joi, 8 octombrie 2009

Daca esti ca el, nu mai intra aici!!!

Istorioara despre cocalaru' de la mall a iscat multe polemici si am primit o multime de sfaturi. Altii m-au apostrofat ca nu am fost mai vigilenta, cei mai multi ar fi facut la fel ca mine. Adica l-ar fi ignorat. Primesc, insa, urmatorul comentariu, care zice multe despre o anumita categorie de oameni:
"nu cred ca te-ar durea gura sa fii politioasa.daca i-ai aruncat respectivului vreo privire plina de scarba, cred si eu ca a inceput sa te tachineze. poate n-ar fi rau sa incepi prin a te considera egala muritorilor. pana la urma toti sunt oameni, si nu e ca si cum tu ai avea vreo stea in frunte...cred ca respectivul incerca sa-si arate simpatia in modul in care limitatul lui oeficient de inteligenta i-o permitea, dar il face asta oare un om demn de dispret?"
Autoarea e o femeie...
Cristina:
- nu ma cunosti, deci nu ai de unde sa stii cat de politicoasa sunt.
- NU VOI FI IN VECI POLITICOASA CU UNUL CARE MA ABORDEAZA CU APELATIVUL "PAPUSE"!
- faptul ca apar la tv nu ma face nicicum sa fiu "cu stea in frunte". asta e jobul meu. Cine ma cunoaste, stie cum sunt! Asa ca nu mai judeca, fara sa stii! Usoare frustrari?
- vad ca ti-am creat o oarecare revolta. Uite care-i treaba. Un om care empatizeaza cu un cocalar, nu poate fi decat... la fel. Te rog nu te mai chinui sa citesti blogul asta... Mai bine faci o plimbare prin mall. Sunt unii care te asteapta acolo... sa le zambesti!

26 de comentarii:

  1. Esti tare simpatica, Simona!:) Imi place cum i-ai raspuns "domnisoarei" Cristina. Asa-i trebuie, daca face pe lupul moralist!

    RăspundețiȘtergere
  2. tie ce apelativ iti place?

    RăspundețiȘtergere
  3. Si mie mi s-a parut ca ai fost usor nepoliticoasa. O buna crestina l-ar fi vazut pe Iisus in acel cocalar si l-ar fi intampinat cu o vorba buna :D De exemplu: "Inteleg ca arat ca o papusa Barbie, dar mie mi se pare jignitor. Atata timp cat eu nu te strig Tarzan sau King Kong, te rog sa ai bunul simt sa ma chemi Simona. Ce, sa nu imi spui ca nu ma stii de la televizor?!"
    Ignorarea nu duce la nimic bun, la nici un final. Maimuta aia se va purta la fel pe viitor, ba mai rau. Pur si simplu ti-a fost frica si i-ai intors spatele. Daca tu, care cat de cat esti o persoana cunoscuta si care cred ca ar fi beneficiat de protectia politiei, iti bagi capul in nisip, ce sa mai zic de femeile cu doua clase care stau sa le bata barbatii ca le e teama sa reclame la autoritati... pe ele cum sa le mai condamn daca nici cei care ar putea sa ofere modele nu o fac? Stii, cand esti in mall, firmele de securitate sunt reponsabile de siguranta ta. O plangere la manager si papagalul ala de bodyguard zbura. Lasa deoparte orgoliul si actioneaza. Nu te mai plange ca esti femeie neajutorata, pariez ca ai mai mult tupeu decat multi, multi barbati.
    Si o sa te citesc in continuare... Doar nu vrei numai cititori pupaciosi care sa planga cu tine in cor si sa te linisteasca. Poate ai nevoie si de cineva care sa te impinga de la spate si sa iti arate cum faptele tale ar putea fi interpretate.
    Succes, honey! (daca nu sunt coca, pot sa iti zic asa?)

    RăspundețiȘtergere
  4. nadina,
    ia vezi tu ce "sug"erezi ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. draga simona, daca ti-ai facut blog, trebuie sa accepti orice comentarii. nu toti oamenii sunt ca tine si nu toti au aceleasi pareri. insa mi se pare penibil sa jignesti pe cineva care a citit ce ai scris si nu a explodat de indignare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sobo, ai inteles gresit! m-a deranjat ca m-a judecat, DOAR pentru faptul ca eu apar la tv! si conform unei prejudecati pe care am intalnit-o destul de des, cine apare la tv, e automat fitzos, fugurant si are aere de vedeta!
    nadina, poate ar fi mai bine...

    RăspundețiȘtergere
  7. oamenii sunt de multe feluri.....din pacate,muuulti sunt ca acel "cocalar" .....as fi facut la fel, pt ca indiferenta doare cel mai tare...multi "e prosti" pe lumea asta....bv simona

    RăspundețiȘtergere
  8. bravo simona!!!orice om normal la cap....ar fi reactionat ca si tine! crede-ma! iar Cristian prb ca e una din miile de femei care se topesc la auzul cuvantului "papuse" din gura unui barbat!
    tu ramai mereu asa cum esti, cea care esti..ca e cel mai bine:))te pup. ADINA

    RăspundețiȘtergere
  9. IMI CER SCZ...NUMELE ERA CRISTINA!

    RăspundețiȘtergere
  10. Simona, te admir pe zi ce trece tot mai mult...Te inteleg, e foarte frustrant sa fii catalogat drept ceea ce nu esti si nici nu intentionezi sa fii...Asa cum precizai intr-un interviu mi se pare, esti putin lipsita de diplomatie, tocmai datorita faptului ca pentru tine sinceritatea e o forma de existenta. Nu te necaji, probabil ca majoritatea oamenilor care se ghideaza dupa niste principii cu adevarat demne de luat in seama, se muleaza perfect pe starea ta de spirit si se recunosc in reactiile tale. Partea proasta e ca astfel de oameni, se gasesc tot mai rar. Din pacate, adesea suntem singuri intr-o mare de oameni. Si pentru cei curajosi, asemenea soldatului de plumb, o intrebare, probabil retorica: O puteti condamna pe Simona ca i-a fost teama?

    RăspundețiȘtergere
  11. fii aspra, dar severa :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Divo, cand mai ai astfel de probleme, zi-le ca asa ti-au zis si amicii de la Tiraspol, cu care te intalnesti in seara asta. Cand aude tiganu' de rus, fuge ca dracu de tamaie.

    RăspundețiȘtergere
  13. Simo nu ar trebui sa te intereseze ce spune Cristina...pt. ca daca ea ese de acord cu acel cocalar,inseamna ca este si ea o pitipoanca...Noi cei care te admiram cu adevarat stim ca nu esti una dintre acele vedete care au fitze...si acest lucru se poate observa foarte bine...

    RăspundețiȘtergere
  14. nu te-am judecat si nici nu voi mai intra pe blogul tau, iti respect dorinta. dar acest raspuns nu face decat sa imi confirme faptul ca devii agresiva la orice nu "e ca tine"
    sa ai o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  15. Băi, n-o apăr pe Simona, dar ţi se face silă şi scîrbă cînd vezi cocalari la tot pasul care işi dau aere de zici că sunt Bill Gates. Cocalarul e cocalar.

    RăspundețiȘtergere
  16. Cristina nu cred ca Simo devine agresiva cand ceva nu este asa cum vrea ea...Insa modul in care ai spus tu mai sus ca ea ar trebui sa ,, se considere egala muritorilo" a sunat ca o jignire...a sunat cam asa...,,stii tu ai fitze la fel ca multe vedete din televiziune,dar incearca sa vorbesti si cu noi care suntem ,,ingerasi"...Si sa stii ca Simo nu este asa...Ea este o fata extraordinara,care din pacate are de-a face cu oameni demini de dispret...Eu unul o respect si o sa o respect mereu...
    Simo nu baga in seama toate ,,rautacismele" spuse la adresa ta,pt.ca nu merita...cine s[pune ceva rau despre tine...Tu esti o fata extraordinara si multe persoane stiu acest lucru...Te pup...

    RăspundețiȘtergere
  17. Ai dreptate,simona:)
    oricum...ce daca apari la tv? pentru mine esti un om normal care lucreaza,deci nu toata lumea isi formeaza o idee gresita despre voi,persoanele publice.A,poate sunteti mai presus doar pt ca aveti mai multe usi deschise sau cunoasteti oameni mai importanti.

    RăspundețiȘtergere
  18. Eshti mult prea tare, i-ai raspuns aleia (Cristinei)cum ar fi facut'o orice moldoveanca adevarata! GO GIRL!

    RăspundețiȘtergere
  19. Toti care nu traiesc experientele celorlalti se cred in stare sa dea sfaturi.

    RăspundețiȘtergere
  20. anonimule, nu-ti face griji pentru sugestiile mele. mai degraba da dovada de cojones si semneaza-te data viitoare :D

    RăspundețiȘtergere
  21. Am vrut sa comentez subiectul precedent, dar m-am razgandit; si bine am facut! Riscam sa fiu citata si eu alaturi de Cristina in articolul de fata.
    L-am citit insa si pe acesta si simt ca de data asta trebuie sa reactionez cu riscul de a fii expulzata de blogul tau...
    Ti-am mai citit articolele aici, te stiu desigur si de la TV, si te admir tocmai pentru ca poti sustine o idee si dincolo de prompter.
    Ca jurnalist trebuie sa stii sa fii impartial; in cazul de fata e mai greu ca e vorba despre tine, dar trebuie sa accepti deopotriva si parerile pro (majoritare) dar si pe cele contra (care nu sunt neaparat rau-intentionate) cu atat mai mult cu cat prin chiar titlul articolului tu invitai cititorii la dialog. Poate exprimarea Cristinei a fost usor acida, dar deh, nu ne pricepem cu totii sa potrivim cuvintele asa de bine ca tine.
    Acum am sa ma intorc la incidentul din mall- pentru ca acolo a inceput totul. Eu consider ca i-ai acordat mult prea multa importanta. Sa-l fi ignorat pr "cocalar" ar fi insemnat sa-ti vezi de treaba, sa-ti cumperi pantofii- ca tot ti-au placut- si nu sa deschizi dezbaterea pe marginea evenimentului aici pe blog.
    Eu sa fii fost in locul tau l-as fi refuzat politicos, dar categoric si-as fi plecat acasa si c-o pereche de pantofi despre care as fi scris pe blogul personal…

    RăspundețiȘtergere
  22. Simona,in primul rand nu te lasa demoralizata de astfel de indivizi!
    Este greu sa ignori astfel de ''cocalari'',dar incearca sa treci peste astfel de incidente cu zambetul tau........`nu privi inapoi si nu te cobori la nivelul lor!

    RăspundețiȘtergere
  23. am urmarit si eu aceasta conversatie si nu pot ajunge decat la o singura concluzie...oare chiar merita toate aceste contradictii acordate acestor gen de persoane?! nu merita efortul de a le acorda atata atentie. dupa cum probabil stiti, mama prostilor e mereu gravida. si ne mai miram de ce ajungem sa fim reprezentati de specialisti in "gogal" si ciobani parveniti. din pacate pentru multi valorile morale sunt confundate cu valorile materiale...ar mai fi multe de spus dar ar insemna sa le acord si eu atentia necuvenita, astfel ca am sa ma opresc aici.daca am jignit pe cineva cu al meu comentariu...scuze si c'est la vie...o dupa-amiaza placuta celorlalti :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Nu baga toate pitipoancele in seama....chiar nu are rost:)
    Ai procedat foarte bine cu acel individ!

    RăspundețiȘtergere
  25. Si care-i faza ca apare la tv ? :) Ea a muncit sa ajunga aici .. a avut grija de viitorul ei , nu ca altii.

    Si spun tocmai acum , caci debia acum am dat de blogul ei si mi se pare foarte interesant si bine pus la punct

    RăspundețiȘtergere