luni, 26 aprilie 2010

Micii de la mare

Sambata e 1 mai. Nu ma intreba ce fac. Muncesc, de 1 mai. Da' nu asta e subiectul de azi. Pana sambata, o sa ploua cu stiri despre cum se pregatesc hotelierii de la mare de aceasta mareata sarbatoare. Ghinion! Anul asta e fix un weekend!
N-am mai vazut Marea Neagra de vreo patru ani. Ma mai apuca uneori dorul, dar nu de litoralul nostru, ci de ideea de mare. De aerul sarat, de sunetul valurilor, de peste proaspat, adus din larg de barcile pescarilor.
Mai putin la noi! Dialog la stiri, intre reporter si patronul unei terase, din Vama Veche:
- Ce le pregatiti turistilor, de 1 mai?
- Pai... avem un cotletel la gratar, o scaricica proaspata, mici...
Pai mai "patronule", d-aia esti tu patron la mare? Sa ne servesti noua mici?!
Cum ar veni, nu merg nici anul asta la mare, la noi... Iar domnului ii doresc un sincer faliment usor!

15 comentarii:

  1. faliment? nici vb ! Cat timp ne vom inghesui sa i mancam cotletelul...nici o sansa.

    RăspundețiȘtergere
  2. 1 mai la noi inseamna bautura multa...adica multa si vorba ta mici. Aaa si muzica data tare ca asa ne place...:|

    RăspundețiȘtergere
  3. empatizez 100%, sincer nu am mai fost la noi la mare din 89,cand eram un copilas si mergeam cu parintii. As fi tare curios sa vad cum arata acu, Marea Neagra in plin sezon cu fum si sfaraitul gratarelor :D
    Traiasca 1 mai !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa nu-ti para rau, Simona. Atat timp cat pastrezi in suflet dorul "de aerul sarat, de sunetul valurilor, de peste proaspat, adus din larg de barcile pescarilor." Atat timp cat avem suflet si putem lumina locul. Atat timp cat ne zbatem sa ramanem cu suflet in lumea asta slutita.

    RăspundețiȘtergere
  5. Spuky spunea... nu am fost niciodata la mare la noi, nu am ajuns nici in constanta cel putin .....,sper sa ajung in viata asta.

    RăspundețiȘtergere
  6. He he, inafara de blogul lui bobo mai avem un punct in comun... litoralul romanesc... anu asta imi faceam sperante sa mai ajung cel putin odata la 2 mai sau vama veche, dar dupa ce au pus aia trotoare acolo si fac pasi importanti spre manelizarea intregului litoral... cred ca ma refugize la mine in cada ... 2 saci de nisip si o lampa cu UV... pana una alta ...
    Bafta,
    @ Spuky: nu ai pierdut nimic... dar ca sa iti faci o parere, proasta, sper sa ajungi.

    RăspundețiȘtergere
  7. nu fuga de litoralul romanesc e solutia. Daca ti`ar pasa si lucrezi in televiziune, ai putea face ceva, ai putea sensibiliza lumea si directiona atentia acolo. Dar, stii tu, Bianca si Bote fac audienta, nu stirea asta. Fitzele astea cu litoralul international nu prea ne aduc noua bani. Macar hai sa fugim de tot din tara asta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am fost acum doua zile la Giurgiu cu un prieten, cu treaba. Un oras frumos, cu verdeata multa, curat, cu strazi fara gropi, cu transport public facut de autobuze noi, intr-un cuvint civilizatie.Am cautat un loc unde sa mincam, si in drumul nostru ne-am intersectat cu doua fast-food-uri, unde pe linga ca aveau shaorma cu 25% mai ieftina si mai mare, ca in Bucuresti si hamburgheri la 2,5 lei deci cu 50% mai ieftini, aveau si peste prajit. La fast-food! Am inteles ca se poate vinde si cu un adaos mai mic.(50%?!)Am plecat placut impresionati, pina la prima eoliana de pe drumul spre Buc., unde ne-am oprit sa facem poze, si batea un vint de te lua pe sus, iar eoliana nu functiona.Ce soc! Deci nu e de mirare ca litoralul nostru e tot mai mizerabil, si tinde asa cum ai sesizat, spre faliment, pt. ca lumea se duce la bulgari sau in strainatate. E nefiresc, pt. un patron,de pe litoral, sa nu poata sa-si diversifice meniul cu niste sortimente de peste de exemplu. Iar un oras ca Giurgiu sa aiba preturi si diversitate cum nu ai sa vezi niciodata pe litoral.Cine vrea sa faca ceva, cu adevarat, reuseste!

    RăspundețiȘtergere
  9. mi`ar placea sa port o discutie cu dvs. sa stiu cum gandesti de fapt. nu da accept. sau esti fitzoasa, era sa uit.

    RăspundețiȘtergere
  10. Tocmai am revenit din Madeira. Am inotat in Porto Moniz, intr-o piscina naturala, alimentata de ocean (practic, inotam in ocean, de care ma separa un zid mic, la nivelul apei). Nu pot sa-ti descriu senzatia (amplificata de peisajul inimaginabil).

    Intr-o insula (relativ) mica, intr-un orasel mic, am trait mai mult turism marin decat as putea-o face in Romania intr-o viata... Si singura explicatie pe care o gasesc este: lipsa de educatie (pe toate planurile) a romanilor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Aoleuuuu...sa vezi mizeria de pe lume,doze goale de bere,sticle goale aruncate,coji de seminte,pungi,hirtii,sa vezi cum isi fac nevoia pe spatziul public,stai sa vezi seringi si alte porcarii lasate de acest popor primitiv,indolent,ignorant si needucat,stai sa vezi cum confunda ei natul cu cirnatul..
    La distractie rrromanii sint primii,cu munca-i mai greu.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cu stiri sa ploua,ca nu-i niciun bai,vorba ardeleanului dar sa nu ploua cu adevarat,ca lumea vrea la iarba verde!

    RăspundețiȘtergere
  13. Locuiesc in strainatate de mai mult de 6 ani. Spre norocul meu am marea la doar 60 km si muntele la mai putin de 40 km. Imi place sa ma duc la mare ori de cate ori am ocazia indeferent de anotimp. Recunosc ca nu numai pentru mare o fac ci si pentru multitudinea de retete din peste ce sunt oferite de restaurante. Este adevarat ca preturile sunt un pic cam mari ..insa merita. Pacat ca in Romania , bucatarii s-au cam invatat la congelate.. caci presupun ca micii nu ii prepara inainte sa ii puna pe gratar. Vorba lui Badea : " Traiti in Romania si asta va ocupa tot timpul "..

    RăspundețiȘtergere
  14. De 1 mai imi doresc sa ploua cu galeata. Sa nu mai ajunga manelistii si cocalarii la iarba verde si sa nu mai umple padurile de pet-uri, gratare infecte si alte elemente specifice habitatului lor de sobolani.

    RăspundețiȘtergere
  15. buna, Simona!
    Cum faci sa te mentii atat de bine? Imi place cum prezinti rubrica monden la stiri.
    aaa, imi place cum iti sta cu parul drept.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere