vineri, 6 noiembrie 2009

Anonimul

E foarte usor sa te ascunzi in spatele anonimatului. Sa te asezi la calculator si sa-ncepi sa insiri mizerii. Sa-ti dai cu parerea sau sa inventezi tot soiul de lucruri. Nu-l cunosti pe omul ala, pe care-l jignesti! Il vezi, da, la televizor. Si atat! Apoi il judeci, dupa niste criterii, ingrozitor de subiective. Adica: iti place sau nu fata lui, vocea, mimica... Ti se pare abordabil sau ingrozitor de enervant. Si ce-mi aud urechile? "Cititoare de prompter", "tarfa de lux"(!!!), "batuta de dumnezeu"(ce-o fi cautand, oare, Dumnezeu, in mainile tale, pe buzele tale?) si cate si mai cate... "Mai te culci cu sefii?"(?!?)... Cate nu poti sa arunci in spatele anonimatului... Esti tare? Te simti bine? Ma bucur, atunci...
Si ce-ai rezolvat? Nimic.
Forumistii sau comentatorii anonimi ar putea constitui studiu de caz, in manualele de psihiatrie. Daca ar ramane doar pe forumuri, n-ar fi nicio problema. Mai grav e ca oamenii astia circula, merg pe picioarele lor, ies in lume, te poti intalni cu ei pe strada, in magazin, in fata blocului, nu doar aici, pe blog.
Si ce te faci daca agresivitatea lor, ascunsa bine in scris, sub anonimat, se manifesta si atunci cand sunteti fata-n fata?
Ce te faci, atunci?
Ce sa fac?

21 de comentarii:

  1. Pai, nu ai luat lectii de autoaparare? Serios vorbind acum, nu cred ca sunt in stare sa atace face-to-face. Sunt prea lasi.

    RăspundețiȘtergere
  2. "Curajul" de pe forumuri a anonimilor este tocmai cea a anonimatului... Ei sunt slabi, sunt fricosi. Sunt fara puterea de a-si sustine opiniile in gura mare si spunandu-si numele.
    Ei nu vor avea niciodata curajul confruntarii directe-nici macar in mediu virtual- cu atat mai putin in viata reala.

    Asa ca nu cred ca trebuie sa ii bagi in seama. Da-le "ignore" sau scoate-i din forum. Stiu ca te necajesc vorbele lor. Stiu ca te supara cand sunt agresivi in vorbe si arunca vorbe fara rost.

    Gandeste-te ca e mai bine asa sa scrie un anonim pe forum, putand sa le stergi ceea ce au scris, decat cei care semneaza anonim sub pseudonim si pot scrie de tine in revistutze-tabloide de doi bani- Star, Libertatea, etc etc

    RăspundețiȘtergere
  3. Oameni si oameni... Poti sa impaci pe toata lumea? Poti sa placi la toata lumea? Evident nu. Si sunt sigura ca nici nu ti-ai propus asta. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  4. Faptul ca ii lasi sa isi manifeste frustrarile pe blog e un act de curaj. 99% dintre zmeii de pe net sunt vai steaua lor in realitate. Apropos: HAI STEAUA!

    RăspundețiȘtergere
  5. in primul rand am sa-mi cer scuze de limbajul folosit...

    Forumisti, blogg-eri, onanisti, oligofreni, frustrati, molestati, etc. ii gasesti la tot pasul. Nu ar trebui sa te simti catusi de putin atinsa de fecalele aruncate de creierele scurtcircuitate la varsata pubertatii.
    Se mai plangea cineva din antena 1 ca au fotografiat-o paparazzi, si ca e nemachiata si nearanjata... si ca o sa scrie de ea... etc., am stat de vb juma de ora in care am incercat sa ii demonstrez ca nu asta este principala sa preocupare, ceea ce incerc sa iti spun si tie acum. Daca pe tine te preocupa ca niste resturi nemajere reusesc sa isi extinda mirosul pe forumuri iar in acele mirosuri sa atraga parfumul tau e nasol, asta din pct meu de vedere, ar trebui sa fii multumita ca fac asta pe forumuri. daca nu existau? nu cumva se manifestau in public?
    As vrea sa pot fi injurat si iar injurat, dar cei care o fac sa nu ii vad pe strada, sa stea acolo inchisi in casa, in fata calculatorului, si sa se gandeasca ce cuvinte intepenite pot scoate din creierul lor virusat.

    Astept un raspuns...

    RăspundețiȘtergere
  6. Cei mai multi dintre noi se ,,metamorfozeaza " in fata tastaturii. Probabil ca frustrarile si obsesiile se manifesta pregnant in spatele anonimatului. Ce sa faci ? Eventual sa cenzurezi comentariile cu adevarat lipsite de bun simt. Numai bine !

    RăspundețiȘtergere
  7. E usor sa devi o tinta in momentul in care esti persoana publica,dar trebuie sa nu-i bagi in seama pe acesti frustrati,care nu au curaj sa se semneze,aruncand vorbe grele si jigniri!
    Iti doresc un sfarsit de saptamana frumos,fie ca soarele de la Brasov sa-ti inlature norii!

    RăspundețiȘtergere
  8. mult zgomot pentru nimic.......
    fara identitate...inseamna...nimic...
    de ce sa fi un..Don Quijote......cand week.este minunat...
    lasa-l....in pace...:)(pe anonim...nu merita)

    RăspundețiȘtergere
  9. e plina lumea de complexati, mie sincer mi se par nu atat de periculosi ca cei care isi construiesc identitati virtuale, se dau drept altcineva, acestia pot la un moment dat cum spui si tu sa faca si altceva mai grav decat a urla in scris.
    Din pacate acesta e pretul pe care orice persoana publica trebuie sa-l plateasca.

    RăspundețiȘtergere
  10. lectii de aparare impotriva Violatorilor

    RăspundețiȘtergere
  11. trebuie sa te aperi :( ... esti foarte draguta:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga Simona , din pacate multi dintre colegii tai(cu care vorbesti)se ascund in anonimatul net-ului si te injura sau trimit mesaje urate. Iar cei mai multi sunt ziaristi si ziariste(chiar invitati de tine in Oservator).Si eu sunt coleg cu tine.De multe ori te intalnesti cu anumiti colegi de prezentare si dupa te barfesc sau mai rau iti baga strambe la sefi cu zambetul pe buze.Cred ca esti prea sincera si de treaba cu oamenii fatarnici. Iar in Antene, in ultimii trei ani s-au adunat foarte multi.Si toate astea pleaca de la conducere.Tu chiar meriti sa prezinti principalul jurnal de la ora 19.Dar te toaca toti din invidia lor ca esti cea mai buna profesional si cea mai frumoasa ! In rest , sa auzim numai de bine , Simona.

    RăspundețiȘtergere
  13. Cred ca singura lor problema e faptul ca iti poti tine capul sus, asta ii irita atata de tare, incat incearca sa-ti puna bete in roate..Iti urezi sa ramai la fel de discreta si de demna ca acum! pupici

    RăspundețiȘtergere
  14. Simona, scuze ca revin la un subiect care categoric trebuie ignorat. Amaratul asta mi se pare mai degraba un pusti fanatic al vreunei echipe de fotbal. Daca nu e pusti, imi pare si mai rau pentru el. Numai unui om care nu e intreg la minte ii poate starni o reactie de genul asta simplul fapt ca tii cu o echipa de fotbal, alta, de fapt, cu care tine el. Mai degraba trebuie studiat ce ii determina pe unii sa devina fanatici. Si pe langa asta, mai e si invidios ca mergi la mall :))))), saracul idiot. Vazi ce starnesti daca esti "enervant" de PERFECTA??!!! Gata, acum IGNORRRRR!

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  16. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  17. Da bai nene, si eu sunt enervat de anonimii astia. Chiar ezitam sa le mai accept mesajele. Daca sunt anonimi sa ramana in anonimat... n-am nevoie de parerea unora care n-au curaj sa-si dezvaluie identitatea. Cat despre jigniri, am auzit prea multe ca sa ma mai deranjeze ceva. Asa ca relax Simona, invidia din ei naste jigniri.

    RăspundețiȘtergere
  18. pfff...Doamne...asa e mereu la ei...tarfele sunt tipele alea bune iar fetele normale,cuminti sunt "panarame".Poate gandesc asa pentru ca nu pot ajunge niciodata la nivelul lor.E invidie,e prostie...........

    RăspundețiȘtergere
  19. buna e prima data knd intru la tine ...esti f drasgutza si nu te lasa intimidata d toti retardatii,,,,mergi inainte si o sa ajungi si mai mare d cat esti,,,eu vad un f mare potential si dak o ti tot asa totul va fi ok!!! imi permit sa te poop!!! numai bn iti doresc

    RăspundețiȘtergere
  20. PE MINE NU MA INTERESEAZA CATUSI DE PUTIN CE ZIC CEILALTI,UN LUCRU ESTE CLAR CA LUMINA ZILEI,EU II INVIDIEZ PE CEI CARE TE AU APROAPE SI II COMPATIMESC PE CEI CARE SE JIGNESC PE EI INSISI.

    RăspundețiȘtergere