joi, 21 ianuarie 2010

Viitorul blogului

Cand am inceput sa scriu aici, ma gandeam ca voi pastra jurnalul asta intr-un cadru relativ restrans. Intre timp, cercul de cititori s-a marit. Oameni si oameni... Ei bine, atunci, in iunie, cand am scris prima postare, nu m-am gandit la comentarii. Si nici multa vreme, dupa aceea. Pana cand au inceput sa-mi faca rau. Da. Unele comentarii imi fac, psihic, teribil de rau. Nu sunt excesiv de sensibila. Si totusi... Mi-e destul de greu sa diger atata agresivitate gratuita. Ma gandesc serios fie sa opresc de tot comentariile, fie sa inchid blogul sau sa-mi fac altul si sa scriu sub pseudonim. Sa scriu doar pentru mine.

42 de comentarii:

  1. Succes! Decizie inteleapta! Altfel, ajungi sa te pierzi in mizeriile umane ale altora. Care, desigur, sunt greu de dus, dar nu sunt ale tale. Ci ale lor.
    Spor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Simona, ce-ai a-ti spune, iti poti spune in gand, nu trebuie sa-ti scrii...
    Baneaza-i pe magari (daca se poate) sau opreste comentariile, daca nu poti altfel. Si lasa-i doar pe cei de pe fb sa comenteze. Desi si acolo ai la oameni in lista, ca nici tu nu le mai stii numarul :))
    Oricum, nu te opri... Scrie-ne :)

    RăspundețiȘtergere
  3. critica e constructiva ,daca nu e cu rea intentie , dar unii sunt lipsiti de bun simt si arunca cu noroi.AIncearca sa vezi doar lucrurile bune din aceasta experienta cu blogul si cred ca anonimii nu ar trebui sa apara cu postari...

    RăspundețiȘtergere
  4. termina cu prostiile! angajeaza un secretar, baiat:), care sa citeasca tot si sa slecteze:)).

    RăspundețiȘtergere
  5. dupa ce ca nici la observator nu te mai vedem in fiecare zi acum te gandesti sa inchizi si blogul...eu iti spun sa te gandesti si daca tu consideri ca asta iti va face bine atunci este alegerea ta sa il inchizi,cu toate ca eu nu as vrea:(te pup(eu te admir foarte mult si imi place foarte mult cum scrii)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu fi atat de radicala:) Nu trebuie sa dai satisfactie celor rautaciosi.Poti eventual sa nu postezi comentariile "acre",sa le ignori.Nu poti multumi pe toata lumea.
    P.S.:Nu lasa ca "fanii" tai sa nu mai aiba ce citi:D

    RăspundețiȘtergere
  7. mie imi face placere sa citesc, cretini sunt peste tot, rautati deasemenea... daca au inceput sa te deranjeze comentariile scrie fara comentarii, dar mi-ar parea rau sa nu iti mai citesc gandurile/parerile

    RăspundețiȘtergere
  8. stai fata linistita,pai acuma tu ce credai ca scrii numai pentru zane si feti frumosi,d`aia-i blog pe net sa-l citeasca orisicine iar mai apoi sa-l comenteze ori aici ori pe cale orala intre oameni.Poti sa scoti comentariile si sa-i dai bice inainte,vei castiga niste oameni si vei pierde altii,asa se-ntampla cand iei decizii.Oricum ar fi trebuie sa te gandesti sa nu te opresti din scris pentru ca ai talent si asta am vazut-o aici pe blog ca daca ma luam dupa articolul de l-ai scris pentru blogul meu...:))))))a
    P.S.astept articolul numarul 2 ca la mine nu-s badarani ascunsi in comentarii...la mine sunt pe fatza:)))
    Capu`sus privirea dreapta!
    :))plus ca eu pot sa traiesc si fara comentarii,uite la blogul meu:))

    RăspundețiȘtergere
  9. Mai devreme sau mai tarziu vei ajunge si aici.
    Mi-aduc aminte ca acum cativa ani scriai si pe forumul Antenei 3; sunt convins ca si acolo ai renuntat sa mai intri tot din cauza comentariilor jignitoare.

    RăspundețiȘtergere
  10. intru zilnic pe blog si imi place foarte mult ce citesc. te admir si te urmaresc cu placere atat online cat si la tv. persoanele care imi impartasesc parerea se bucura cu siguranta atunci cand vad un post nou. scrie pentru cei care te considera atat de speciala, si blocheaza-i pe cei care iti fac rau. mie personal, blogul tau imi aduce des zambetul pe buze.

    cu drag,
    gabriela

    RăspundețiȘtergere
  11. Moderarea comentariilor ! (alegerea corecta)

    RăspundețiȘtergere
  12. intru zilnic pe blog si imi place mult ce citesc. te urmaresc atat online cat si la tv. oamenii care te admira se bucura sa-ti citeasca posturile. scrie pentru cei carora blogul tau le aduce zambetul si blocheaza-i pe cei care iti fac rau. cu riscul de a parea prea siropoasa....repet....imi place mult ce citesc...si am facut un obicei din asta.
    cu tot dragul,
    gabriela

    RăspundețiȘtergere
  13. simona eu zic ca ar fi pacat sa inchizi blogul...sunt oameni care te citesc din placere si fara sa aduca rautati, cred ca o solutie ar fi sa opresti comentariile, dar te rog nu inchide blogul...

    RăspundețiȘtergere
  14. nu trebuie sa dai satisfactie unor cretini!!! sper sa te razgandesti.te pup andrea

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna Simona! Si eu am avut blog insa din cauza unor rautai gratuite am incetat sa mai scriu, asa ca l-am desfiintat si am inceput sa scriu intr-o agenda...e jurnalul meu ...e pentru mine si pentru sufletul meu...
    Rautatile celorlati ne ating si ne ranesc la un moment dat deoarece suntem oameni si e normal sa avem si o anume sensibilitate...si atunci de ce sa arunce unii in noi si sa ne dea mari sfaturi care le vor ei a fi mari profetii...O moldoveanca care te admira si te apreciaza....DCC

    RăspundețiȘtergere
  16. Daca nu ai fi pus poze poate ai fi fost in blogosfera o oarecare Simona. :D Asa sunt fetele, daca nu-si pun ele o poza parca ar crapa cerul.
    Mersi pentru ca ne-ai lasat sa-ti citim jurnalul pana acum. Poate scrii o carte, scoti o revista.. Ai talent cu carul. ;)

    RăspundețiȘtergere
  17. In viaţă nu primim numai flori şi nu putem să facem numai ce vrem. Numai cei care trec de valurile mari merg înainte. Ceilaţi se ascund...sub pseudonim.

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu ceda asa usor. Vei da satisfactie oamenilor negri la suflet. Inteleg ce simti. Nu vei publica comentariile rautacioase dar oricum le vei citi, ca-ti vin in e-mail si tot te vor rani. Toate astea ar trebui sa te intareasca. Credeam ca te-ai obisnuit cu rautatile gratuite de cand esti persoana publica si nu te afecteaza asa de tare. Poate ca nu e o idee rea sa publici in anonimat, totusi.

    RăspundețiȘtergere
  19. Şi eu care m-am trezit să intru pentru prima dată... tocmai pe acest comentariu. Trist.

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu nu cred ca ar trebui sa incetati sa scrieti, doamna (ati pune ”catuse florilor” ca sa amintesc titlul unui spectacol de teatru)...Dumneavoastra aveti trăiri si aveti talent. Aveti de oferit, doamna.

    RăspundețiȘtergere
  21. Da... Se pare ca uneori e prea devreme pentru a stii daca nu cumva e prea tarziu... Moderarea comentariilor este solutia.

    RăspundețiȘtergere
  22. Diva cateodata nu mai suntem capabili de sensibilitate ! De foarte multe ori ne-ai imbunat cu sensibilitatea ta . De ce sa renunti? Iarta-i pe cei necivilizati si prosti. Daca simti ca ai o Misiune nu renunta , ar fi pacat ! Cu admiratie , unul din fani .

    RăspundețiȘtergere
  23. Simona, esti persoana publica si nu numai.Sunt de parere ca nu poti identifica o postare publica cu un jurnal personal. Jurnalul personal e intim si nu are feedback. Blogul poate fi intim dar asta e expunere asumata, si are feedback (sau comentarii), de toate tipurile.Sper ca ai observat ca anumite comentarii se refera la circumstante in care te gasesti si nu la persoana ta. E clar ca vor exista intotdeauna scelerati care cauta sa te jigneasca , dar asta nu are legatura cu cine esti tu.

    RăspundețiȘtergere
  24. eu cred ca nu trebuie sa iei in seama rautatile oamenilor...pt ca sunt oameni si oameni.
    Cum te descurci cu frigul de afara?

    RăspundețiȘtergere
  25. Sa-ti inchizi blogul ar fi o dovada de slabiciune din partea ta si poate ca ai da satisfactie multora care, cu siguranta te invidiaza pentru ca ai reusit sa faci ceva in viata si ei nu. Toate comentariile rautaciase nu ar trebui sa te descurajeje ci din contra sa te motiveze sa scrii mai departe.Atata timp cat o sa fii barfita si o sa ai "prieteni" de genul acesta inseamna ca inca esti pe val si faci bine ceea ce faci.
    Am avut ocazia sa te vad in culise la un teledon organizat de Antena in Romexpo si mi-ai facut o impresie foarte buna.
    Fruntea sus si succes in tot ceea ce faci.

    RăspundețiȘtergere
  26. Va rog din suflet sa ne ajutati! Cum si cat puteti! Trimiteti mesajul mai departe! Va multumesc!

    http://ioanaspahiu.blogspot.com/2010/01/analize-medicale.html

    Orice ajutor material din partea dumneavoastră poate aduce speranţă şi încredere acestui copil şi familiei sale greu încercate.

    Donaţiile pot fi făcute pe numele:

    Spahiu Laura

    Cod IBAN EUR: RO21RNCB05000834973 60002

    Cod IBAN RON: RO48RNCB05000834973 60001

    Banca Comercială Română – sucursala Sebastian

    http://jurnalulanei.blogspot.com/2010/01/despre-ioana.html

    MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
  27. poti sa blochezi comentariile

    RăspundețiȘtergere
  28. Mi-e greu sa ma gandesc ca nu am mai fi avut amintirile lui Creanga, poemele lui Eminescu, basmele lui Ispirescu daca ascultau vocile rele ale vremii, poate Bacovia i-ar linisti putin dedicandu-le niste Flori de mucegai dar nicidecum sa renunte.
    Alegerea e a ta, dar si criticile ne fac sa fim ceea ce suntem, ne ajuta sa intelegem fustrarile altora si sa incercam sa nu-i copiem.

    RăspundețiȘtergere
  29. Desi stiu ca parerea mea nu are cum sa conteze, totusi mi-o exprim.... De ce?? Adevarul, rautatile, ipocrizia...dor! Aceasta este viata, iar atunci cand iti pui sufletul pe tava, vor fi multi care folosindu-se de asta, vor ataca deoarce descopera punctele vulnerabile! Stiu ca este greu sa faci abstractie, dar daca ai renunta ar semana a lasitate ... See Moresau teama...! Acum, asta-i....ciudatii sunt printre noi si nu fac aceste lucruri decat din invidie si rautate. Gandeste-te ca ai vedea aceste reactii cand ai spune ceva la TV! Te-ai bloca asa de tare incat sa nu poti continua? Orice nas isi are nasul, iar acela poti fi tu!
    Ignorarea unei persoane e mult mai dureroasa decat o replica taioasa! Gandeste-te cate injuraturi la propriu isi iau unii pe blogurile lor, in special persoanele publice, ca de politicieni...nu mai zic!
    Viata are si bune si rele! Oamenii nu se schimba fiindca vrem noi asta ci doar din propria convingere sau urmare a unei atitudini colective!
    O zi frumoasa si fruntea sus! Da-i in masa!

    RăspundețiȘtergere
  30. nu am comentat niciodata la postarile tale dar sa stii ca ti le citesc in fiecare zi. Imi place foarte mult cum scrii si de multe ori m-am regasit in randurile si gandurile tale. Mi-ar parea teribil de rau sa-l inchizi din cauza unor persoane mai putin binevoitoare.
    Si intr-adevar Ciprian avea dreptate. Le-ai da sarisfactie.
    Sa ai o zi insorita si plina de energie pozitiva! "ne vedem" maine la ora 19:)

    RăspundețiȘtergere
  31. Sunt treizeci de comentarii care spun sa nu renunti la acest blog, care te sustin, care au incredere in tine si iti doresc sa mergi mai departe. Din cate am citit sunt cele mai multe comentarii care au fost vreodata postate. Poate acest blog e legatura ta cu lumea, o lume cat de cat reala si de care, cu toti avem nevoie sau cel putin oamenii de bine: oamenii care nu te-au vazut decat la tv cei care, te-au vazut intamplator pe strada sau in alte imprejurari, cei care candva au dat mana cu tine amici, prietenii, rudele si nu in ultimul rand,parintii tai.
    Toti acesti oameni stim ca esti o fire sensibila, educata, frumoasa ... si, tocmai de aceea noi te sustinem si ne dorim sa mergi mai departe!
    Ai nevoie de acesti oameni deoarece, noi te iubim, te respectam si avem incredere in tine.
    Evident ca, indiferent de hotararea ta noi ti-o vom respecta dar, nu uita un lucru legatura cu oamenii, cu oamenii de rand iti da aripi si in acelasi timp, te tin cu picioarele pe pamant.
    alex.stefan

    RăspundețiȘtergere
  32. simona,

    subscriu si eu la ce a zis vlad: ignora-i pe frustrati. atita vreme cit ai comentariile deschise, oricum vei citi tot felul de timpenii care iti vor face rau. tu esti deasupra lor.

    numai bine

    RăspundețiȘtergere
  33. moderarea comentariilor este solutia ideala;eu am 4 bloguri si la fiecare am ales moderarea tocmai din aceeasi cauza.

    RăspundețiȘtergere
  34. Bună dimneaţa! Te-ai născut în aceeaşi zi ca şi fiica mea, dar cu un an mai devreme. După cum vezi, nu poţi scăpa, oricum...:)
    Aşa că, mă gândeam eu... acest blog e o experienţă, unul sub anonimat ar fi o alta. Cum vrei tu, deci... :)

    RăspundețiȘtergere
  35. Abia am descoperit bolgul. Mi se pare dragut, interesant.
    Mi-a placut din prima clipa de tine si am fost surprinsa sa vad ca n-ai nici urma de fite(asa cum ma asteptam,recunosc!).
    Rautatea oamenilor e mare dar nu trebuie sa te lasi doborata de asta. Din moment ce exista oameni care te plac, care citesc ceea ce scrii, consider ca trebuie sa mergi mai departe.
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  36. da , mai , tanti Simona , niste magari neseriosi , da' Antena 1 tot nu-mi place !

    RăspundețiȘtergere
  37. Sa renunti e atat de usor...Solutia nu este sa renunti la blog ci sa renunti la comentarii, Stii, e o vorba care spune" Ce nu te omoara, te intareste".Bafta.Tine-o tot asa.Smile!

    RăspundețiȘtergere
  38. E pentru prima data cand iti las un comentariu, asta pentru ca am vazut ca vrei sa renunti la a mai scrie pe blog. Vreau sa iti spun ca imi place foarte mult cum scrii, esti printre putinii care expun realitatea, cu bun-simt, fara sa incerce sa arate lumii cat de extraordinari sunt. Foarte foarte mult mi-a placut postarea cu cartile copilariei, adolescentei, mi-a facut o placere enorma sa citesc ce ai scris tu, dar si comentariile celorlalti. Deci te rog sa continui sa scrii, pentru ca sunt cu siguranta oameni carora le face placere sa citeasca.Iar in privinta comentariilor rautacioase...nu se merita sa apleci urechea, tu stii cel mai bine ce simti, cum esti si de ce anume scrii pe acest blog.
    In final, iti urez mult succes in tot ceea faci, te respect pentru profesionalismul si modestia ta si de-abia astept sa citesc urmatoarea ta postare

    RăspundețiȘtergere
  39. C'mon, you're a child of light (as far as I can see), you should know better. There's no darkness, just missing light. Shine your light, baby!

    Doar traiesti in Bucuresti, in Romania, te intalnesti zilnic cu gropi, cu prosti, cu ticalosie... Nu zic ca te obisnuiesti cu ele, dar ajungi sa le filtrezi inconstient, in timp. Incearca sa faci la fel si aici...

    Daca crezi ca scrisul iti face bine, keep on doin' it. Vad ca multora de-ti comenteaza scrierile, le face. Daca te simti mai mult vlaguita folosind "scula" asta decat satisfacuta... n-o mai fa. Nu esti datoare nimanui cu nimic, oricat de "persoana publica" te-ar face unii.

    Fii fericita!

    RăspundețiȘtergere