miercuri, 4 noiembrie 2009

Pazea! Stranut!!!

A inceput sa ma oboseasca foarte tare toata nebunia cu gripa porcina. Nu mi se mai par nici macar amuzante glumele celor care se grabesc sa te trimita la doctor, daca stranuti! Uite, eu stranut de vreo doua ori pe zi. Probabil ca sunt alergica la ceva, nu stiu... Nici vorba de raceala! Azi, mi s-a intamplat sa tusesc, pentru ca ma inecasem. In secunda urmatoare, cateva perechi de ochi s-au uitat, banuitoare, spre mine. Relaxati-va, da? M-am inecat!!!
Deunazi, o colega de trust anunta, panicata, pe facebook faptul ca ce se face ea? Ca sunt trei cazuri de gripa porcina in antena!!! Ce sa vezi? Nu sunt trei, e doar unul. Iar colega bolnava e acasa, de saptamana trecuta. Faza tare e ca tanara panicata lucreaza in cladirea de alaturi, nu aici, in redactie!!! Asa ca, teoretic, n-ar avea niciun motiv de panica. Dar noi, romanii, suntem foarte talentati la asta cu umflatul povestilor...
Am primit un e-mail de la o telespectatoare, din Marea Britanie. Mi-a placut mult atitudinea ei, asa ca ii postez mesajul aici:

Numele meu este Adina si va scriu din Anglia. Am ramas surprinsa dar si oarecum amuzata, imi pare rau sa spun asta, sa vad cata atentie se da acestei gripe in Romania.
O sa va prezint sumar cum este vazuta aceasta gripa aici.
In primul rand este ca beneficiu pentru cei care nu sufera de alte complicatii, ba mai mult parintii organizeaza 'petreceri' de swine flu, unde isi aduc copiii tocmai pentru a le intari sistemul imunitar.
La compania la care lucrez, mai bine de jumatate din colectiv au avut aceasta gripa, dar pur si simplu este tratata ca o gripa obisnuita, nu a facut nimeni nici un fel de caz pe seama ei. Colegii mei au fost foarte amuzati cand le-am spus cata atentie se da la noi acestei gripe. Cunosc sute de oameni care fie ei fie copii lor au avut acest virus si care, daca nu au avut alte complicatii, chiar au refuzat sa ia medicamentatia de tamilflu.
De altfel, de mai bine de cateva luni nu am vazut niciunde in media sa se mai mentioneze de acest virus, cu toate ca acesta exista mai peste tot.
Asa ca va doresc sa o tratati cu mai multa relaxare si sa stati departe de ea.
Numai bine!


Asa ca... sanatate si calm!

15 comentarii:

  1. da simona,dar la noi daca nu este isterie nu este nimic...iar presa acorda muuuult prea multa atentie acestui subiect si poate deasta e aceasta isterie si panica generala...a, si vezi cu stranutul ce faci, ca patesti ca mircea badea:))...claudia

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt tot felu de oameni in tara asta care abia asteapta sa se laude cu o minciuna sau sa inventeze ceva ce li se pare lor incredibil (din pacate ceva stupid pentru oamenii cu cap)si sunt mandrii cand isi posteaza prostia pe HI5 (care este cel mai tampit site de socializare din istorie)sau pe alte site-uri asemanatoare (din pacate facebook si twitter sunt invadati incetu cu incetu de catre acesti paduchi de hi5)...... si vorba aia ...Romania e o tara frumoasa ...(din punct de vedere geografic) :)

    numa bine
    Alex din Timisoara

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu, care ma stresasem ieri, cand am vazut prima masca anti-gripa in bucuresti... http://bit.ly/44SItM

    RăspundețiȘtergere
  4. Relaxati-va! Da, m-am inecat. ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai daca te uiti la Tv nu ai cum sa nu te panichezi...in romania media dicteaza si daca e ceva care se poate exploata atunci de ce sa nu-l exploateze la maxim?

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa vezi ce isterie e prin spitalele Bucurestene... Am fost azi prin Institutul Bals (cu treburi de servici) si ziceam ca e sub asediu de cati pacienti isterici erau pe acolo la analize. A fost chiar "distractiv".
    In plus desi sunt medic nici nu am de gand sa ma vaccinez, autoritatile spun ca primii vaccinati in momentul in care apare vaccinul de la Cantacuzino va fi personalul medical. Nu am de gand sa experimentez pe mine un vaccin care nici pana la ora asta nu e gata.
    Oricum in wk trecut am fost si eu la Sinaia la un congres medical si desi nu am stat la hotel Sinaia, am venit in contact cu o serie de medici care au avut placerea sa fie cazati acolo. Asa ca astept cu interes perioada urmatoare:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Dacă aţi lucra în companii operative, deja aţi fi semnat pentru luarea la cunoştinţă a procedurilor şi măsurilor de aplicat, pe nivele de alertă, comisii operative, hotline ş.a.m.d
    Cea mai sinistră mi s-a părut întocmirea evidenţei angajaţilor care locuiesc singuri...

    RăspundețiȘtergere
  8. Din pacate Simona, mass-media este cea care induce si mentine aceasta isterie.
    Da foarte bine. Lumea devine isterica si simte nevoia sa fie informata de evolutia acestei "nenorociri".
    Si se transforma din stire in manipulare...

    Caci daca te uiti cu atentie nu oamenii intretin isteria - mass media este cea care face asta...

    Asa ca i-a intreaba-l pe editorialistul de la Antena 1. Daca nu ar fi o stire cu gripa "noua" (ce termen de doi bani inventat tot de presa) maine, nu ar gasi o informatie (de ex simptomele gripei de ex) si ar transforma-o in stire buna de prezentat?

    Cam asta cred eu...

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  10. am un sfat pentru tine
    nu-i mai soarbe pe invitatii tai din priviri ca s-ar putea sa te violeze vreunul

    RăspundețiȘtergere
  11. merge un "don't panic" - coldplay
    :)
    sau... I'm going slightly mad - queen
    good old freddie knew something.

    RăspundețiȘtergere
  12. simona, tu faci parte dintr-un trust media. stii foarte bine ca voi (faci parte din antene...te includ)sunteti de vina pt toata treaba asta. n-ai ce face. chiar vedeam intr-o seara la antena 1 la stirile de pe la 23 stirea cu gripa de porci si era pe un fundal muzical, mai ceva la un film bun de groaza. deci...

    RăspundețiȘtergere
  13. Ca de obicei a face tam-tam este specific romanesc.

    RăspundețiȘtergere
  14. Bai nene si aici incepi cu jignirile?....tu nu ai altceva de facut?...cred ca tu suferi de gripa porcina+gripa aviara=o persoana prost crescuta...altceva nu mai am ce sa spun unei persoane care nu stie sa vorbeasca...

    RăspundețiȘtergere
  15. referitor la ce spunea doamna: cred ca are dreptate. nu neg ca gripa nu ar prezenta veridicitate, dar cred ca se insista prea mult si astfel se creaza o prea mare isterie. nu cred ca panica ne-ar ajuta in vreun fel

    RăspundețiȘtergere