sâmbătă, 31 octombrie 2009

32

"32... Nici prea mult, nici prea puţin. Îmi spunea cineva că adevărata viaţă începe după 31 de ani. Că până atunci copilărim, ne pisicim, experimentăm. După 31 ar trebui să ştim să alegem ce-i mai bun, ca mai apoi, după 40, să începem timid să culegem roadele... Asta aştept eu de la mine. Până acum, am fost foarte captivată de profesia mea. De multe ori, mi-am neglijat viaţa personală. Nu, nu e un regret. Şi mai cred că toate se întâmplă la timpul lor. O să am mai multă grijă de sufletul meu. În rest, aş vrea să călătoresc. Sunt fericită atunci când văd lumea. În ultimul an, am avut câteva vacanţe minunate. Am cunoscut două oraşe magice, Istanbul şi Ierusalim, în care simt c-o să mă mai întorc. Dar până atunci, lista e lungă... Sunt atâtea locuri pe care vreau să le descopăr! Uite, poate la 32 de ani o să ajung să văd New York-ul...
Mi-e bine atâta vreme cât părinţii mei sunt bine. Mi-ar plăcea să-i am mai aproape, să fie cu mine astăzi. Dar Iaşul e la 500 de kilometri... Respectăm însă tradiţia cu sfinţenie. La 31 octombrie, mă sună la 7:50 dimineaţa, ora la care am venit pe lume, şi vorbim. Eu, somnoroasă, ei, emoţionaţi... Îmi povestesc de ziua aia de toamnă blândă, când m-am născut, la o maternitate în Copou. Sunt mândră de ei, la fel cum şi ei sunt mândri de mine.
Le mulţumesc telespectatorilor mei.Şi celor care mă laudă, şi celor care mă critică. Oamenii ăştia frumoşi mă primesc în casa lor în fiecare zi.
Le mulţumesc pentru că, din noianul ăsta de televiziuni, ne aleg pe noi! Gândul că ei sunt acolo mă ajută să merg mai departe. Să-mi doresc să fiu mai bună. Fără ei, astăzi, n-aş mai fi scris 32 de rânduri în Jurnalul Naţional..."

PS. L-am scris pentru Jurnalul National. Au o rubrica "Astazi e ziua ta..." Le multumesc si celor care mi-au trimis aici ganduri frumoase. Am avut doua zile de nastere:) Dar despre surprize, tort, zambete, flori si zapada, maine...

21 de comentarii:

  1. M-ai intampinat cu armura ta din bucle inmiresmate a primavara, desi era octombrie...Un zambet atat de cald ce dadea senzatia unui ocean de petale de trandafir alb, floare cu care iti asociez existenta discreta, dar atat de speciala...Imi e atat de dor de cuvintele tale rostite cu atata dulceata, de glasul tau placut ca al unui izvor de munte...Mi-e dor sa te revad pe sticla, sa-mi simt inima alergand atunci cand imi spui "Asadar, pe curand!"...Iti urez LA MULTI ANI!, tot ce e mai bun sa ti se intample pentru ca sunt convins ca meriti, iar, urarea cea mai frumoasa pe care ti-o pot face este, cred...o "plimbare nocturna, alunecand pe schiuri inspre cerul instelat".

    Cu tot dragul si mii de multumiri ca existi..

    RăspundețiȘtergere
  2. :( La Multi Ani. Dar tot nu mi-ai raspuns la intrebare. Sunt un barbat insistent. Oricum cand ai de gand sa vii pe la Iasi, sa postezi aici pe Blog. Te pup pe alunita.

    ( Sper ca ziua de azi sa fie calda sa topeasca toata zapada, sa nu te bucuri de schiat, ca nu mi-ai raspuns si nu mi-ai lasat o adresa de email prin care sa conversam. Sa fie 50 grade afara. :p )

    RăspundețiȘtergere
  3. la multi ani, dragutza doamna! :) am incercat sa te urez si pe fb, dar, cum spuneai, e selectiv :) si da, se blocheaza! :) tot ce iti doresti sa se implineasca! puup, ada t

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani! iti doresc sa nu te plictisesti niciodata!
    multa fericire, sanatate tie si celor dragi!
    intr-adevar, 32 e o varsta super! i'm enjoying it, too :)
    Alexandra

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani Simona, sa fii fericita!

    RăspundețiȘtergere
  6. La Multi Ani Simona!....iti doresc in continuare sa famreci oamenii din jurul tau,sa le aduci zambetul pe chip si sa aibe aceeasi incantare cand iti asculta vocea....sanatate tie si parintilor tai,iar lor trebuie sa le multumim in primul rand pt ca esti creatia lor...peste cateva zile voi implini aceeasi varsta si tind sa-ti dau dreptate,viata incepe dupa 31 de ani...tine-o tot asa

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani Simo...Iti doresc sa ai parte doar de iubire,fericire si sanatate (sau mai bine sp iti doresc tot ceea ce mi doresc mie-si te asigur ca sunt numai lucruri bune...)
    Am vazut ca astazi desi nu a fost cald asa cum imi doream a mai aparut soarele din cand in cand...si ma gandeam ca a aparut pt a ti sp tie LA MULTI ANI...

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnule ,,anomim" sper ca ziua de azi sa ti faca o mare surpriza...sa ti gasesti masina zgariata(asta o sp k am patit o si eu sapt trecuta)...si iti urez acest lucru deoarece si tu vrei sa se topeasca zapada si eu sa nu mai pot schia...sper sa fie -2 , -3 grade si sa fie multa multa zapada...asa si eu si simona ne putem bucura de ceea ce ne face ff fericitzi...

    RăspundețiȘtergere
  9. La multi ani...si tot binele din lume...

    RăspundețiȘtergere
  10. La Multi Ani si la cat mai multe calatorii!

    RăspundețiȘtergere
  11. la multi ani ,sanatate si numai bucurii/
    toate gandurile si urarile de bine se indreapta catre tine/
    cu mare drag si placere citesc fiecare gand al tau pe care ni-l impartasesti aici/
    cu drag te imbratisez/
    mihaela

    RăspundețiȘtergere
  12. printre ultimii... apar si eu... (am ajuns mai greu de la Dorohoi :) ) M-am gandit sa iti trimit o melodie care imi place mult, asa... ca un mic "cadou", pe langa urarile de bine. Sper sa iti placa! O poti gasi impreuna cu versurile si pe blog-ul meu. Sa te tii de promisiune si sa ai grija de tine! La multi ani Simona!
    http://www.youtube.com/watch?v=_no-seUy6BQ

    RăspundețiȘtergere
  13. Iti dai seama ca numai barbatii au vrut astazi pe blog sa-ti faca urari de bine, si unii, chiar si ochi dulci?:)
    Draga Simone, sa fii fericita! Ai o varsta frumoasa, cand TOTUL mai e posibil...

    RăspundețiȘtergere
  14. Randurile astea imi demonstreaza ca nu sunt singurul care gandeste asa, dupa 30 viata abia incepe, pana la 30 alegi, dupa 30 triezi si dupa 40 culegi roadele :). La Multi Ani inca o data.

    RăspundețiȘtergere
  15. Va multumesc tuturor pentru gandurile frumoase:)

    RăspundețiȘtergere
  16. Astazi de dimineata am ajuns prima data pe blogul tau si am citit direct aceasta postare. M-a pus pe ganduri, pentru ca sa putea sa modific cateva detalii neesentiale, sa ii dau copy-paste la mine si sa o consider ca fiind a mea. Profesie, viata personala, parintii, calatoriile, colegii, oamenii ce ne fac sa simtim ca facem ceea ce trebuie... Poate sunt lucruri si sentimente comune unei intregi generatii.

    La Multi Ani! Sa iti ajute Dumnezeu sa iti implinesti dorintele!

    As fi putut sa scriu asta la persoana I plural, pentru ca sunt cam aceleasi ca ale mele...

    Ne mai citim, aici sau pe Facebook unde tocmai ti-am dat un add. :)

    RăspundețiȘtergere
  17. La multi ani! Un pic cam intarziata sunt eu de obicei! Suntem aceeasi zodie :)) Poimaine urmez si eu :P Sa fii fericita iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  18. Draga Simona, la multi ani!
    Iti doresc sa fii sanatoasa si sa-ti indeplinesti toate dorintele!
    Si eu sunt nascuta tot pe 31 octombrie 1977, numai ora difera (11 seara in cazul meu):).
    Am gasit blogul tau intamplator si n-am putut sa plec fara sa-ti urez ceva.
    Daca ai alege San Francisco in locul New-York-ului, mi-ar face mare placere sa te intalnesc aici.
    Cu drag,
    Alina

    RăspundețiȘtergere