marți, 15 iunie 2010

Linistea din ziua motiunii

In satul de la capatul hartii, a fost o zi linistita.
Nimeni nu vorbeste despre motiune, despre Boc sau Basescu. Oamenii sunt preocupati de ce li se intampla azi. Maine... ce-o fi, o fi!
De pilda, azi s-a oprit curentul. Toata lumea discuta despre evenimentul asta... Nu pentru ca nu mai pot privi la televizor... Nici nu cred ca-l deschid. Drama-i alta. E cald si se strica pestele! Pentru ei, e mult mai important decat o motiune sau un guvern.
In rest, nimic nu tulbura linistea. Nu auzi vuvuzele, nici muzici. E calm. Doar valuri, scancetele pescarusilor si, uneori, tipetele copiilor.
Se poate trai si asa.

10 comentarii:

  1. E ironic faptul că noi, trăitorii în oraş, tânjim după simplitatea şi onestitatea vieţii "de la ţară", vieţii simple, aproape de natură. Pe cand ei, "ţăranii" (cel puţin, o parte din ei), cred ca le-ar fi mai bine, mai uşor, la oraş.

    Asta-i din ciclul "ai grijă ce-ţi doreşti!"...

    RăspundețiȘtergere
  2. Imaginea linistii..."la capatul hartii"...foarte bine surprinsa...restul nu conteaza...

    RăspundețiȘtergere
  3. Porcăria care se întâmplă în București, atinge ca o molimă orice.
    Așa că peștele ăla care li se strică acum, după ce rahatul de la București se împute și mai tare, s-ar pute(a) să dipară complet, nu de alta dar alte biruri sau popriri, îngradiri se pot face, pentru ca burțile celor de la putere să poată duce greutățile vieții românești pe buric.

    RăspundețiȘtergere
  4. cred ca vorbesti de o zona din Tulcea, am fost o singura data pe acolo, e frumos sa-ti petreci o vacanta, te relaxeaza...

    RăspundețiȘtergere
  5. Simona, in satul de la marginea hartii dar si a lumii traim noi toti. Ce folos ca stim? Ce folos ca suntem conectati la informatii precum muribunzii la aparatele de "supravietuire". Constiinta noastra e in coma. Ce folos ca stim, daca nu suntem capabili sa facem nimic? Ce folos ca ii vedem fata in fata, prin ecranul televizorului pe toti zeii acestei lumi daca noi suntem izolati in propriile noastre locuinte ca dincolo de harti. Pana la urma lumea noastra palpabila se reduce doar la familie si prieteni, la cei cativa cu care ne putem spori barfele... Pentru restul lumii suntem doar fire de praf, suntem doar un +1/100.000.000 la o statistica. Asta fiindca ne-am indepartat de centrul lumii, ne-am taiat singuri curajul, vocea si toate posibilitatile de a actiona decizional. Asa se poate trai?

    RăspundețiȘtergere
  6. Laturile contrarii nu sunt contradictorii ci complementare, asa fiind, vuvuzelele nu ar trebui asociate conotatiilor negative chiar daca dorim ca monotonia sa nu prevaleze scontatei originalitati literare! Si tu Brutus? Ia sa fi fost Romania la mondiale si noi in tribune!!! As fi suflat in vuvuzela cum bate surdu' la tobe!

    RăspundețiȘtergere
  7. Îmi amintesc de un film care prezenta acei japonezi care pun suflet şi în perfecţiunea producerii a doi stropi de ceai... şi a venit peste ei suflul bombei atomice.

    Când domnul Boc va plesni atomica financiară peste România, aceşti oameni de la capătul hărţii nici nu va ştii ce i-a lovit.

    RăspundețiȘtergere
  8. priviti un exemplu demn de urmat.

    http://www.youtube.com/watch?v=hXVmPBLdjzk&feature=player_embedded#!

    asa ceva domne, mai rar. ce o fi cu cainele oare?

    RăspundețiȘtergere
  9. hopaaaa, l-am vazut pe micut la televizor in aceasta seara? poate nu vroia nici asta. trebuia intrebat. ia de la antena?

    RăspundețiȘtergere