miercuri, 3 februarie 2010

Nicu Alifantis

Sunt intr-o stare de... "intre". Stiu, suna ciudat. Adica e ca si cum as astepta ceva, dar nu stiu exact ce anume.

Azi am avut o intalnire frumoasa. L-am cunoscut pe Nicu Alifantis. Ii ascult muzica de ani de zile, aproape de cand ma stiu. De cand eram copil si inca nu stiam cine e el. Aveam in casa un disc de vinil, pe care ai mei obisnuiau sa-l puna la pickup. Dupa Melci... s-a nascut in '79, adica la doi ani dupa ce am venit eu pe lume. Ei, atunci a intrat Nicu Alifantis in viata mea. Am acasa albumele sale, multe dintre melodiile sale le-am cantat si eu, in vremea adolescentei, pe cand cochetam cu muzica folk. Intr-o primavara, acum vreo 4 ani, facusem o obsesie pentru Romanta lui. Iar astazi, dupa atatia ani, am stat putin de vorba.
E incredibil de modest si mi-a marturisit ca nu-i place sa apara la televizor. N-ar putea sa fie ca toti cei care umplu, acum, ecranele televizoarelor. I-am raspuns ca mai sunt si oameni, care, totusi, ar vrea sa-l vada. "Pai sa se uite la pozele mele! E mai important sa-mi asculte muzica!"
Pentru ca e o prezenta rarissima chiar si in concerte, va spun ca urmatoarea intalnire cu publicul sau va fi pe 17 aprilie, la Scala. Si ca are un album nou-nout, care se numeste Cantece de Semineu. Un album de iarna, primavara, vara, toamna... E pretextul pentru care i-am inmanat, azi, un premiu, la Antena 2.

14 comentarii:

  1. Mie imi plac: Ce bine ca esti, si Ploaie in luna lui Marte alaturi de Paula Seling aceste 2 piese sunt minunate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Emotie de toamna , Ce frumoasa despartire, Fara raspuns, Ce bine ca esti, Ploaie in luna lui Marte si Romanta :D superbe... asta-i muzica care ma ajuta sa imi revin, daca "sunt intr-o stare de... "intre"."

    RăspundețiȘtergere
  3. Şi eu care credeam că a fost o întâlnire întâmplătoare, în care Nicu Alifantis să vă spună că îi place cum arătaţi pe sticlă...

    RăspundețiȘtergere
  4. La noi se promoveaza alte "specii" de oameni.Daca astfel de personalitati accepta sa vina la o emisiune ,in acea emisiune ,trebuie sa mai fie invitati si un Guta, Parizer si alti cantaciosi.Din cate stiu , Nicu Alifantis este acum student la ATF,la scenografie ,cred ,si le mai face cantari colegilor pe care ai obliga sa-l tutuiasca si sa-l considere egal cu ei.Cat despre muzica acestui domn ,citez din el:"Un cantec simplu, sincer e ca un ceai bun englezesc, ca o tigara buna de foi, ca un vechi whisky malt, scotian, ca o femeie frumoasa, ca o carte pe care n-o mai poti lasa din mana sau ca un vechi platou din argint, pe care ti se aduc toate delicatesele din lume…"

    RăspundețiȘtergere
  5. Astfel de artisti nu sunt invitati la emisiuni.In cel mai bun caz ,daca e invitat,trebuie sa stea langa alti invitati ca Salam , Guta si alti "cantaciosi".Din cite stiu , Nicu Alifantis ,este in prezent student la ATF,cred ca la scenografie sau ceva de genul.Am auzit ca le mai face cantari colegilor de facultate , pe care ai obliga sa-l trateze egal cu ei si sa se tutuiasca.Cat despre muzica lui ,pot sa citez chiar din spusele lui: "Un cantec simplu, sincer e ca un ceai bun englezesc, ca o tigara buna de foi, ca un vechi whisky malt, scotian, ca o femeie frumoasa, ca o carte pe care n-o mai poti lasa din mana sau ca un vechi platou din argint, pe care ti se aduc toate delicatesele din lume…" Le sugerez tuturor sa cumpere albumul....

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bine ar fi sa apara mai des,chiar bine i-ai spus draga Simona,lumea vrea sa-l vada..imi place mult muzica lui...eu am o melodie preferata"Balada blondelor iubiri"...
    Ma bucur ca am mai aflat cate ceva despre el pe blogul tau.

    RăspundețiȘtergere
  7. Toate sunt trecatoare dar muzica este eterna.

    RăspundețiȘtergere
  8. La ce emisiune ai fost Simona?Cam rar te vedem la emisiuni si mi-as dori sa te vad mult mai des,sa vorbesti despre tine,despre ce-ti place sa faci,sa te cunoastem mai bine ca stii prea bine ca ne face placere sa te ascultam.Astept raspunsul tau!te pup.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ascultati ingerul si el, iti va spune... "Numai noaptea"
    Amandoi, asteptam sau cum spui tu suntem "intre" dar, ar fi prea frumos sa fie adevarat!
    alex.stefan

    RăspundețiȘtergere
  10. Du-mă, fericire, în sus, si izbeste-mi
    timpla de stele...
    este tot ce stiu de la Nicu Alifantis.

    RăspundețiȘtergere
  11. Am un regret enorm ca nu am reusit sa vad live concertul pe care l-a facut acum ceva ani impreuna cu Andries, Baniciu si Vintila...Cei 4 Corifei parca...respect!

    RăspundețiȘtergere
  12. Cate platitudini in comentariile astea! "Toate sunt trecatoare, dar muzica este eterna" :) :) :) Sa mori tu? Ia zi, cand ai ascultat muzica medievala ultima data? Si nu-s mai mult de 500 de ani de atunci, prietene.
    Ma intreb cum de ii suporti pe toti lingaii astia pe "langa" tine, Simona.Sau pe aceia care se excita uitandu-se la stiri :) Nu ti-ar placea mai mult sa auzi comentarii legate de prestatia ta la tv, decat la coafura si felul in care arati? Un news-icon de la CNN s-ar simti jignit daca singurul compliment care mi-ar veni in minte, atunci cand as intalni-o, ar fi "vai, ce frumoasa sunteti pe ecran!"

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere