luni, 23 noiembrie 2009

Ziua de dupa

M-am trezit devreme, dupa o noapte de vizionat talk-showuri postelectorale. Cum ar veni, sunt in "weekend"... Inca in acomodare, cu noul program.
L-am votat pe Antonescu. Am mers ieri, de dimineata, la sectia din cartier. Pentru prima data in viata mea, asta de dupa 18 ani, era coada. Si nu am mers in Gara de Nord. Nici in Olt. Adevarul e ca mai toti cei cu care am vorbit, in ultimele saptamani, mi-au spus ca vor vota. Si s-a vazut in cifre.
Putin dupa noua, aseara, a vorbit si Crin, "candidatul meu". Hmm... L-am ascultat uluita si aproape ca nu mi-a venit sa cred ce debita... Si da, sunt dezamagita! Stii vorba aia... Ca sa-ti dai seama, cu adevarat, de caracterul unui om, pune-l intr-o situatie de stres maxim sau fa-l sef. Asa isi va da arama pe fata... Cine s-a plans ca a fost furat? Crin si Vadim! Bravo, domnule! Selecta companie...
Cat despre turul al doilea, inca ma mai gandesc daca voi merge la vot.

PS. Iata cum au votat "calatorii" din Gara de Nord...

22 de comentarii:

  1. Pacat de Crin Antonescu. Si eu l-am votat. Nefericita ideea de a se baza in principal pe Buc.
    Ar fi fost nevoie de o campanie mai puternica in tara.
    In turul 2 ne vom afla din nou in fata dilemei: care dintre cele 2 rele este mai mic?

    RăspundețiȘtergere
  2. io merg la vot. si pun stampila pe langa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Opinie personala:
    Ar fi eroare atitudinea de mai sus.
    Aceasta opinie nu este o critica.
    A nu merge la vot sau a merge doar sa-ti anulezi propriul vot NU INSEAMNA NIMIC; mai rau, inseamna a da un vot celui pe care-l doresti cel mai putin.
    Incepand cu istoria medievala timpurie avem o mostenire bogata in a alege raul mai mic. Cred ca la asta ne pricepem.
    Ideea de a ne asuma responsabilitati ca individualitati ne cam lipseste.
    In definitiv sa nu uitam caracteristica de baza, dupa Platon, a democratiei: " nu are un criteriu obiectiv de selectie a valorilor".

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca toti suntem dezamagiti...-:(

    RăspundețiȘtergere
  5. Dezamagirea nu ar trebui sa fie o optiune pt. conceptul de " a dezarma".
    Ma incearca un soi de tristete resimtita intr-o frumoasa zi de toamna la Istanbul.
    Topkapi,cladirea divanului, turisti multi.
    Atat de multe hotarari luate acolo,in alte vremuri,hotarari care au privit si cele 2 tari romane.
    O cautam,o stiam,o vazusem in atat de multe poze, era o febrilitate puternica in a o gasi, a o vedea.
    In sfarsit am vazut-o,intr-o vitrina mare, intinsa in partea de jos,cu o eticheta simpla,o simpla hartie alba pe care scria cu negru: "sword of Stephen de Great";atat.
    Ma intrebam; oare cati dintre miile de vizitatori au idee sau i-ar interesa cine a fost acel Stephen the Great; nu exista nici o precizare despre cine ar fi fost sau ce ar fi facut.
    Vitrina mare,arme multe;persiene,tatarasti,arabe etc.
    Separat, pe pereti atarnau in panoplii iataganele celebrilor sultani; frumoase, frumoasa lucratura persiana.
    M-am retras intr-un colt privind multimea care trecea,incercand sa surprind daca si cate priviri erau aruncate spre ACEA sabie.
    Nimic.
    E de inteles;nu inseamna si nu valoreaza nimic pt.atat de multi.
    Ar insemna si ar valora enorm pt.noi;la noi in tara,cei care stim si cine si ce a fost "Stephen the Great".
    Mi-as fi dorit,imi aduc aminte perfect gandul,sa poata exista sansa de a o fura pt. a o face sa stea acolo unde ar trebui sa odihneasca.
    Intinsa pe placa funerara,la Putna.
    Mi-ar fi placut sa pot doar pt.simplul motiv ca asa ar fi firesc,corect,romaneste.
    Dezinteres,nepasare,indiferenta noastra fata de noi insine?
    Ar putea parea un gest insignifiant acela de a o aduce in tara.
    Probabil nici guvernul turc nu s-ar opune.
    Dar pe cine mai intereseaza. Pare putin patetic un astfel de gand in zilele noastre; printre preocuparile acordurilor,tratatelor,transelor etc.
    Am plecat trist de la Topkapi,cumva gol; privind cu cata mandrie,Turcia actuala,expune inclusiv vesela fostului palat al sultanilor.
    Aceeasi tristete am simtit-o aseara dupa ora 21.00
    Punct.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am asteptat 2 ore la coada ca sa-l votez pe Antonescu si pentru ce? Ca sa-mi dau seama ca toti sunt la fel...In turul 2, voi vota pentru schimbare,considerand ca e raul cel mai mic..:P

    RăspundețiȘtergere
  7. idee era ca crin ar fi fost singurul care ar fi meritat sa castige pentru ca era altceva pe linga hotii astia ordinari care o sa iasa acum

    RăspundețiȘtergere
  8. si eu tot pe crin l-am votat....dar cum spui si tu simona,pune-l intr-o situatie de stres maxim ,cum a fost aseara,si imediat ne vom da seama...in fine,in mod cert daca nu va iesi base,va iesi geoanasi nu stiu ce se va alege in final de tara asta...poate geoana va dori sa schimbe ceva,dar va trebui sa schimbe tot sistemul nu poate face nimic de unul singur.parerea mea.rodica,timisoara

    RăspundețiȘtergere
  9. MAI BINE AI MERGE CU MINE LA O CAFEA...

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu l`am votat...
    :-s
    Vorba ta, ma mai gandesc daca merg sa votez in turul II. :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Cu parere de rau, Crin, nu era el aseara. In schimb in declaratia de presa de astazi, era acel Crin Antonescu pe care l-ai votat tu, eu, si alte milioane de persoane. Dar, din pacate, a fost influentat negativ de cei din partid! Cu siguranta asta, dar Crin va reveni cu Geoana la conducerea Romaniei, care chiar avea nevoie de o schimbare!

    PS. Felicitari pentru debut si pentru cifre, chiar daca e o diferenta mare ca intre Basescu si Antonescu :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Da, ciudata iesirea de dupa rezultate,dar cred ca a fost intoxicat de partid.Astazi a revenit ,si mi-a placut consegventa fata de ideea de a nu face alianta cu Baselu.Daca o sa faca alianta cu PSD,si o sa-l propuna pe Iohanis,cred ca ar trebui sa gandim ca il votam pe Iohanis,nu pe Prostanac.Urasc din toata fiinta mea PSD-ul , dar Baselu si clica lui au luat-o razna.Mircea Badea citea aseara ca Elena Udrea a organizat ieri o licitatie fulger pt un contract de 20 mil de euro la Ministerul Mediului.Chiar nu se mai poate cu aceste naparci , care fura fara nici o sfidare din banii acestui popor aflat in genunchi.Eu cred ca e absolut nevoie de a schimba aceasta clica de banditi.Pacat de Antonescu!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Am avut senzaţia că l-am votat pe Tudor Chirilă!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce schimbare cu Geoana, oameni buni ?????? Helllllllo, trezirea ! Chiar e cineva care il crede pe Geoana ? E o marioneta ! Omul citeste de pe foi. Si da , va fi liniste, asta cred, daca iese el. De ce ? Deoarece caracatita Psd are grija sa lucreze in liniste...nu pot sa cred ca vreti sa revina comunistii..ca il vreti iar pe tatuca ! Ce partid e asta , cand sefu' al mare promoveaza un prostanac ? Pai cum ? Il promovezi pe cel care te-a dezamagit ??? Altul n-ai ? Da, e bun, ascultator. Si ce partid e asta care il are lider pe Vanghelie, analfabetul analfabetilor ? Unde e schimbarea ? A, da, e in rau. Treziti-va, romani ! Mai ganditi un pic si cu capul vostru, televiziunile isi fac jocul. Ganditi, atat. Un pic. Nu stiu, Simona, daca vei da accept la commentul meu. Dar sper, pt ca tu nu ai stofa colegilor tai de la sinteza. Tocmai de-aia imi esti simpatica. Pt ca tu ai un aer protevist. Multa bafta ! Clara

    RăspundețiȘtergere
  15. Pentru Cipri si ceilalti copii.. "Schimbare"!??
    Sunteti intr-o mare eroare... Uitati-va cine e in spatele lui Geoana: Nastase,Vanghelie-filosoful de Zabrauti si tovarasul Ilici. Probabil ca sunteti tineri si nu stiti mai nimic despre FSN-FDSN-PDSR-PSD. Stiti care este pacatul originar al fesenistilor? Al lui Iliescu? Complicitatea si tainuirea celor care au ucis peste 1.000 de oameni la Revolutie!
    L-ati votat pe Antonescu si acum vreti sa votati clica lui Iliescu? Doar nu va imaginati ca Geoana e stapan pe el! Ce s-a intamplat dupa inchiderea urnelor? Geoana a citi niste hartii, dupa care au iesit in fata Nastase, Vanghelie si Iliescu. Pe ei ii veti vota!
    oameni buni, ganditi cu propriul vostru creier!
    V/ati gandit vreodata cine si de ce a avut interesul sa bulverseze electoratul de dreapta? Stiti care este scopul principal al PSD? Disparitia PNL! Asa cum au facut si cu taranistii
    WAKE UP!!!

    Simona, sper ca nu deranjez! :)

    RăspundețiȘtergere
  16. ziua de 22 a fost decisiva. ce sa mai astept / sper? EMIGREZ , da , la 56 ani, emigrez de greata, de durere, de-parte de cloaca din care nu se mai poate iesi. sa ramana EI, sa se-aleaga intre ei, grohaind sforaitor, "politicienii" mitei, ai compromisului murdar, ai jocurilor straineze. faceti toti ca mine, fugiti cat mai aveti picioare, ca prostia e molipsitoare.
    dati-mi UN motiv sa raman!

    RăspundețiȘtergere
  17. cristi, putem face o dezbatere aici:)
    marina, pe mine ma tin ai mei aici... alt motiv n-as putea sa-ti spun, din pacate!

    RăspundețiȘtergere
  18. Probabil ca daca am pleca cu totii ar putea sa vina nemtii sau de ce nu, martienii, sa faca ceva bun in tara asta. Cred ca asa au facut si stramosii nostri pe vreme fanariotilor....au fugit tozi la...altii..lol. Oricum fiecare face ce vrea...e democratie. Probabil ca e mai bine in Cuba sau in statele subdezvoltate din Africa..in puii mei!!! Despre vot..hmm..sa-mi fie rusine dar nu am fost pentru ca am lucrat...la mogul(lol).Poate in turul 2.

    RăspundețiȘtergere
  19. S-a vazut oftica pe fata lui Crin.Nu ii venea sa creada ca nu s-a calificat in turul 2.Iar campania cu "bunul simt " a fost numai asa ,un slogan electoral.Dar am fost instiintati de massmedia ca Antonescu e si campion la chiul in Parlament ,ca PNL e un partid prea slab.

    RăspundețiȘtergere
  20. din pacate, dezamagirea a aprut inainte de campanie, chiar din momentul in care am aflat toate numele inscrise in cursa...
    nu l-as vota pe geoana sau psd-ul pt nimic in lume!!!! cu asta am spus tot...

    RăspundețiȘtergere
  21. votam geoana,votam iliescu...asa ca ganditi-va bine!!!!...simona te pup,rodica,timisoara

    RăspundețiȘtergere
  22. Simona ,multi colegi de-ai mei au votat cu Antonescu dar vazand ca Geoana a intrat in turul al doilea nici nu concep sa il voteze pe acesta din cauza psd-ului.Iar eu cred ca multi vor face la fel dand votul lui Basescu.

    RăspundețiȘtergere