miercuri, 25 noiembrie 2009

Uitarea, la 32 de ani

Scena 1
Mi-am facut cumparaturile si astept, cuminte, sa-mi vina randul la casa. E seara si e aglomerat. Ca si mine, oamenii isi umplu sacosele si se grabesc spre casa. Ajung in dreptul vanzatoarei si ii dau cardul. Il trece prin aparat si imi arata unde trebui sa tastez codul PIN. Formez primele doua cifre si.... si.... Nu-mi mai amintesc nimic. Dar NIMIC. Mai incerc o data... La fel. Un domn imi spune ca sigur m-au furat "astia de la banca" si ca musai sa merg sa verific. A patit-o si el, o sa vad eu... Ii explic, usor jenata, ca "astia de la banca" n-au nicio treaba si ca pur si simplu AM UITAT CODUL PIN.
Noroc c-aveam bani la mine...

Scena 2
Alta zi, tot intr-un supermarket. Eu, la casa. Achit cu cardul, memoria functioneaza perfect. Imi iau sacosele si plec. Dau sa urc in masina si aud, in spatele meu: Domnisoara, domnisoara! V-ati uitat geanta! Ma intorc, intru, o iau, imi cer scuze, lumea de la coada se uita ciudat...

Buuun.... Cum ar veni, incep sa uit. O fi de la varsta?!

UPDATE: Cineva imi zice, in comentarii, ca ar trebui sa-mi iau o vacanta... Si adaug si eu ca tocmai mi-am anulat concediul din ianuarie, dar ca... poate fug intr-un weekend. Nadina mi-a reamintit ca nu, nu pot! Ei bine, da, AM UITAT CA LUCREZ IN WEEKEND:)))

55 de comentarii:

  1. Nuu,Simona,esti indragostita.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu, Simona,suntem mult prea preocupati de ceea ce (ni) se intampla...

    RăspundețiȘtergere
  3. :)). Sigur nu. Sa vezi cand vei ajunge ca mine, o sa uiti si la ce te gandeai. :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Dan, nu sunt indragostita! asa ca nu e de la asta...
    Mihai, posibil...
    Oana, esti cu doi ani mai mare:))) mamaie ce sa mai zica?!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu ar strica putina relaxare si un pic de vacanta. Crash-urile mnezice pot reflecta un nivel exagerat de stress, ca sa nu mai vorbim de probleme neurologice. Dar nu e cazul tau. Cand sunt doar niste lapsusuri, nu e nicio problema, in principiu! Somn, mai putin stress si grija de tine. Cam astea-s ingredientele pentru a da la o parte momentele de genul celor descrise.

    RăspundețiȘtergere
  6. Larisa, tocmai mi-am anulat vacanta din ianuarie... deci e bine:)
    dar poate fug intr-un weekend, undeva.

    RăspundețiȘtergere
  7. prima data uiti numele persoanelor

    apoi uiti sa te inchei la slit

    la sfirsit uiti sa te deschizi la slit

    RăspundețiȘtergere
  8. eu uit si acum la 18 ani:))
    deci nu e din cauza varstei:D

    RăspundețiȘtergere
  9. ia suplimente de omega sau mananca peste in fiecare zi, daca iti place :)

    RăspundețiȘtergere
  10. vacanta, somn, omega, peste,....
    lista e deschisa:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Oi fi trebuind sa te indragostesti :P Ca dupa aia ai sa spui- mama- ce memorie aveam atunci- uitam doar PIN-ul de la card- acum uit si cum ma cheama :)

    pe Lista..
    B-uri, odihna, lecitina, Aloe vera, bitter suedez, meditatii, etc etc..

    Sa uita de astea :) Seara frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  12. este de la stres si graba cotidiana

    RăspundețiȘtergere
  13. simona, cred ca in weekend nu mai poti fugi din bucuresti :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Nadina, ai dreptate:)))
    nu pooooot sa cred!!! am... uitat:)))))

    RăspundețiȘtergere
  15. Simona se poate si mai rau, tot la 32 de ani, de exemplu eu mi-am uitat de 3 ori pana acuma cardul in bancomat. Din fericire pentru mine n-a fost nimeni sa profite de prostia mea. Singurul dezavantaj a fost ca a trebuit sa ma duc la banca sa-mi recuperez cardul:)

    RăspundețiȘtergere
  16. Nici nu arati de 32 de ani esti foarte frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  17. cred ca fiecare dintre noi a uitat la un moment dat pin-ul la card.mi s-a intamplat si mie(de vreo 4 ori)dar eu mi-am si blocat cardul.de fiecare data am o retinere la bancomat ca nu cumva si de data asta sa imi uit pin-ul.se mai intampla si la case mai mari,cum ne spunea profa' de romana cand mai uitam vreun vers din arghezi sau bacovia.asa ca stai linistita,cred ca oboseala e de vina.uita-te la un film funny sau mananca putina inghetata(pe mine ma destreseaza,chiar daca nu e indicata pe vremea asta)te pup,rodica,timisoara

    RăspundețiȘtergere
  18. :)))) bravo, nadina.asta vroiam si eu sa spun...

    RăspundețiȘtergere
  19. Salut. Slabut articol. Scrii lamemtabil. Care-i faza cu uitatul? E mai relevant ca in Romania, te mai striga cineva sa-ti recuperezi lucrurile omise. Cititoare de prompter, n-am pretentii, dar keep tryin`

    RăspundețiȘtergere
  20. asa e, irina. articolul n-are greutatea verdictelor tale. apropos, te invit sa citesti un prompter:))

    RăspundețiȘtergere
  21. Super tare...asta imi aminteste de o doamna care imi povestea cat de bun e Memo Plus si ca o ajuta extraordinar de mult numai ca ieri a uitat sa-l ia :))

    RăspundețiȘtergere
  22. haha, in viziunea irinei 'cititoare de prompter' suna a fi un lucru foarte simplu si banal...daca am judeca toti numai dupa aparente,ce-am face...

    RăspundețiȘtergere
  23. Ah, da, un ingredient-minune pe care l-am uitat: ignora rautatea din jurul tau. Nu doar ca te supui unui pericol (ea fiind contagioasa), dar iti distrugi neuronii gandindu-te la cat de lipsiti de ocupatie sunt unii oameni :) Eu iti recomand cu caldura Supradyn (multivit+multimin), pastile efervescente. O doza zdravana de energie & ajuta si memoria!

    RăspundețiȘtergere
  24. Ce bine ar fi sa uitam toate relele ce ni se intampla.OAre de ce nu le uitam?Nu ti se-întâmplă doar tie.Eu m 33 si uit de programare ,uit ce-am vrut sa spun ,uit uneori si k mi-am dorit un lucru cândva foarte tare.E stresul si probabil e cel mai ușor tic din secolul nostru.Succes in tot ce faci

    RăspundețiȘtergere
  25. Fii atenta cum facem: imi dai mie cardul si pinul, mergem la ski aici (in timpul saptamanii), luam vitamine, mancam tort pana ne revine vigilenta si uitam ceea ce chiar trebuie uitat :))
    @ Irina, ai cosuri multe pe fata?

    RăspundețiȘtergere
  26. @Andra, dar tortul sa fie cu martipan, mousse de ciocolata si visine:))

    RăspundețiȘtergere
  27. culmea ar fi ca în loc de prompter să te urmărești pe monitorul din studio

    RăspundețiȘtergere
  28. nu , nu e din cauza varstei. eu am 22 de ani si acu vreo doua zile mi-am uitat cheia de la ap. in masina si cand a plecat vecina (de apartament) la munca a inchis usa ( cu cheia ) si asa am stat o zi inchisa in casa:)) ... ( vio )

    RăspundețiȘtergere
  29. eu am uitat odata ca locuiesc in ...Romania...:)
    si nu am mai fost de ani de zile....in weekend la schi.....
    si de atunci am inceput sa ma simt mai bine..:)

    RăspundețiȘtergere
  30. culmea uitării : să îi fi zis lui Salman Rushdie, Florin Salman

    RăspundețiȘtergere
  31. hai sa iti zic eu una faina ce mi s'a intimplat recent. (cu totate ca eu nu uit chestii, dat poate e primul semn)

    Eram in Lithuania, la Vilnius si in ultima zi am cumparat mamei mele niste bijuterii, cercei si un lant cu medalion. Si in drum spre hotel ma opresc la un supermarket sa imi iau o apa minereala pentru drum si ceva de rontait. Si binenteles ca am lasat punga cu bijuteriile in magazin pe ceva raft.

    M'am intors la hotel, facut bagaj, pierdut timpul inca vreo 2 ore aiurea si cu 30 de minute inainte de plecare fugeam ca nebunu sa caut bijuteriile pe unde le'am lasat.
    Si culmea le'am gasit, mi le gasisera cei de la la magazin.
    Deci se poate.

    RăspundețiȘtergere
  32. Stii care e partea cea mai distractiva a faptului ca esti libera in timpul saptamanii?
    Incepi sa uiti in ce zi esti. Mie mi se intampla asta, Simona,cam de un an. De la "my own independence day" :)
    Si sa nu te ei dupa toate invidioasele! :) Scrii foarte frumos si cald.
    Have a silent night!:)

    RăspundețiȘtergere
  33. Cristi, asa e! Si mi se pare ca trece timpul foarte repede. Dar ieri am fost la munca...:)

    N-am o problema cu cei care ma critica. Totul e s-o faca civilizat. Nu pot fi pe placul tuturor:)

    RăspundețiȘtergere
  34. Oboseala, stresul, epuizarea, apoi lejeritatea, neatentia si ignoranta de moment.
    Intr-o zi de vara, eram la un bancomat in centrul Sibiului, am tastat pinul si suma si am plecat. dupa 1 minut, mi-am amintit si m-am intors sa iau banii. era multa lume.evident,banii, dispăruseră.
    da, cateva zile libere intr-o alta ambianta, o sugestie necesara.
    o seara frumoasa,mihai

    RăspundețiȘtergere
  35. Simona,draga,nu ai intalnit inca un barbat care sa merite? E adevarat ca genul asta e pe cale de disparitie,stii tu,schimbul climatic etc,si ar trebui protejati prin lege de catre femei ca tine.

    RăspundețiȘtergere
  36. ...aceleasi simptome le-am avut si eu ,si sigur, am uitat sa mai traim...trec toate pe langa noi si nu realizam , punem pe primul loc cariera, bani si nu ne dam seama cat de scurta e viata. Din propria experieta ,nu pot sa cred ca am 41 da ani cand saptamana trecuta am avut 30...trezeste-te si traieste pana nu e prea tarziu...http://www.youtube.com/watch?v=dBHhSVJ_S6A

    RăspundețiȘtergere
  37. Sincer nu cred ca ai ceva, sau ca e de la oboseala excesiva... cred doar ca uneori ni se intampla la toti chestiile astea, eu am 25 de ani si imi uit una si alta la munca :)) bine se poate totusi sa fie de la stres si oboseala , eu lucrez programator si in 8 ore s-ar putea sa ma obosesc prea tare... Eu acum mi-am luat niste vitamine "Neurovita" care cica ajuta si la relaxare... Termenul se numeste in engleza "Brain Freez" sau asa ma amagesc eu :))

    RăspundețiȘtergere
  38. Simona, ai tot dreptul sa mai uiti si tu,doar este firesc esti si tu OM!!!!

    RăspundețiȘtergere
  39. Buna Simona,

    Te felicit pentru tot ceea ce faci. Si eu lucrez ca prezentatoare de stiri la un post local de televiziune si zilele trecute am avut surpriza sa oonstat ca pe sit au aparut tot soiul de cuvinte obsecene la adresa mea si a echipei. In prima faza m-a deranjat dar apoi am realizat cat de frustrati sunt unii oameni si, brusc, m-a cuprins un sentiment de mila. Saraci cu duhul...

    Te pup si te admir:)

    RăspundețiȘtergere
  40. Parerea mea e sa te mariti cat mai curand posibil. Ai mari sanse ca el (partenerul de viata) sa nu-ti uite codul PIN. Mai ales atunci cand merge la salon sa achite serviciile erotice...

    RăspundețiȘtergere
  41. la 35 de ani o să uiți și mai frumos, declarând că ai 30 de ani. dar de fapt nu uiți, ci o să minți îngrozitor, fiindcă vei arăta de 25 :)

    RăspundețiȘtergere
  42. :))) Mi s-a intamplat si mie sa uit PIN-ul. In plus, eu am mari probleme cu numele proprii. Pur si simplu uit numele oamenilor.

    RăspundețiȘtergere
  43. Stai linistita Simona ca nu e de la varsta...eu am 22 ani si uit lucruri,poate din neatentie sau poate de la stres....te pup....tine-o tot asa...(Madalina)

    RăspundețiȘtergere
  44. mi se intampla si mie la 18 ani. :P

    asa ca`i firesc. :)

    RăspundețiȘtergere
  45. trebuie sa te indragostesti!

    RăspundețiȘtergere
  46. o idee... simona.. de ce nu scrii un articol cu poze ... viata unui om de stiri de dimineata pana seara

    RăspundețiȘtergere
  47. Simona..fii tare...nu baga in seama toate rautatile...felicitari pentru reusitele tale, si inca esti tanara, si mai poti realiza multe lucruri...succes in toate!!!(Lacramioara)

    RăspundețiȘtergere
  48. buna simona. eu nu sunt genul care sa las comentarii, insa am observat ca nu barbatii sunt cei care te curteaza (probabil ca le e frica de deznodamant).... am vazut ca cel putin o femeie ti-a facut o invitatie. si s-ar putea ca problemele pe care le ai sa fie din lipsa increderii in propria persoana--eu cred ca ai fi mai increzatoare daca ai avea langa tine o persoana care sa-ti ofere ceea ce ai nevoie: dragoste. dar dupa cum a zis cineva mai sus, barbatii buni sunt deja o raritate. inca ceva, nu te lua dupa gurile rele, sunt invidioase...mie imi placi f mult exact asa cum esti(in toate sensurile)---sa ai parte de tot ce e mai bun si mai frumos. nelutu

    RăspundețiȘtergere
  49. imi pare rau ca inca nu ne civilizam si ii punem unui om eticheta numai daca il vedem,in cazul tau la televizor,de bun sau rau,de misogin si asa mai departe si inca nu ne iese din cap conceptia asta turbata ca un om nu poate sa ajunga undeva sus decat daca se culca cu sefu,da spaga si asa mai departe...unii mai si muncesc pt a ajunge unde vor,bineinteles k exista si oamenii fara principii pt ca asa se numesc astia care dau spaga si mai stiu eu ce fac.te pup simona,o seara faina,rodica timisoara

    RăspundețiȘtergere
  50. Chiar acum 2 saptamani am avut aceeasi problema legata de PIN. Pur si simplu m-am blocat exact in momentul tastarii lui, la casa unui hipermarket. Imi veneam in minte cele 4 cifre, dar nu mai stiam combinatia lor. Bineinteles, am incercat sa-l introduc de 3 ori si mi-am blocat cardul.
    Am decis sa iau masuri in favoarea mea, asa ca m-am odihnit mai mult si am incercat sa-mi fac ordine in memorie, sa alung informatiile inutile stocate in memorie.
    Solutia e odihna, liniste si mai multa grija pentru propria persoana. Daca nu noi, atunci cine.............

    RăspundețiȘtergere
  51. Sigur nu esti indragostita? :P
    Daca nu, sa stii ca oricum pari foarte romantica. Poate ca si esti :P, pun pariu ca esti..
    32 de ani :), multi ani inainte!

    RăspundețiȘtergere
  52. Si mie mi s-a intamplat la fel. Ma aflam in fata bancomatului, si , cand sa formez PIN-ul, m-am blocat; nu imi mai aduceam aminte nicio cifra. Am ramas pret de cateva secunde acolo , facand eforturi de memorie.In zadar. A trebuit sa plec si sa ma gandesc intens acasa, inainte sa ma culc. Imi zic: Hai, macar primele doua cifre... Trebuia sa mi le reamintesc pentru ca le asociasem cu un moment din viata mea. A doua zi dimineata , mi le-am amintit imediat. In schimb, ultimele doua cifre inca erau un mister pentru mine. Asa ca, m-am dus la bancomat si, folosindu-mi memoria vizuala, am reusit sa formez codul corect. Victorieee! Dupa cum vezi, Simona, se poate intampla oricui. Si suntem de-o seama:)) Numai bine iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  53. Pentru Irina,

    Si eu te invit sa citesti un prompter. Ai auzit de Lucian Mandruta? Cred ca lucrul la care se pricepe cel mai putin e sa citeasca un prompter. In rest, e profesor, e editorialist, e trainer, e un jurnalist care vine in redactia Antenei pe la 5 jumate sa-si pregateasca jurnalul de la 7. Si e un om extraordinar, mult peste si mult diferit de ce se vede pe plasma. Compara modul in care citeste stirile de pe prompter cu modul in care i-a intervievat pe Elan Schwarzenberg, Elena Basescu sau Gigi Becali (astea sunt unele din cele mai celebre interviuri ale lui). Sau citeste-i cartile ori editorialele. Eu am avut privilegiul sa-l cunosc personal. Si m-a impresionat.

    RăspundețiȘtergere