marți, 19 ianuarie 2010

Plaja

Recitesc Magicianul, fabulosul roman al lui Fowles. Stii, probabil, ca actiunea se petrece pe o insula din Grecia, Spetses. In carte, autorul ii spune Phraxos.
Am fost in Grecia de trei ori. Ingrozitor de putin, pentru un loc magic. O tara cu o mare superba, cu insule de vis, cu oameni primitori. Nu stiu s-o fi vizitat careva si sa nu fi visat la reintoarcere. E ceva cu locul ala. Mi-e teama ca si daca mi-as face toate vacantele acolo, tot n-as putea sa cuprind totul cu ochii mei, cu simturile mele. Si-mi dau seama ca viata asta nu mi-ar fi de-ajuns doar pentru Grecia...
Afara ninge marunt si apasat, iar eu visez la plaja ireal de frumoasa, strajuita de un turn parasit... Undeva, pe o insula greceasca.

22 de comentarii:

  1. esti incredibila....nu credeam ca mai exista oamneni atat de romantici,tu esti unul dintre acei oamneni(pe cale de disparitie intr-adevar).
    inca nu ma fost in grecia dar sper sa ajung chiar vara asta mai ales ca si tu imi spui aici pe blogul tau,ca este foarte frumos....sa ai o seara faina,te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Grecia e o tara speciala,asa ca tine!poop Simo!

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu visez la aceeasi insula din greciaaaaaaaaa!!! De fapt, la orice fel de insula a greciei, oricare ar fi ea, la fel de ireala, la fel de minunata, la fel de i wanna go back!!
    Nicaieri nu m-am simtit ca acasa decat in grecia, pe o plaja fina ca nisipul si cu o apa ca turcoazul in fata ochilor! abia astept sa vina vara sa ma intooooooooooooooorc!

    uite de ce mi-e dor mie!:)
    http://divadecarton.blogspot.com/2009/11/mi-e-dooooooooooooooooooooooor.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Sarut mana, :) Simona, poate imi raspunzi si mie la mail te rog... :), ai dreptate, Grecia e foarte frumoasa, ti-am zis fa-ti vacanta in Corfu - Grecia... desi acuma s-au dus multi romani acolo

    RăspundețiȘtergere
  5. Grecia e fantastica in toate felurile posibile si ma bucur ca am avut ocazia sa vad putinul care l-am vazut din ea.intradevar marea e superba :) daca e sa aleg un loc romantic Grecia e cu siguranta unuldin ele.Sa ai o zi buna Simo

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim spunea... Ai sa imbatrines-ti singura ...

    RăspundețiȘtergere
  7. @anonim, in loc sa comentezi aici, n-ai vrea tu mai bine sa inveti sa scrii corect romaneste?

    RăspundețiȘtergere
  8. offffffffffffff!!!! nu suport cretinii astia care scriu niste aberatii doar sa-si vada dejectiile scrise intr-un spatiu virtual x(
    Anonim, tu cu siguranta esti singura- da, sunt convinsa ca esti femeie pentru ca numai o scorpie cu vagin poate fi atat de rea-- si mai mult ca sigur ca asa vei ramane! ma indoiesc de faptul ca cineva iti va tolera veninul pe care esti in stare sa-l versi intr-un spatiu virtual, daramite in sufletul unui om in carne si oase. Nu vreau sa-mi imaginez cat de rea poti fi cu oamenii din jurul tau!
    In loc sa te preocupi tu cu cine si cand isi va petrece Simona timpul/viata, mai bine deschide un abecedar si, de ce nu, o Biblie, ca ai mare nevoie, ne-iubito!

    RăspundețiȘtergere
  9. Stai linistita Simo,trebuie sa mai dai si peste asa ceva din cand in cand e logic,in fine...
    ai vazut ca totusi avem iarna?

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim spunea... voi vedetele sinteti de tot >RAHATUL> un model de ne-urmat ,poate nu stiu prea bine unde sa pun "punct si virgula"...dar daca a-ti sti cine sint,"si cit sint",vai de voi.

    RăspundețiȘtergere
  11. whau.....ce frica ar trebui sa ne fie la toti de domnul anonim...daca esti atat de tare de ce nu iti dai numele?eu cred ca ar trebui sa nu ii mai bagam in seama pe4 acesti"moama cine sunt eu" si asa ii omoram,cu indiferenta

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu am fost niciodata in Grecia! Am citit, am vazut reportaje, filme ...
    Fiind o tara foarte frumoasa cu oameni deosebiti consider ca, alaturi de mine trebuie sa fie o persoana la fel de frumoasa, romantica si speciala cum e fosta Elada.

    RăspundețiȘtergere
  13. Simona, iti citesc blogul si niciodata nu am comentat aici, dar postul asta despre Fowles si Grecia... Fowles e unul dintre preferatii mei, are o minte fabuloasa! :-) Ai citit Colectionarul? Iubita locotenentului francez? Daniel Martin etc....Nici o carte de-a lui nu e proasta. Cat despre Grecia, am fost de vreo sase ori; de patru ori in Creta, de care mi s-a lipt sufletul :-) Cu Grecia e ca si cu volumele lui Fowles, orice loc ai alege, n-ai cum sa dai gres, peste tot e frumos.

    RăspundețiȘtergere
  14. Domnule anonim cate esti de....(ca sa nu sp acel cuvant urat)...Deja mi s-a facut frica...stau aici si ma gandesc ce as pati daca as afla cine esti si cat esti...Aaaa si vezi ca daca te duci la clasa I si aII-a or sa te invete doamnele/domnii invatatori sa scrii corect...
    Si inca cva...Nu te intereseaza pe tine ce face Simo (sau alte vedete)...Fiecare face ce vrea cu vitza lui...
    Simo inca odata ne-ai surprin cu povestile tale...FELICITARI...

    RăspundețiȘtergere
  15. Grecia n-am vazut-o, dar cartea am citit-o, e minunata :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Ti-am descoperit blogul intrand pe cel al lui Dan Negru. Scrii placut si inteligent. ESTI placuta, frumoasa si inteligenta. Nu vreau sa las comentarii la fiecare post, promit insa sa te urmaresc cu atentie.
    Incerc sa rezum impresiile despre cele scrise de tine, Simona.
    Filmul romanesc nu are sanse sa se afirme decat in afara tarii, tocmai fiindca nu este promovat. Si, chiar daca ar fi, romanii sunt foarte influentabili. Si un pic comozi. Noi vom umple salile de cinema ca sa vedem un film romanesc doar DUPA ce acesta e atestat de comisiile straine.
    Haiti. Ma tem sincer ca am devenit imuni la dureri indepartate. Nu ne mai misca.
    "Magicianul" este o carte care te schimba. Nu poti ramane la fel dupa ce ai citit-o. Esti o privilegiata ca ai reusit sa vezi tara. Asteptam fotografii din urmatoarele vacante acolo.
    Iti doresc numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  18. nui rau, se vede o tendinta de a deveni o scriitoare de genul clipele tacerii

    RăspundețiȘtergere
  19. presupun ca vacanta a fost strict vacanta la dvs. Eu acolo am avut primul prieten, un grec. Dupa 2 zile eram mai integrata printre greci decat romani. Am plans intr-una 3 sapt dupa tara si baiatul ala. Ulterior,am invatat greaca si vara asta (dupa un an) m-am intors acolo, in acelasi loc.

    Cu toate ca ma intorc in Grecia ca in tara mea natala, nu-mi place ca peste tot aud muzica romaneasca, vorbindu-se romaneste sau engleza. Rar am avut ocazia sa vorbesc in greaca deci, cunoasteti vreun loc cu putini romani, unde grecii sa nu se fi adaptat?

    RăspundețiȘtergere