vineri, 27 noiembrie 2009

Marea ctitorie din Baneasa

Dupa un an si cinci luni de cosmar(din iunie 2008), pentru cei care traiesc sau lucreaza in Baneasa, ctitorii Boc si Berceanu s-au plimbat, astazi, prin pasaj. Chiar daca nu e tocmai gata... Probabil le-a fost teama sa nu le inghita altcineva cireasa de pe primul tort. Al doilea, fireste, e cel de pe autostrada Transilvania. Sau, ma rog, cei cativa kilometri, cu care ne ameninta de atata amar de vreme... Pe acela l-au pastrat pentru 1 decembrie. Si ce-ar trebui sa facem noi acum? Sa le multumim, cu vesnic respect? Sa dam fuga la vot sa punem stampila pe candidatul-boxeur-amator? Poate NU.

Pasajul asta a costat 13 milioane de euro. DUBLU decat era preconizat. Asa ca nimeni nu ne-a facut o favoare... Dimpotriva, cu totii l-am platit, PANA LA ULTIMUL CENT. Nu stiu daca asta va doreati sa se intample cu banii vostri. Nu v-a intrebat nimeni...

Si mai e un pret dureros. Trei oameni au murit, in mai, pe santierul asta. Alti doi au fost serios raniti. In total, doua accidente de munca GRAVE. E o constructie scumpa, domnilor guvernanti... Poate ca, printre zambete impartite generos camerelor de filmare, n-ar fi stricat sa multumiti si familiilor celor care nu mai sunt... Intr-un fel, oamenii aceia au murit, pentru momentul vostru de glorie!

Dar nu te uiti niciodata in urma, atunci cand te agati cu disperare de orice, ca sa castigi viitorul...
Ce mai conteaza ca pasajul ar fi trebuit terminat in iunie?
Ce mai conteaza ce li s-a intamplat soferilor, care au drum pe acolo?
Ce mai conteaza ca, de un an si jumatate, ferestrele localnicilor stau ferecate, din pricina aerului de nerespirat?
Ce mai conteaza ca pasajul NICI MACAR NU E GATA?!?

Dar micul Boc trebuia sa-i taie panglica... Si, apropos, domnule Boc, lucrarea NU a fost predata la termen. Adica iunie 2009... Mai informati-va, inainte sa debitati prostii, in direct la tv!

PS. Pasajul Unirii a fost construit, in 1987, in 34 de zile...

7 comentarii:

  1. pai de fapt asta vor ei sa iasa in evidenta numai pt ceea ce cred ei ca au facut "bine" dar nu se uita si la balamucul pe care l`au provocat aproape 2 ani de zile si la toate accidentele care s`au intamplat in zona. si cred ca nici acum nu prea o sa se rezolve problema traficului alias cozi interminabile. sunt sigura...dupa cateva zile o sa revenim la vechiul sport de pierdere a timpului stand la cozi...asa ca...keep dreamin` boc+berceanu :|

    RăspundețiȘtergere
  2. pai bine,Simona,nu stii ca in spatele comentarilor pe care ti le trimitem se afla oameni in carne si oase?arunca o privire si peste cele de ieri si poate imi raspunzi la ce te-am intrebat.Stiu ca ai multe pe cap,dar nu poti refuza un admirator.Da, chiar te admir,am tot dreptul nu?,asa cum unii o admira pana la idolatrizare pe Madonna sau Britney sau mai stiu eu ce personaje de-alde Pamela Anderson.

    RăspundețiȘtergere
  3. asta e marele circ de la noi...ai dreptate simona.te pup,rodica,timisoara

    RăspundețiȘtergere
  4. Din pacate noi i-am lasat intr-un fel sau altul pe acesti ILUSTRI politiceni sa isi bata joc de tara asta si automat de noi .
    PS: foarte bun PS-ul tau ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca la astfel de inaugurari,nu trebuie sa participe nici o sursa mass-media,poate nu se va mai practica astfel de mascareli de taiat pamblica!

    RăspundețiȘtergere
  6. faza tare. nationala de rugby joaca cu fiji. azi conferinta de presa. nu a venit nici capitanul, nic antrenorul. de ce? au fost prinsi in aglomeratie pe podul baneasa :))))))))))

    RăspundețiȘtergere