuim pe draga si scumpa noastra FATA DIN NALINDAMAR cand era printre noi , macar acum cand am pierdut-o definitiv sa ne rugam BUNULUI DUMNEZEU sa o ierte,sa aiba grija de sufletul ei si sa il duca in Imparatia Cerurilor,in Gradina RAIULUI,unde dreptii se odihnesc. A avut o inima prea buna si si un suflet imens pentru lumea aceasta rea si egoista. Oamenii ca ea sunt ca florile rare , nu se intalnesc pe toate drumurile,iar noi in loc sa o apreciem si sa o sustinem,i-am dat cu piciorul. RUSINE SA NE FIE ca am ajuns sa ascultam toate panaramele si parasutele care stau in chiloti prin fata camerei de filmat si se cred mari cantarete. MADALINA era poate singura cantareata din Romania careia nu aveai ce sa ii reprosezi,nu gaseai nimic rau despre ea chiar daca te chinuiai. DUMNEZEU ne-a dat-o pe acest pamant sa ne bucuram de ea si melodiile ei,dar daca a vazut ca noi nu o apreciem, a luat-o acolo sus la EL... Mai devreme sau mai tarziu o sa ajungem cu totii acolo sus si atunci va disparea ura, rautatea si egoismul din noi.
    Degeaba alergam ca nebunii dupa bani,averi si servicii,dupa o viata lejera...la ce folos toate acestea daca ne pierdem sufletul???
    ODIHNESTE-TE IN PACE MADALINA si iarta-ne pentru ca te-am uitat si te-am neglijat!!!

    RăspundețiȘtergere
  33. Din cauza unor jurnalisti cu foamea in gat si fara coloana vertebrala generalizezi/simplifici caracterizand un intreg popor?

    Asta e dovada de decenta si bun simt?

    Tu, familia ta, rudele tale, prietenii tai, cunostintele tale, va considerati stricati la cap sau asa ii caracterizezi doar pe altii???

    RăspundețiȘtergere
  34. Am ajuns pe blogul tau de pe site-ul cancan. Inainte de toate, te admir. Si gestul facut ma face sa te admir si mai mult. La ce a fost la tv zilele astea, Doamne, mi s-a parut lipsa de respect. Badea a avut dreptate, parca am privit diavolul in ochi.
    Dar lucrul care m-a marcat acum cateva minute a fost poza pusa de cei de la cancan la articolul in care scriau despre tine. Ai vazut? Nu am putut sa cred ca cineva in tara asta ar putea pune asa o poza pe net! De la un ziar ma refer! Poate o sa vezi..eu as fi vrut sa nu vad. Cred ca era de la sala radio. Daca nu s-ar vedea Madalina, poate nu as fi fost atat de oripilata!
    Dar mi s-a parut un gest de minim bun simt si respect sa nu se publice astfel de poze, de la sala radio in care sa se vada ea. Suntem o tara oribila!

    RăspundețiȘtergere
  35. Eu nu prea las commenturi dar meriti unul din suflet... BRAVO-BRAVO-BRAVO-BRAVO! Te apreciez, stimez...si respect pentru ceea ce ai facut.
    Nu fi trista de ceea ce se intampla e ceva normal... totul e sa ai caracter sa depasesti aceste momente ..jenante in care te-a pus antenuca ta...! Si da..... esti om.... cu bune cu rele..cu defecte si calitati! Horror,cat mai horror... sa fie rating mancavash:D ce...daca voi reporterii nu suportati? dupa rating apocalipsa!

    RăspundețiȘtergere
  36. Draga Simona, ai dreptate.Cineva spunea ca suntem un popor de cioclii, eu as spune ca de ulii in asteptarea prazii.A fost grotesc ceea ce s-a intamplat.Sigur ca suntem toti consternati de natura evenimentului dar modul de manifestare denota lipsa de civilizatie, de decenta, de bun simt.Asa este.Sper ca atitudinea ta sa nu iti faca probleme la serviciu.

    RăspundețiȘtergere
  37. nu poti compara moartea americana cu moartea damboviteana, dupa cum nu-l poti compara pe anderson cooper cu un reporter roman. eram in SUA cand a fost inmormantat Michael. cred ca familia artistei Madalinei Manole ar fi vrut/putut sa restrictioneze "dreptul" la atingerea decedatei dar au lasat sa se faca romaneste. Iar "romaneste" se pune mana pe mort. Din pacate si aici am ceva experienta, din familie...
    Pana sa ne plangem de indecenta ar trebui ca fiecare sa incepem cu noi insine. Voi, media, sunteti cei care puteti avea un impact cat mai mare spre a face si altii sa se mai indrepte. Asa ca, pentru atitudinea ta, Simona, "thumbs up".

    RăspundețiȘtergere
  38. Bravo! Felicitari! La modul cel mai sincer, felicitari pentru bunul simt pe care-l ai! Insa, din pacate pentru noi, s-ar putea ca la urmatoarul live de langa sicriu sa fie ales alt reporter pentru transmisie, unul care sa fie capabil sa faca ceea ce tu ai refuzat....
    Ma uitam ingrozita cum toate posturile: Protv, Antena 1, Antena 3 si Realitatea au transmis inmormantarea in direct si...... surpriza! televiziunea "lu' Domnu' Dan" a ratat live-ul si transmitea muzica populara.......(nu-i nimic! recupereaza acum)
    Din pacate nu putem spune "asta e Romania" pentru ca mizeria asta tine de natura umana, nu neaparat de romani. Citeam pe blogul lui Dan Negru despre deshumarea lui Simon Bolivar, care se petrece tot cu surle si trambite, tot cu transmisii live si talk-show-uri etc etc. Deci....astia suntem noi, oamenii....
    Si ca sa revenim pe meleaguri romanesti, televiziunile noastre au copiat rapid reteta "lu' Domnu' Dan" si au otevizat Romania prin emisini cu, pentru si despre prosti, gen: Acces direct, Happy Hour, Un show pacatos si alte si alte emisiuni de inalta inteligenta.
    Asta este....! Avem oricand alte optiuni pe Animal PLanet, Discovery, Nat Geo; animalele prezentate acolo sunt chiar simpatice, iar dezastrele sunt mai usor de digerat decat inmormantari in direct.
    Totusi, am niste nedumeriri: de ce ca bunic/parinte ti-ai duce nepotul/copilul sa vada un mort? (mi se pare traumatizant pentru un copil) cei care au fotografiat cosgiugul, ce vor face cu pozele? le vor posta pe facebook?!?!?!(banuiesc ca nu-i nicio bucurie sa te uiti la poze cu un om in sicriu...)

    RăspundețiȘtergere
  39. in ziua inmormantarii mi se parea ca orice post pe care puneam e otv. tragic...

    ce-a facut e regretabil, nu suntem indreptatiti sa judecam, dar pe de alta parte..a fost lasitate din partea ei pentru ca s-a gandit la "frumusetea" ei..si a lasat un copil orfan si un sot indurerat. pentru ce a facut in muzica, respect cu toate ca si in muzica a murit de cativa ani buni si multi aproape ca au si uitato. am vazut un titlu absolut ingrozitor al unei stiri, "trio-ul tragic al muzicii romanesti" sau ceva de genul asta.. in care Madalina Manole era pusa alaturi de Mihaela Runceanu si Laura Stoica, eu nu am gasit niciun rost pentru care au facut comparatia sau alaturarea asta , pentru ca prima a fost omorata cu sange rece iar laura a murit intr-un tragic accident , in niciun caz nu s-au sinucis.

    pe hotnews era si mai ingrozitor..cu update-uri cu ce se intampla din 2 in 2 minute.. groaznic.


    mult succes in continuare Simona si bucura-te de vacanta !

    o zi placuta

    RăspundețiȘtergere
  40. Poporul asta s-a stricat la cap incepand din momentul in care televiziunile, in primul rind, au pus accentul de grotesc.
    chiar antena 1 a fost unul dintre promotorii acestui tip de ...stire: daca nu-s morti, daca nu-i un viol, nu ma intereseaza, spunea, cu destui ani in urma, editorul care selecta stiri din studiourile locale. si asta se intampla inainte de a aparea otv-ul, sau tabloidele.
    nu ai vazut ca barfa e una dintre marile placeri ale romanilor?! mass media a ridicat-o la rang de...subiect national.
    romanii sunt usor de manipulat, si media are vina ca a facut-o fara sa isi dea seama pana unde se va ajunge. sau si-a dat seama?!

    RăspundețiȘtergere
  41. Ai mare, prea mare dreptate Simona...este prima data cand citesc ceva pe blogul tau, si promit ca ma pun sa citesc si retroactiv. Nu mai repet si eu ce ai spus tu sau ceilalti utilizatori, spun doar ca ai totala dreptate si te admir pt ca nu ti-ai vandut sufletul.
    Sanatate multa si ramai la fel, pt ca esti un om frumos. unul din putinii care mie imi transmit ceva in fata tv-ului!

    RăspundețiȘtergere
  42. Dati poporului paine si circ, zicea Juvenal, un poet roman, lucru care a ramas valabil si in zilele noastre. Asa au ajuns "vedete" Naomi, Nikita, Bianca, Adelina etc. Daca s-ar mai arde oameni pe rug sunt sigur ca "spectacolul" ar avea mai mult succes ca acum cateva sute de ani. Evolutia nu si-a pus amprenta pe aceasta latura umana. Decenta, bunul simt sunt nestemate extrem de rare. Ma bucur sa vad ca din cand in cand mai apar pe ici pe colo dar din pacate prea rar si prea putine pentru a schimba ceva. Pe altarul audientei sunt sacrificate toate valorile, triumfand grotescul, prostia, nesimtirea.

    RăspundețiȘtergere
  43. Hey, linitste-te! NU te lasa influentata de energia negativa a oamenilor, mai ales a acelora care faceau poze cu mobilul la sicriu...

    RăspundețiȘtergere
  44. Buna Simona,

    Si eu asemeni tie sunt extrem de socata de disparitia fetei dragi .. Dar mai socata si traumatizata am fost urmatoarele zile in care oriunde ma uitam vedeam imagini, discutii pe acest subiect .. tv, radio, cunostiintele din jurul meu .. Mai tare m-a traumatizat ceea ce a urmat, faptul ca lumea se hranea din aceasta poveste; ma dispera faptul ca in jurul meu toata lumea facea supozitii asupra aceea ce s-a intamplat .. tot felul de teorii unele mai grotesti ca altele.
    Sincer eu nu am putut si am refuzat sa ma uit la tv in aceasta perioada, am vrut sa o respect pe Madalina si decizia ei.
    Trauma va trece Simona draga .. cu timpul ..

    RăspundețiȘtergere
  45. Teposul
    Simona,
    ma plec in fata ta. astazi, cand realitatea este deformata de "stirile de la ora 5" (nu exclud de aici nici un buletin de stiri), cand foamea de senzational le ia mintile producatorilor, cand punctele de rating devin dumnezeul "sefilor", cand decenta exista numai la timpul trecut, ai avut curaj sa zici nu. asta, pentru mine inseamna bun simt. care din pacate este din ce in ce mai greu de gasit pe micul ecran, in ziare, in realitate, in tot. ma bucur ca ai gasit acel curaj. sper sa te urmeze si altii. cat despre madalina, sa incetam sa mai judecam un om despre care stim numai ce a vrut el sa ne arate. sa ai o zi cat de buna se poate.
    Cu RESPECT pentru tine, Simona, Teposul

    RăspundețiȘtergere
  46. Ai foarte multa dreptate. Eu nu ma uit la stiri, nu ma uit la televizor in general, doar pe AXN, HBO, TMC. In rest totul este dezgustator. Si din pacate, atucni cand un reporter procedeaza ca tine, sunt sigura ca este privit ca un neadaptat care nu stie sa faca fata cerintelor pietei.

    RăspundețiȘtergere
  47. Mai Gherghe,
    se intampla din pacate ca este chiar adevarat ceea ce a-i scris si de aci si o durere a ta, a mea si a altora. Si ce poate sa faca durerea asta si unde poa' sa duca ea?.... Si pentru ca esti tanara si frumoasa (atat cat esti) nu numai pe "sticla", eu vreau sa cred ca ve-i apuca ziua in care aceasta durere va fi razbunata intr-un fel si pentru ca cei ca tine sa poata sa-ti spuna multumesc - de acolo de "pe" unde s-or afla ei atuncea. Cu ceva drag de tine ( deocamdata). P.A.

    RăspundețiȘtergere
  48. Ai o coloana vertebrala de invidiat! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  49. Din fericire vineri am fost ocupata toata ziua si nu am deschis TV-ul. Iar in zilele precedente... mai bine nu comentam, desi ma uit doar la o anumit TV de stiri si atat. in rest, Discovery rules

    RăspundețiȘtergere
  50. http://www.ph-online.ro/actualitate/item/2717-multi-snobi-si-prea-putini-fani-la-inmormantarea-madalinei-manole-de-la-ploiesti

    RăspundețiȘtergere
  51. Dumneata te razvratesti impotriva subculturii la aparitia careia ai pus copios umarul. Daca nu ma insel, prezinti un jurnal tabloid la Antena 1. Zoaie si laturi despre asa-zisele noastre vedete, in fapt niste cazaturi care, din nefericire, se impun ca modele pentru generatiile in formare.

    Cum poti fi atat de ipocrita? Antena 1 este o televiziune de laturi, de la stirile si filmele promovate, pana la divertismentul de o calitate indoielnica.

    Un ziarist ce nu se simte molusca si-ar da demisia imediat din acel trust, fie doar si din cauza riscurilor de imagine de decurg din asocierea cu multi colegi nulitati desavarsite d.p.d.v. jurnalistic.

    Daca obrazul dumneata abia acum crapa, cand sefii iti cer sa calci in picioare orice farama de integritate si decenta, cum se face ca acelasi obraz a suportat porcarii de genul "jurnalului monden"? Raspuns: prin grosime.

    Dumneata si Vlad Petreanu, doi ipocriti cu pretentii.

    RăspundețiȘtergere
  52. Bravo Simona ca ai luat atitudine! Si eu am avut senzatia (oribila) ca lumea se ducea acolo sa faca poze cu sicriul ... A fost inuman tot ce s-a transmis!

    RăspundețiȘtergere
  53. Este "normal" ceea ce s-a intamplat acolo cu ceilalti reporteri. Este mai important ca se vinde decat situatia in sine...nu e frumos!

    RăspundețiȘtergere
  54. http://adela91.wordpress.com/2010/07/16/mm-la-control/
    Imi place atitudinea civilizatoare de a refuza macabrul, desi el se strecoara fortat/mediatic in viata noastra.Simona, esti o persoana verticala care apreciaza evenimentele in parametri cat se poate de reali.

    RăspundețiȘtergere
  55. Ai dreptate, Simona! Prea mult s-a bagat(si inca se mai baga) presa in viata lor. Prea vor sa afle ce s-a intamplat in spatele portilor casei Madalinei si a sotului ei.
    Mi se pare nesimtire crasa sa transmiti live-uri din fata casei unde a locuit Madalina si sa spui lumii ca "Azi l-am vazut pe socrul Madalinei facand treaba prin curte. Am vazut-o si pe soacra-sa cum iesise cu copilul prin gradina. Si Puiu a iesit si era imbracat in tricou negru si pantaloni scurti.Era cam trist. Pe la ora 14 a plecat spre Ploiesti sa-si mai planga nevasta"
    Nu vi se pare ca cereti prea mult de la un om in situatia lui Puiu?
    Toata lumea tipa acum la Puiu...Mirabela Dauer spunea ca nici macar nu ar trebui sa aiba "tupeul" de a vorbi despre Madalina ca este un nenorocit...etc...niste vorbe care m-as bucura enorm ca Puiu sa nu le auda niciodata. De asemenea mi-ar face o deosebita placere daca as sti ca bebelusul lor nu ar vedea niciodata casetele cu discutiile care au fost in ultima saptamana si cv despre familia lui..despre mama lui...Mi-ar placea sa afle doar ca mama lui, Madalina, a fost o femeie frumoasa si talentata, o profesionista care s-a stins din viata la 43 de ani...
    Ar trebui sa va ganditi la Puiu cand va bagati cu bocancii in viata lui... sa va ganditi ca voi ar trebui sa il ajutati sa se ridice macar putin emotional...dar voi, cu toata isteria asta mai rau il raniti...
    De cand s-au dat imaginile alea la nesfarsit, asa cum ziceai si tu, Simona, fatza lui Puiu, chinuita de durere, ochii lui pierduti...rupti de orice alta realitate...imi staruiesc continuu in minte...As vrea sa le pot uita, dar nu pot...Eu nu cred ca o sa isi revina din asta vreodata...Cel putin nu complet...Imi pare rau pentru Puiu..imi pare rau pentru copil...Dar cel mai rau imi pare de faptul ca nu incercati sa ii protejati deloc... pentru Madalina Manole nu se mai poate face nimic..absolut nimic...Dar pentru familia ei... se poate..Se poate sa pastrati decenta..sa nu mai intrati cu bocancii in casa lor, in viata lor...sa nu mai transmiteti live-uri din fata casei lor...asta inca se mai poate face...
    Lasati-i in pace...

    RăspundețiȘtergere
  56. Judecand dupa numarul si dimensiunea comentariilor de aici, pot sa spun ca spectacolul grotesc continua. Ma intreb, cati dintre noi o mai lua in seama pe artista in ultima vreme. Iti spun eu: putini sau niciunul. Acum, cand avem subiect de discutii (cat de inuman poate sa sune), toti avem, din nou, cuvintele Madalina Manole pe buze. (asta se aplica nu doar la acest blog, ci la toate modalitatile de comunicare interumana)

    Sincer ma bucur sa aud si eu, in sfarsit, o reprezentanta a mediei romanesti ca recunoaste cat de ingrozitor e sa transformi durerea unei familii intr-un spectacol national.

    Sper sa nu-mi iei spusele in nume de rau ...

    RăspundețiȘtergere
  57. Simonica, aceasta atitudine despre care am luat la cunostinta pentru intaia oara din paginile cancan.ro iti face cinste iar pe mine ma face sa ma bucur ca mai exista oameni adevarati, persoane cu discernamant si nu numai gonaci dupa ineditul morbidului, acesti avatari ai storsului in scop comercial a unor trairi extreme generate de suferintza in general si pierdere in particular.

    Felicitari, OM BUN ce esti!

    RăspundețiȘtergere
  58. "Unde, in ce punct s-a stricat poporul asta la cap?"

    Fix de cand a inceput manelizarea.

    RăspundețiȘtergere
  59. "Dumnezeu s-o odihneasca pe Madalina Manole si sa-i ierte toate pacatele!
    Regret enorm disparitia ei.
    Regret ca doar acum am accesat site-ul ei…
    Regret!" - sursa madalinamanole.ro

    Asa ar trebui sa arate toate posturile pe toate forumurile...nu trebuie sa facem pe justitiarii, anchetatorii, bagatorii de seama...

    P.S Simona, ar trebui sa stergi posturile care nu-si au locul aici....

    RăspundețiȘtergere
  60. Sa blamam asadar televiziunea? Si daca televiziunea nu este decat o oglinda?! Sa aruncam cu pietre in oglinda pentru ca ne arata asa cum suntem?
    Iar despre cei ce puneau mana, cei ce s-au stricat la cap... Cine sunt eu sa-i judec? Stiinta mea este o picatura, ignoranta mea, o mare.

    RăspundețiȘtergere
  61. A fost socant si traumatizant in primul rind momentul - filmat din copaci, sau de pe o casa vecina, cind era scos din casa, in sac verde - cu destul efort, fara brancarda ca nu era in dotare sau au uitat de ea - trupul fara viata. Reluat in dementa, pentru cine nu a priceput ca e moarta, nene, iata dovada!!!
    Decenta si bunul simt se dobindesc din familie si nu, nu din cea in care bunicii duc nepotii la mort. Ne-am stricat la cap de cind nu mai stim ca nu e frumos sa faci anumite lucruri, pentru ca nu ne invata nimeni. E pacat de ea, Dumnezeu singur o va judeca si o va ierta, pentru ca nu ajungi sa-ti iei viata daca ai un copil cu un barbat pe care-l iubesti, indiferent cit de mult iti lipseste scena.

    RăspundețiȘtergere
  62. f urat si trist ce se intampla; nu mai avem nici limite, nici decenta, nici bun simt, parca nu mai avem nimic
    bravo tie si celor care au stiut sa se tina deoparte de acest circ grotesc

    RăspundețiȘtergere
  63. Simona te-ai supara daca as posta aici un link cu o piesa superba a Madalinei ??? "Ma cheama Madalina"...se gaseste foarte greu si as vrea sa o postez aici pentru ca macar lumea care mai are bunul simt si doreste sa-si aduca aminte de Madalina sa o asculte.....?!?!

    RăspundețiȘtergere
  64. Dar de ce a trebuit sa mergi tu?Eu m-am mirat cand am vazut ca tu esti reporter acolo?Nu te-ntreb sub forma de repros,ai pregatirea pentru orice ,te-ntreb doar din curiozitate.In ce priveste nesimtirea presei si a oamenilor in general nu ma mai mira nimic.Iar cei care considera ca Madalina a fost egoista chiar nu cunosc depresia drept pentru care nu o inteleg si o judeca primitiv.Puneti mana si cititi macar cateva articole despre depresie si veti intelege ca actul suicidal este dependent de vointa si caracterul de baza al omului sanatos.Din cauza mentalitatii unora ca voi oamenilor bolnavi le e rusine sa faca vizite la psihologi sau psihiatrii de teama de a fi etichetati cu *nebunia*.RIP Madalina

    RăspundețiȘtergere
  65. Buna Simona
    Din pacate ce se intampla in lumea artistilor se regaseste si in lumea celor din televiziune.
    Alearga o viata sa se faca cunoscuti si iubiti iar cand perioada de "glorie" apune(vrem sau nu asta se intampla si nu putem face nimic)ajung la concluzia ca de fapt nu au facut ceea ce ar fi fost normal sa faca si dau pe gat tot soiu de insecticide doar ca sa fie ceva gen Marilyn Monroe.
    Cat despre reporterii ce transmit daca se poate "chiar din sicriu" , e normal, asa se cere, tu trebuie sa stii mai bine cum e, audienta are prioritate, cine nu rezista pleaca... dezgustator nu?
    Dar cam asa e, si mai trebuie sa curga multa apa(pe orice rau vrei tu) ca sa ne schimbam putin mentalitatea...

    RăspundețiȘtergere
  66. cat de mare este diferenta dintre ultimele doua postari!

    tot emotie, insa de alta natura!

    RăspundețiȘtergere
  67. LEAVE MADALINA MANOLE ALONE !!!

    O perioada mi-a placut sa citesc cate o stire despre viata Madalinei, pentru a o cunoaste mai bine, pentru ca pana nu a plecat dintre noi a fost o finuta si o artista decenta care nu a dat motive presei sa ii intre prea mult in viata personala, cu atat mai mult sa ii dezgroape trecutul dar deja incepe sa se depaseasca orice limita a bunului simt.
    Multa lume se intreaba de ce s-a sinucis?
    Am sa dau un exemplu din lumea aviatiei, pentru ca aceasta era cea de-a doua mare pasiune a Madalinei. Stiti cand se catapulteaza pilotul unui avion de vanatoare? Ei bine, atunci cand avionul sau nu mai poate fi salvat, cand el considera ca a facut tot ce a putut sa salveze avionul. Am spus asa : "cand el considera ca", ceea ce in cele mai multe cazuri este o decizie unanim acceptata dar in unele cazuri este doar perceptia pilotului si anume ca a facut tot ce se putea.
    Din nefericire, Madalina, marea noastra artista, a considerat ca a incercat tot ce se putea si ca situatia ei este fara iesire, pur si simplu nu a mai vrut lumea aceasta si pentru asta doar Dumnezeu are dreptul sa o judece.
    Madalina Manole a fost si este o Stea iar lumina ei va stralucii mult timp dupa moarte, o parte din ea fiind vie in sufletele noastre, la fel cum o parte din noi, mai mare sau mai mica, a plecat o data cu ea, precum in fizica: "Nimic nu se pierde, totul se transforma".
    Daca ne-am opri o clipa din plans, daca am lasa putin suspinele de-o parte, daca am lua putina pauza de la scris poezii si am asculta muzica, ei bine, atunci ne-am da seama ca Madalina traieste prin noi.
    Sper ca pentru noi toti, gestul ei, chiar daca e unul care ar fi putut fi evitat, sper sa fie un semnal de alarma si sper ca va dati seama ca de cate ori accesati o stire cu Madalina, o stire care o taraste prin noroi, de cate ori ascultati muzica de proasta calitate, de fiecare data votati impotriva Madalinei si a Tututror artisitilor adevarati ai tarii noastre.
    Dan Diaconescu isi mai ia un Elicpoter sau un Maybach, ziarele fac bani frumosi, posturile fac rateing iar poporul are scandal, mai ii trebuie paine.....

    @Simona Gheorghe: Respectele mele pentru refuzul tau, refuz prin care ai dat dovada ca esti om.

    Azi ma intreba o prietena: "Ce anume ne face sa fim umani?", ca de obicei, una dintre multele ei intrebari existentiale, filozofice si i-am raspuns generalitati, dar reformulez, gestul tau si gesturi asemeni gestului tau ne fac cu adevarat umani...

    Sa auzim de bine.

    RăspundețiȘtergere
  68. Eu nici nu m-am uitat la televizor in perioada aia. Toate canalele aveau acelasi subiect intrand pana si in cea mai ascunsa intimitate a Madalinei si a familiei.Dar asta e de cand s-a inventat ratingu in televiziuni, toti reporterii au devenit inumani,filmand si cele mai ascunse colturi ca doar ar avea ceva in plus fata de ceilalti...Am ajuns sa fim mai inumani decat animalele.....

    RăspundețiȘtergere
  69. Mi-a placut foarte mult de tine cand am citit aceste ganduri, insa am vazut acum o reclama din care am inteles ca o sa prezinti Acces Direct. Iarta-ma, dar ma dezamagesti! Nu cred ca Acces Direct, o emisiune care nu face altceva decat sa dezbata acelasi penibil pe care OTV-ul l-a dus pe culmile succesului, poate reprezenta persoana care a scris randurile de mai sus, doar daca persoana este foarte parsiva.

    RăspundețiȘtergere
  70. Lipsa de bun simt? Lipsa de cultura?

    RăspundețiȘtergere
  71. Intr'adevar...grotescul e din ce in ce mai prezent in tara noastra.
    Cu toate cele afirmate, ai moderat emisiuni bune despre acest subiect!

    RăspundețiȘtergere