vineri, 21 august 2009

Pe 21 august 1976...

...Doi tineri mergeau, tinandu-se de mana, in fata ofiterului starii civile. Timizi, slabuti, frumosi, zambitori. Cu o mie de sperante si multa iubire. Marturie din ziua aceea stau cateva poze mici, alb-negru. Ea, cu un brat de gladiole, despre care spunea cu umor ca sunt ca niste fire de porumb. El, cu pletele curgandu-i pe fata, stingher in costumul de mire. In jurul lor, multa lume, nuntasii. A urmat, apoi, petrecerea. In Iasi, la restaurantul Cotnari(cum altfel?). Rochia ei, imprumutata de la o matusa, care lucra la croitoria Teatrului National, curge frumos pe silueta firava. Un voal mare ii acopera cocul inalt. Asa se purta atunci, iar voalul il are si azi.
La un an si doua luni, a venit pe lume si copilul. Singurul, de altfel...

Cand era mica, plangea. Nu intelegea de ce nu e si ea acolo, in pozele alea marunte de la nunta. Cu mama, tata, mamaie, tataie, bunicul, Maria, unchi si matusi.

Au trecut 33 de ani de atunci. Pe 21 august, de ziua lor, ii sun si-i intreb: "ce mai fac mirii?"
Mirii de atunci sunt parintii mei. Nu mai sunt tinerii subtirei, poate nici timizi, dar sunt curati, cinstiti si frumosi. Si se iubesc si acum.
Mami, tati, va multumesc pentru tot!
Pentru ca m-ati ajutat sa fiu ceea ce sunt astazi.
Pentru ca, daca voi sunteti frumosi, sunt si eu frumoasa. Si daca va e bine voua, mi-e bine si mie.
Si mai ales, multumesc pentru ca m-ati primit in viata voastra!

6 comentarii:

  1. Ce frumos! Si ai mei tot la Iasi s-au casatorit...tot pe 21...dar mai.
    Mama spunea odata ca, de acolo de sus, din sferele inalte, copiii aleg in ce familie sa se nasca, si imi multumea ca i-am ales pe ei! N-as fi putut face o alegere mai buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos ai scris... Impresionant si pentru mine. M-ai facut sa ma gandesc si eu la parintii mei, la fotografiile lor alb-negru decolorate putin de timp, la dragostea lor, asa cum i-ai descris pe parintii tai, si la faptul ca ar trebui sa ii multumesc si eu mamei, caci numai ea mai este fizic, pentru tot ce mi-a daruit, din ce a putut... Vezi,ce bine ca ai scris ! Daca nu citeam articolul tau nu ma gandeam la mama acum... Iti multumesc ca mi-ai adus aminte astazi, 21 august. Le doresc alor tai LA MULTI ANI, SANATATE SI FERICIRE CAT TRAIESC , iar tie sa iti fie bine cu ei cat de mult !

    Rodica Prichici

    RăspundețiȘtergere
  3. la cat mai multi ani impreuna pt. parintii tai!

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari parintilor tai! Au o fiica de invidiat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am vorbit cu parintii tai acum o saptamana, si da, sunt minunati! Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei! Te pup.

    RăspundețiȘtergere