sâmbătă, 20 februarie 2010

Ce conteaza, de fapt?

Intr-o zi de sambata, pe la sfarsit de februarie, televizunile din Romania sunt in fierbere. Se bat in transmisiuni in direct si-n invitati, undeva in nordul capitalei, la Romexpo, la alegerile PSD. Emisii maraton. De cealalta parte, politicienii ne servesc circ pe paine. Pe la usi, niste vrajitoare se lupta cu flacara violeta. Ai impresia ca toata tara e pe jar, in asteptarea viitorului lider.

In aceeasi zi de sambata, sfarsit de februarie, cativa tineri romani se pregatesc sa paseasca pe covorul rosu al Festivalului de Film de la Berlin. Regizorul Florin Serban si actorii Ada Condeescu si George Pistereanu. Eu cand vreau sa fluier, fluier e printre favoriti. Si prima pelicula din cariera de regizor a lui Florin... Tocmai s-a terminat ceremonia, iar oamenii astia au castigat Ursul de Argint, marele premiu al juriului. Asta dupa ce au luat si premiul Alfred Bauer, pentru debut. O performanta fabuloasa!

Pentru ei, n-a facut nimeni editie speciala...

32 de comentarii:

  1. Asta asa, ca sa nu uiti in ce tara traiesti. Acum, ce-ai vrea sa se promoveze la televizor, cultura si valorile clasice? Ei, as... las' ca-i bine asa, cu Vanghelie si Miky Spaga. In definitiv, ei ne "lasa" sa traim, nu? Ma si intreb (ironic, evident) ce s-ar alege din Iosif Sava, de exemplu, daca ar fi la inceput de cariera acum, in zilele noastre...

    Ma rog, sa fiu corect: nici in alte locuri nu-i mult mai bine; apetitul global pentru cultura scade constant (CULMEA!, parca impotriva evolutiei), pentru ca este mai usor sa te "dedai" (vorba lui Tudor Gheorghe) placerilor usoare si servite cu agresivitate, decat sa-ti antrenezi mintea sa caute placeri elevate, care te pun pe ganduri si (DOAMNE FERESTE!) te fac constient de tine si viata ta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca nu sunt si ei un brand ca "BRANDUL ILIESCU"...
    Se pare ca nu sunt singurul care nu am somn?!

    RăspundețiȘtergere
  4. nu vreau sa fac un comentariu f amplu vreau sa spun doar 3 cuvinte: -VIATA BATE FILMUL- intotdeuna

    RăspundețiȘtergere
  5. Mesaj din inima.
    Simona, doresc sa-ti urez o sarbatoare de dragobete fericita. Te rog sa nu pui la inima, daca unul dintre comentariile mele te lezeaza cu ceva. Te rog sa ma scuzi. Te apreciez si te respect ca om, si te iubesc, ca vedeta. Multa fericire. I-ti urez sa-ti pastrezi visele vii, pentru ca totul e posibil pentru cei care cred. Tu creezi viitorul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu se promoveaza valorile. Cu atit mai mult cu cit reprezinta Romania pe plan international. Sa speram ca lucrurile nu vor ramine asa si cineva se va gindi la ei si le va dedica si lor o editie speciala, sau macar o stire. Mai ales ca sint la inceput de drum si trebuie incurajati.
    De asemenea nu am vazut pe nimeni sa scrie: Simona Gherghe sta de vorba cu fanii ei pe blog. Pentru ca esti intr-adevar deosebita pentru ca faci asta. Dar la scris mizerii sint primii.(vezi articolul din ziarul "Libertatea", despre copilaria Simonei).

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu cred ca se vor schimba prea curand lucrurile la noi in tara, asa suntem noi romanii, cautam "paine si circ", si asta gasim. Nu stim sa apreciem oamenii care fac cu adevarat ceva valoros... Si nu stiu daca o sa pretuim vreodata acesti oameni... Vorba celor de la Simplu , unii dintre noi suntem "puppets".
    Pupici de la David, te-a urmarit si aseara ca de fiecare data:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Simona, de acord cu tine. Ai date de background destule, deci cunosti si raspunsul. Unul mare.

    RăspundețiȘtergere
  9. In tara noastra,din pacate,conteaza doar politica... in seara asta la stiri asta este primul subiect ... ca Victor Ponta e in fruntea PSD :(

    RăspundețiȘtergere
  10. Pacat asa cum spui ca nu se promoveaza valorile...de atata politica pe sticla,simtim parca ca suntem intoxicati...dar,mai conteaza?

    RăspundețiȘtergere
  11. pot spune foarte simplu ca amandoua evenimentele au un scenariu foarte bun, actorii si-au jucat rolurile exceptional si toata lumea se bucura in fata televizorului sau al marelui ecran.... :)) macar sunt intradevar subiecte :)

    RăspundețiȘtergere
  12. da mi se pare foarte asemanator :)) amandoua au niste regii foarte bune, actorii exceptionali deci chiar sunt niste filme bune pe care le vedem la tv sau marele ecran dar numai una din doua ne va afecta tocmai deaceea e mai mediatizat (nu ca ar fi ok) dar asta e tara in care traim!

    RăspundețiȘtergere
  13. Felicitari pentru noua rubrica a Observatorului de la 19. Te putem urmari acum mai bine, in cursul zilei, nefiind intotdeauna acasa. I-mi parea teribil de rau, cind ai plecat de la Observatorul de la 13 si 16. Ramii vedeta incontestabil, nr. 1 , a Antenei. Exista totusi un Dumnezeu, daca te-ai intors. Eu nu ma mai uitam pe Antena , de cind plecasei, de suparare, decit in week-end , la stiri. Iar acum, prezinti si o rubrica interesanta, despre asa-zisele vedete, ca Moni, Tarki, Nikita, etc., care strica imaginea showbiz-ului romanesc. Domnisoara Simona, ramin spectatorul dvs. fidel,si al emisiunilor dvs. Cu multa stima.

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  16. Fragment:
    Mama ei are în living o fotografie înrămată. Bunicii locuiau la ţară într-o casă mare boierească, cea mai mare din sat. El era deputat şi soţia, profesoară. Ilinca, micuţa cu zulufi, stătea vara la bunici. În spatele curţii, gard în gard, era o portiţă prin care Ilinca se ducea la Anişoara,fata vecinei. Într-o zi, s-au luat ele de la ceva, că Mimi, bona, a venit într-un suflet şi a auzit-o pe Ilinca printre sughiţuri de plâns: “bate Mimi poata’n cuie !”. Clipa aia, privirea aia pe sub sprâncene, au fost surprinse de un fotograf.

    Şi astăzi Ilinca mai vrea, din când în când, să bată poarta-n cuie.

    RăspundețiȘtergere
  17. ce emisiune faci?scuze dar nu am puput urmari observatorul aseara,am fost la o zi de nastere:)
    sa ai o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  18. Simona, fara absolut nicio legatura cu subiectul, poti sa-mi spui ce rochita ai purtat duminica? Am un eveniment important in curand si n-am gasit nimic sa-mi placa prin oras. Iar cand te-am vazut aseara am zis "asta e"!
    Iti statea superb:)

    RăspundețiȘtergere
  19. Abia intors de la carnavalul din Rio, vineri la Romexpo... Sambata, intr-un club din Constanta cel mai excentric politician al Romaniei dupa desemnarea presedintelui PDSR a dorit sa dedice domnului Ponta melodia "Comandante Che Guevara"
    http://www.youtube.com/watch?v=86LSuXi5TLU&NR=1

    alex.stefan

    RăspundețiȘtergere
  20. Nimic din România nu merită ediție specială, decât, poate, extincția ei... Vezi că ai un friend request pe Facebook, în așteptare. Sau poate e nevoie să demonstrez că știu să pun cratimele unde trebuie ?...

    RăspundețiȘtergere
  21. Uitam de prea multe ori sa pretuim ceea ce e mai valoros pt sufletul omului...

    RăspundețiȘtergere
  22. Simona, traim intr-o tara jucatoare...romanii joaca pe manele alaturi de presedinte. 99% sunt prosti, deci servesc circ pe paine la fiecare masa a zilei. Deci, normal ca oamenii din cinematografie nu merita niciun ban...nici macar 20 de secunde de stire...

    RăspundețiȘtergere
  23. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  24. Pe ringul de dans erau câteva perechi. Dansam şi noi deja. Se cânta ceva de Vivaldi sau tango argentinian. Nu conta! Aveam în mâinile mele talia Ilincăi, talia aia copăcel abia înflorit. Când avea chef de citit ,mă ruga s-o ajut să ia o carte din bibliotecă. Se întorcea natural, firesc, cu spatele la mine şi-mi făcea semn cu ochiul s-o ridic. Toate cărţile bune,la mine în bibliotecă, stau pe raftul cel mai de sus. Pe măsură ce le citeşte, eu le cobor la rang inferior şi aprovizionez cu noi cărţi raftul de sus. Totul într-o ceremonie secretă, al cărei rezultat, ea doar îl intuieşte. O cobor încet, abia să atingă parchetul şi ea îmi mulţumeşte. Am învăţat mişcarea asta de la o balerină pe care o tot ridicam eu în slăvi şi căreia i-am dat drumul cam de sus, de-a duduit umpic scena.
    Ilinca este atât de graţioasă când danseaza încât toţi ochii sunt aţintiţi asupra ei. Eu nu mai contez. Eu sunt invizibil. Ea strânge în braţe un om invizibil. De fapt, eu stăteam la masă, îi preveam dansând şi mă gândeam cât de fericiţi sunt împreună. Rămăseseră singuri pe ringul de dans. Clienţii au lăsat tacâmurile pe jos şi priveau extaziaţi. Nici nu mai conta că, într-un colţ, un homar dansa lunatec, pe cu totul altă melodie.

    RăspundețiȘtergere
  25. "Povestile de tabloid" de astazi au fost grozave. Sint o idee foarte buna. Daca o sa continuati in ritmul acesta, puteti participa la alegeri. Va voteaza lumea. Trei povesti deosebite, o prezentare deosebita, se vede ca cineva ia atitudine. Cred ca este singura emisiune pe care o avem de genul acesta, si care este si de valoare. Felicitari, din cind in cind iese la iveala cineva deosebit, care se vede ca gindeste in tara asta. De asemenea mai vroiam sa spun ca prezentarea Observatorului cu Alina Petrescu, cit si cel de week-end, prezentat de tine, au capatat un aer occidental. Au alta prezentare, care am vazut-o la marile posturi de stiri americane. Mult succes. Lumea vede si apreciaza.

    RăspundețiȘtergere
  26. Simona , felicitari pt rubrica din Observator !! Regasesc doar pe afara stilul acela de prezentare ..iti iese foarte bine !
    De asemenea sa-i transmiti felicitari si Alinei Petrescu pentru Observator
    Nu vreau sa-i supar pe fostii Sandra si Mandruta care desi prezentau stiri de multi ani.. nu m-au impresionat niciodata, in schimb Alina Petrescu ca prezentatoare e mult peste ei le da clasa !

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna,Simona:)
    Te rog sa ma scuzi ca nu comentez pe baza subiectului.Voiam doar sa te intreb daca ai vazut mailul pe care ti l-am trimis prin ianuarie,pe adresa pe care mi-ai dat-o(cea cu @antena1.ro)?Erau niste intrebari legate de jurnalism...:)

    RăspundețiȘtergere
  28. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  29. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere