marți, 10 noiembrie 2009

De ce ne doare

Am crescut cu EI. Pana sa patrunda la noi filmele americane, cu actorii cu aer glamour, pentru noi existau doar EI. Pe ei ii vedeam la televizor sau la teatru. Intre timp, au venit si americanii, cu toata industria lor celebra, nascatoare de vedete, dar EI au ramas aici, neclintiti, in sufletele noastre. Frumosi, modesti, cu har de la Dumnezeu. Doar moartea ni-i smulge, necrutator.
Ii iubim, pentru ca sunt MARI. Ii iubim, pentru ca sunt ai AI NOSTRI. Ii iubim, pentru ca ne-au facut sa radem, dar si sa ne stergem lacrimile, din coltul ochilor.
Uneori, mai pleaca.
Pe rand, discret, decent, asa cum si-au trait si vietile. Si-atunci, ne doare. Si iar ne amintim. Ilarion Ciobanu, Stefan Iordache, Adrian Pintea...
Azi, Gheorghe Dinica...

Ma-ntreb... care le-ar fi fost, oare, destinul, daca s-ar fi nascut dincolo de ocean? Ar fi ajuns, oare, covoarele rosii, sub talpile lor?...

PS. Primesc stirea si trebuie s-o anunt. Am un nod in gat... Asa mi se intampla de fiecare data. Stiu ca era grav bolnav, ca tocmai fusese operat si ca, offf... nu era deloc bine. Dar cand am vazut pe agentia de presa fraza "Gheorghe Dinica a incetat din viata" mi s-au taiat picioarele. Eram in emisie. Mi-am inghitit lacrimile si am spus-o... Ingrata misiune...

9 comentarii:

  1. Ai facut azi ce multi nu reuseau, dar profesionalismul tau a demonstrat inca o data ca ai putut sa treci peste un moment groaznic. Ma uitam la Observator si cand te-am auzit am incremenit. Recunosc, seara m-am uitat la Stirile PRO TV, unde, Andreea Esca a inceput sa planga pe finalul stirii...

    RăspundețiȘtergere
  2. A plecat fara sa priveasca in urma, lasand in ochii nostri diamante sincere, a plecat pentru ca Moartea e singurul dusman pe care nu-l putem invinge la nesfarsit. A plecat fara sa negocieze finalul existentei sale, lasand in urma amprentele talentului sau actoricesc desavarsit...Odihneste-te in pace, maestre!

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-o asemenea zi trista prea multe cuvinte sunt de prisos.Maestrul Gheorghe Dinica a fost si va ramane o stea pe scena teatrului si filmului romanesc....Odihneasca-se in pace!

    Oli

    RăspundețiȘtergere
  4. simona ti-am trimis mail pe adresa indicata.... sper sa ai timp sa-l citesti

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna, Simona! In primul rand tin sa te felicit pentru tot ceea ce faci. Se vede ca esti o adevarata profesionista!

    In legatura cu moartea maestrului, asa`i. Sunt si eu trista de la aflarea vestii. Nu`mi vine sa cred ca a murit. Dumnezeul sa`l odihneasca in pace!

    Acum, Dumnezeu se va bucura de prezenta spiritului sau...

    RăspundețiȘtergere
  6. Doaaaamneeee, Simona. Chiar stii sa faci un om sa planga :( M-am uitat la interventia ta de la Observatorul orei 19, genial, senzational. M-ai impresionat pana la lacrimi. Bravo, Simona, bravo, bravo, bravo!

    RăspundețiȘtergere
  7. eram la servici si marturisesc ca "butonam" printre canale si am dat chiar cind anuntai stirea. chiar a fost un moment incredibil de... ciudat, nici nu stiu cum sa ii spun. ma asteptam la asta dar chiar nu imi imaginam ca se va intimpla. un OM foarte important pentru romania ne paraseste si cred sincer ca multi inca nu realizeaza pierderea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Calcatul pe covoarele rosii, diverse distinctii si premii primite in semn de recunostinta nu ar fi valorat niciodata, pentru Gheorghe Dinica, mai mult decat aplauzele publicului. Si e valabil pentru oricare dintre marii nostri actori.
    Te-am vazut la stirile de la 19:00. La un moment dat, vocea ti s-a schimbat, eram convins ca vei izbucni in lacrimi. Ti-ai revenit repede si ai continuat. Cred ca e foarte greu, in astfel de momente, sa iti controlezi trairile.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nici eu nu ştiu cine e Gheorghe Dinică, dar nici nu plâng că a murit Lăscărică, ei poate e mai bine aşa, pentru că mulţi necunoscători, printre care mă număr, vor încerca să afle cine a fost, ce a pătimit, vom acumula mai multe cunoştinţe generale. Asta e diferenţa dintre moartea unui om de rând şi moartea unui Geniu. După moarte, Dinica ne va învăţa mai multe pe toţi.
    Trage dom’ Semaca pentru că nimeni nu ştie de Lăscărică!!!

    http://costin-comba.blogspot.com/2009/11/trage-dom-semaca-pentru-ca-nimeni-nu.html

    RăspundețiȘtergere