joi, 7 ianuarie 2010

Sarbatoritul zilei

Cele mai grozave petreceri din familia mea au fost... nu de ziua mea, nici a mamei, ci de Sf. Ioan. Tatal meu este sarbatoritul zilei. Se spune ca, la onomastica, nu se fac invitatii. Te duci pur si simplu la Ionul pe care il cunosti si pe care il stii, poate, mai petrecaret din fire. Asa se intampla si la noi. In fiecare an, pe 7 ianuarie, casa-i plina de rude si prieteni. Mama se ocupa de toate bucatele, in timp ce tata e responsabil cu atmosfera. De multe ori, petrecerile se termina cu dansuri si cantece. Da, stiu, de la tata am mostenit asta.
Am sunat mai devreme, acasa, la Iasi. Petrecerea era in toi...

18 comentarii:

  1. Sa traiasca, Simona, si sa va bucurati de multe alte petreceri impreuna!

    La noi e la fel, tata e sufletul petrecerilor! Mi s-a facut dor de casa citindu-te :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Să-ţi trăiască tatăl,Simona!
    Să te bucuri de el cât mai mult timp cu putinţă.Este valabil şi pentru mama ta.
    Petrecere frumoasă le dorim in continuare:-)!

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc! n-am avut cum sa fac surprize... i-am facut in mai, de ziua lui de nastere, cand am aparut la petrecere!

    RăspundețiȘtergere
  4. Many happy returns of the day!!Iti doresc un an minunat in care sa te bucuri de tot ceea ce-ti doresti,de sanatate din belsug,pace,iubire si multe bucurii traite in sanul familiei,de care esti atasata puternic(se simte asta din posturile tale pline de caldura).Te felicit pentru "Scisoare catre mama"..m-a emotionat puternic fiecare rand in care ,de altfel,m-am regasit!Ar fi minunat daca te-ai gandi sa scrii o carte!Te felicit pentru tot ceea ce ai reusit sa fii:o femeie minunata!Numai ganduri bune!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa te bucuri de Ion al tau! La multi ani! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Simo ii doresc numai bine tatalui tau,sa fie sanatos si fericit tot restul vietii alaturi de mama ta,de tine si de cei dragi lui.
    Vreau sa te intreb ceva: ai cumva planuita vreo excursie pe la noi la schi sau o sa mergi dincolo?daca ai fost la sinaia as vrea sa imi spui cum e partia? (vb despre valea dorului)
    O seara placuta

    RăspundețiȘtergere
  7. LA MULTI ANI tatalui tau...si eu il voi sarbatori pe al meu insa pe 13 ianuarie (e ziua lui de nastere). Numai bine tie si familiei tale. Ne mai citim ;-) O seara placuta. Carla
    PS. Incep sa iti citesc jurnalul zilnic...inseamna ceva, nu?

    RăspundețiȘtergere
  8. Carla, multumesc tie si tuturor celor care intra aici:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Sanatate si bucurii tatalui tau!
    Si eu sunt de prin partile locului, si la noi de Sf.Ion casa este plina, masa e imbelsugata, cantecele rasuna, peste tot chiote si voie buna.
    Si sa stii ca azi am cumparat revista doar ca sa vad o "uratica", dar nu am vazut, deci nu ei au dreptate. Iti scriu pentru ca esti un model pentru mine si pentru ca mai am multe de invatat si de la tine si de la viata.
    Nu te schimba!!!
    Noapte buna Simona Gherghe...

    RăspundețiȘtergere
  10. Desi se facu deja ora 1 si ma lupt cu mine sa revin pana luni la un program normal de somn, nu pot sa nu arunc o privire pe-aici. La multi ani tatalui tau, Simona, numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  11. tast29@yahoo.com astept un mail de confirmare

    RăspundețiȘtergere
  12. iti urmaresc constant blogul, imi place felul tau de a scrie, poate si pentru ca e si stilul meu.
    Prietena mea buna, imi spune intotdeauna," sa nu te schimbi, sa-ti pastrezi sufletul curat in lumea asta nebuna si rea"...asta iti doresc si eu. Sa nu te schimbi, desi uneori poate parea greu. Te pup si numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  13. Cine-i nascut in Ianuarie
    Hai sus, hai sus, hai sus,
    Sa bea paharul pana la fund
    Stai jos, stai jos, stai jos
    ....

    La inceput de februarie, intr-un an cu multa zapada si foarte frig, m-am ridicat eu... si, de atunci am facut-o mereu, pana cand tatal meu nu a mai fost sufletul petrecerilor.

    "La multi ani" Domnului Ion Gherghe

    RăspundețiȘtergere
  14. da. e interesant cum se aduna lumea la un sarbatorit. dar si mai frumos este atunci cand omul nu mai poate si se mentine cifra de vizitatori. never - ever nu se va vedea asta.

    RăspundețiȘtergere