vineri, 28 august 2009

Ganduri spre toamna

Am un sentiment de sfarsit. Sfarsit de an. Nu ne-am potrivit. As vrea ca 2009 sa se termine cu vacanta mea. In fond, nu mai e mult si ne despartim. Trei luni de toamna si decembrie.
Mi-e dor de o toamna cu arome de struguri rascopti, cu apusuri caldute, dar si cu ploi grele, de-alea care parca nu se mai termina. Sa simt ploaia pana in adancul sufletului, ca un plans lung, mut. Sa-mi fie frig si somn. Somn de frig.
Mi-e dor de un decembrie cu troiene si linistea de dupa. Ca-n diminetile alea din copilarie, cand ma trezeam, alergam la fereastra si lumea de afara era tacuta si alba. E tare liniste, dupa ninsoarea de-o noapte... Cand si cand, pasi scartiind in zapada. Si-apoi, navala, tipetele copiilor, fericiti ca e iarna.
O sa fiu fericita, la iarna...
Si acum, liniste. E vacanta. Vacanta mea de toamna.

6 comentarii:

  1. Foarte frumos, uite ca am devenit chiar fan al scrierilor tale si le urmaresc pe blogul tau. Sunt asa romantice si reale, par. Pot sa postez si pe blogul meu o poveste de a ta?

    Vacanta placuta si daca e adevarat ca te desparti de prieten, el e un prost - povesirile tale nu stii cand sunt adevarate sau literatura !

    Rodica

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu visez la toamna...si la ciorapei grosi si la mere coapte pe soba de teracotta, la vin fiert si miros de scortisoara, la aer rece si frunze uscate...
    nu mai e mult!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-e dor de culorile autumnale din copilarie, atunci cand bucuria se zbenguia in toate directiile sufletului meu. De ceva timp, totul pare fad, pare superficial, pare altfel...Oare totul se datoreaza faptului ca nu mai vedem "lumea" cu mintea de copil?

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa lasi ploaia toamnei sa cada frumos in jurul tau si sa ti se joace de-a vesnicia in cosite. Iar prima ninsoare... sa te curete de indoieli si de regretul anotimpurilor trecute! Frumos blog, Simona!

    RăspundețiȘtergere
  5. cand eram mica, imi doream ca vara sa tina cat mai mult si zilele ploioase de toamna sa fie cat mai indepartate... acum, tanjesc dupa ele :)

    RăspundețiȘtergere
  6. sa plangi lacrimi ca si cand nu ai mai avea sange, spunea profesorul dragos mihai dragomirescu.totusi.. cum ar fi sa spui in loc de ziua de maine, a doua zi de azi? ti-ar ramane timp sa traiesti patru anotipuri intr-unul:)

    RăspundețiȘtergere