joi, 11 februarie 2010

Cirese amare

Mi-e pofta de dulceata de cirese amare. N-am mai mancat de vreo cinci ani. De cand n-a mai facut mama. Mi-a zis ca n-a mai gasit in piata, ca n-a mai apucat... Si nici n-am gasit in alta parte. La vara, trebuie sa-mi faca. O s-o rog frumos... N-as mai putea trai inc-o vara, fara dulceata de cirese amare...

Dintre ai mei, doar eu il visez pe tataie. Si intotdeauna imi cere cate ceva. Intr-o noapte, mi-a cerut cafea. Era atat de real totul! Mi-a facut si cu ochiul, complice, sa nu ne vada mamaie. Iubea cafeaua si, de obicei, ea il certa ca bea prea multa... Altadata, mi-a cerut unt. M-am si mirat. N-am nicio amintire legata de unt... Iar acum, l-am visat iar. Dar nu mi-a mai cerut nimic. Si nu stiu cum sa interpretez asta. Doamne, cat mi-e de dor de el...

43 de comentarii:

  1. Cum să fac sa-mi citeşti postarea "Ana are mere" ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar de ce aţi pus italic la a doua parte a Cireşelor amare? E ca şi cum v-aţi cita dintr-un alt Jurnal...
    Cât despre dulceaţă...afară plouă destul de urât...e dimineaţă şi unii oameni sunt pofticioşi...; aşadar, ne trimiteţi, indirect, la o plimbare prin ploaie...:)

    RăspundețiȘtergere
  3. De regula cand visez din cei cunoscuti trecuti la cele vesnice si imi cer ceva in mod expres, dau de pomana ce mi-au cerut. Iar alaturi o ceapa. Asa mi s-a spus.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da. E bine să dai de pomană ce ţi-au cerut în vis. Oricum e bine dacă îl visezi. Îţi e aproape şi aţi avut o legătură specială în timpul vieţii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. @nanu romeo, pentru ca n-am pe laptop. si na, uite ca ti-am raspuns, "normal"...
    @cosmin, pentru ca asa e soiul!
    @catalin, am postat, pentru ca ai spus cam ce-as fi vrut sa scriu si eu:)) dar daca as fi scris eu, ar fi zis lumea ca-s a dracului:)

    RăspundețiȘtergere
  11. În sfârşit, să fiu eu omul negru...dar lumea nu va mai înţelege...pentru că picătura de apă s-a scurs...

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  14. @nanu, cristian, ati monopolizat comentariile. pentru viitoare de impresii off-topic, va rog sa faceti schimb de adrese de email. muultumesc:)

    ps. textele nu vor avea diacritice.

    RăspundețiȘtergere
  15. Mi-ati făcut poftă. Mâine o să înot prin apa şi noroi pâna la primul supermarket să îmi potolesc pofta. :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  17. Amurgul s-a lasat pe nesimtite. In prisaca-mi cu ciresi in floare stropi rosiatici de lumina abia de se mai cern prin ramuri. O bataie in poarta ma smulge din visare, o tiganca imi cere de pomana. "Da-mi ceva si-am sa-ti ghicesc! Nu am decat un borcan cu dulceata de cirese amare. Ochii ca de taciune se pleaca in palma ce-i intind. Luna aprinde facliile stelelor pe cer cand buzele ii freamata o soapta. Arde in ochii tai o flacara a dorintelor neimplinite care iti mistuie incet dar sigur sufletul in focul indoielii si al dorului." A plecat tiganca, in prisaca acum de argint greierii imi picura in auz fiind curgerii timpului masuratoare...

    RăspundețiȘtergere
  18. @nanu, esti liber sa crezi orice, dar iti spun doar ca urasc fructele de padure.

    RăspundețiȘtergere
  19. Simona, nu la soi ma gindeam. La ce ai scris tu aici. Nu e amar.

    RăspundețiȘtergere
  20. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  21. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna dulceata de cirese amare,mai rar insa intalnita din pacate,o fi disparut acest soi?cine stie?
    Trebuie sa recunosc ca am savurat comentariile celor doi Nanu si Marculescu,au dat culoare blogului,au fost decente si cred ca au avut darul de creste traficul pe blogul tau...:)

    RăspundețiȘtergere
  23. Doamna Tasha, la noi in zona sunt multi ciresi care fac cirese amare, dar in piete nu se mai prea gasesc. Nu se mai oboseste nimeni sa le culeaga spre a le vinde (probabil nici nu cred ca ar fi profitabil). Se prefera ciresele simple, majoritatea din import. In piete apar cirese cand ciresilor nostri abia le-au cazut florile. Cum le-or face, nu stiu.
    Noi facem dulceata din cirese culese de noi şi va spun, e minunata. Ii dau dreptate domnisoarei Simona.

    RăspundețiȘtergere
  24. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  25. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  26. Nu am mai postat aici dar am urmarit tot ce a scris domnisoara Simona. Dintre toate topicele, acesta mi-a placut cel mai mult tocmai pentru faptul ca a fost asa fierbinte.
    Dar sa vedeti ce am aflat inca de ieri cand comentariile domnului Nanu Romeo mai erau pe blog:
    Am intrat in profilul sau si apoi am mai sapat putin pe net si iata ce am aflat:
    Adresa de mail: nanuromeo@yahoo.com (o scriu fara sa fac vreo indiscretie deoarece si-a postat-o singur pe profilul sau)
    Si acum surpriza: este nascut pe 14 februarie de ziua indragostitilor, deci ziua lui e maine.
    Deoarece cred ca suntem deja o mica comunitate aici pe acest blog, va propun sa-i trimitem fiecare cate o felicitare maine de ziua lui pe adresa de mail. I-am putea scrie aici dar s-ar putea sa nu le mai citeasca si oricum ar semana cu cadourile date cu clasa la profesori. Ce ziceti?

    RăspundețiȘtergere
  27. Cristian, nu m-am indragostit de nimeni. Chiar daca am 18 ani si sunt blonda nu sunt si naiva sa ma indragostesc de personaje imaginare de pe net. Dar mi-au placut interventiile lui, denota rigurozitate, profunzime şi … oricum sunt aparte (si ale tale mi-au placut, dar sa nu uitam ca toti citim cu drag topicurile domnisoarei Simona Gherghe si de aceea ne aflam aici)

    RăspundețiȘtergere
  28. Mi-ar place sa discut cu un baiat drag mie iar acesta sa-mi spuna la un moment dat ca ar vrea sa se reancarneze in cercelul de la urechea mea. Daca ar fi sincera declaratia, pentru o fata ar fi minunata.
    Asa i-a spus domnul Nanu domnisoarei Simona, sau cel putin cu aceasta idee am ramas, pacat ca nu pot sa citesc acel comentariu din nou pentru ca l-a sters.
    Dar Cristian, tu nu poti sa remarci asta pentru ca … ma rog, nu esti fata.
    Si sa stii ca as vrea sa scriu cu diacritice, am setat si laptopul pentru asta, dar de fiecare data trebuie sa apas pe ALT+SHIFT pentru a intra caracterele romanesti, cred ca daca as avea o tastatura cu caracterele direct pe ea ar fi foarte simplu. Referatele pentru la scoala le scriu cu diacritice oricat de greu mi-ar veni.

    RăspundețiȘtergere
  29. mai am eu un borcan , ce dai la schimb ? :)
    Mie imi este pofta de dulceata de nuci verzi pe care o facea matusa mea .

    RăspundețiȘtergere