marți, 16 februarie 2010

Urbane

Vremea asta ne isterizeaza pe toti. Ieri, pe ninsoarea aia cleioasa, m-am invartit cam un sfert de ora, dupa un loc de parcare, pe o straduta din jurul Arcului de Triumf. Cum ma afundam pe un drum care nu ducea niciunde, dau sa intorc. Si-mi aleg, pentru manevra respectiva, spatiul din fata trotuarului unui salon de coafura. Cat ai clipi, doi insi incep sa urle! M-au scos din minti! Evident, le urlu si eu din masina ca NU VREAU SA PARCHEZ, DISPERATILOR!!! DOAR INTORC! Scene similare sunt la mare moda, zilele astea...

Pe nebunia aia de viscol, acum o saptamana, mi-am lasat masina in parcare. Si am apelat la companiile de taxi. Stii care e culmea taximetriei? Sa conduci cu viteza prin oras, in timp ce spargi seminte... Daaa! am trait s-o vad si p-asta... Nenea avea chiar si un dispozitiv special, atasat de bord, in care introducea cojile...

De cand cu stirea cu gainile stresate, verific, in supermarket, codul stantat pe oua. Cica e bine ca prima cifra a codului sa nu fie 3, pentru ca ouale alea sunt facute de gaini stresate... N-am gasit, evident, DECAT de-alea. Asa ca mananc, in continuare, oua de la gaini cu nervii la pamant...

39 de comentarii:

  1. Simona, ăia de la coafor erau, într-adevăr, stresaţi. Domnilor, sigur nu vroia să parcheze :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. hahahaha...eu cred ca suntem o tara de stresati!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nenea o fi avut pilot automat...:)
    Şi chiar ai avut curaj să le spui ălora: DISPERATILOR!!! ?
    Sigur ai avut maşina asigurată din interior?

    RăspundețiȘtergere
  5. Legat de oua...
    Eu cupar de mult din cele cu cifra 0 in fata (ecologice, se pare). Am gasit doar intr-un mare magazin de la Lujerului (C---), dar cred ca se gasesc si in alte parti.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dragă Cristian, e o glumă?

    RăspundețiȘtergere
  7. @cristian:
    1. eu hotarasc ce public sau nu!
    2. nu folosesc diacritice. si asta e. iti place sau nu, asa va ramane!

    RăspundețiȘtergere
  8. Simona, scrie dragă cum vrei tu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Rad de cinci minute de ma dor muschii abdominali !
    Genial mesajul cu cifra trei si gainile stresate...

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  12. Inventivi taximetriştii... :))
    Felicitări pentru curajul de a înfrunta astfel de specimene.
    Privim atent problema găinilor stresate, a porcului timorat, a vacii care duce lipsă de muzică clasică dar uitam omul...

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  14. Simona, îmi dai un autograf? Cît se mai poate...

    RăspundețiȘtergere
  15. Bună ziua, gata am terminat de învăţat
    Domnişoara Simona, nu aveţi pe nimeni pe la ţară?, noi avem şi ne aduce şi lapte şi ouă proaspete. Să ştiţi că nu e de glumit ele. Dacă nu eşti predispus la o afecţiune anume poate nu păţeşti nimic, dar eu am o mătuşă care avea ceva cu ficatul şi nu ar fi fost nici-o problemă, dar i-a spus doctorul că au distrus-o anumite substanţe chimice din ouă şi din laptele de la magazin. Şi asta în condiţiile în care nici nu prea exagera cu mâncatul lor.
    De mult, când aveam ouă şi de la ţară şi din magazin, puteam să le comparăm iar, cele din magazin aveau gălbenuşurile albe. Dar chiar şi aşa atunci cele din magazin nu erau atât de toxice. Acum ca să prostească lumea, pun un colorant sintetic foarte toxic în mâncarea păsărilor şi ies gălbenuşurile aproape roşii. Acele ouă deja sunt otrăvuri curate. Iar chestia cu găinile stresate nu e o glumă. Deoarece, ei au tradus greşit, motamo din articole de afară despre asta, lumea o ia ca pe o glumă. Nu despre stres e vorba ci despre faptul că la o densitate mare de păsări, ele îşi reprimă instinctele naturale, primare, caz în care anumite glande secretă nişte substanţe cancerigene atât în ouă cât şi în carne.
    Oricum faza cu „Aşa că mănânc, în continuare, ouă de la găini cu nervii la pământ...” e bestială.
    Cristian, mi-a plăcut chestia cu Google de la topicul precedent, dar sigur nu linkurile sunt motivul, ai tu altceva cu ei!

    RăspundețiȘtergere
  16. 1.E foarte tare faza cu gainile stresate...m-ai facut sa rad pe ziua de azi...chiar nu auzisem.
    2.Cristian cred k ai o problema...Simona posteaza cum vrea la ea pe blog...asa k nu mai comenta aiurea.

    RăspundețiȘtergere
  17. cristiane.. daca nu-ti convine... te sfatuiesc sa o cauti pe simona pe la dediul antena 1 si sa lamuresti lucrurile fata in fata cu simona.. nu sa stai in spatele unui monitor si sa ataci. daca ai asa mare curaj spune-i simonei face to face ce ai de zis..daca-ti place de ea.. fa un pas in sensul asta.. dar lasa-ne pe noi .. cei care citim blogul sa ne bucuram de micile articole postate de simona

    RăspundețiȘtergere
  18. Cristian, eşti cam încordat de vreo două zile, mai lasă-l naiba de calculator şi mai ieşi şi tu pe stradă. Pentru că vezi tu acolo mai poţi să te ciocneşti întâmplător de vreo fată, să-i simţi şi tu parfumul, sau dacă ai noroc poate sânul pe cot, ce poţi să ştii. Sau dacă eşti „normal relativ” atunci poate un băiat, ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  19. deci eu chiar nu inteleg ce e cu acest marculescu care crede ca blogul asta e de fapt al lui si nu al simonei....eu cred ca ai gresit blogul...trebuia sa intri pe adresa ta(daca ai una)sau pur si simplu sa comentezi la subiectul simonei nu la ceea ce scriu altii,daca i-ai mai vazut sau nu pe acest blog..

    RăspundețiȘtergere
  20. Bună seara,
    Am o carte care mă fascinează încă de acum mai bine de 20 de ani, de când eram în facultate. Este despre limbaj şi traducere. Nu am reuşit să o citesc nici până astăzi. Fiecare paragraf vine cu o idee nouă despre câte ceva nou, idee pe care nu am mai citit-o în altă parte şi care mă pune pe gânduri săptămâni şi chiar luni de zile. E ceva de necrezut. Atât mă ţine de ocupat un astfel de paragraf, încât până acum nu am putut citi decât vreo optsprezece în total. Aceasta este cartea supremă.
    După părerea mea în fiecare domeniu nu ar trebui să fie considerat geniu decât un singur om: primul.
    Fiind fizician (ca şi pretenţii) cunosc lucrările multor coloşi care au schimbat lumea practică şi au făcut ca noi să putem comunica aşa cum o facem acum şi să putem contempla Pământul de sus dintre stele prin Google Space: Dirac şi Planck în matematică şi cuantică, Oppenheimer în nucleară şi mulţi alţii. Cu toate realizările lor, dintre toţi fizicienii şi filozofii luaţi la un loc (fizica şi filozofia fiind subramuri ale mai ocultei metafizici) după părerea mea un singur om ar trebui considerat geniu: Thomas Klein - autorul cărţii despre care v-am amintit.

    Topicul de astăzi este poate o reflectare a unei mici bucăţi de realitate, prin ochii melancolici dar suficient de lucizi [datorită (tristelor?) experienţe relaţionale de până acum] ai unei domnişoare.
    Ce legătură are acesta cu ce am scris în preambul? Nu ştiu, poate niciuna. Dar ca şi paragrafele din Thomas Klein, m-a făcut să mă gândesc la tot felul de lucruri şi să-mi vină tot felul de idei ciudate la care sincer, nu m-am mai gândit până acum.
    Nu dezvolt aceste idei astăzi pentru că deja s-a scris mult în acest topic, comentariile mele riscând să se piardă printre celelalte (cel puţin la fel de interesante). Dar în zilele următoare dacă ne va lăsa Dumnezeu, voi relua.
    La revedere!

    RăspundețiȘtergere
  21. Domnule Nanu, poate că intervenţia mea nu e tocmai potrivită, dar m-ar interesa şi pe mine datele acelei cărţi şi cum aş putea s-o găsesc. Vă mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
  22. Si eu am cautat in supermarket oua fara cifra 3, macar sa iau cateva sa ii dau lu` ficiormiu`, de unde? Nu ii mai dau oua si gata.
    Daca si gainile au ajuns stresate..... vai de noi... :D

    RăspundețiȘtergere
  23. @Nanu Romeo: Cum se numeste cartea despre care vorbiti/vorbesti?

    RăspundețiȘtergere
  24. Doamna Magda, am rezolvat eu, vă trimit un mail.
    Noapte bună tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  25. In jungla urbana experimentam realitatea intr-o perpetua schimbare careia trebuie sa ne adaptam asa cum se mladie algele sub loviturile valurilor. Daca nu ne adaptam sa ne facem prastii si sa aruncam cu oua, cat om mai fi pe pamant...

    RăspundețiȘtergere
  26. Este un tip tare iritant pe blogul asta al tau..care ba face pe-a inteligentul, ba filosofeaza..ma intreb daca are alta ocupatie. Cred ca incearca sa faca pe-a ''gica contra'' pentru a-ti testa rezistenta si probabil in ''nebunia'' lui pentru a te cuceri. Omule..esti iritant... Nu poti face un comentariu normal?
    Cat despre ceea ce zici tu Simona..stai sa-i vezi pe aia care fumeaza de te ineci in masina lor. Nu mai conteaza daca esti fumator sau nu Cine le permite, le permite. Eu unul..nu. Asta este tara noastra minunata. Cu foarte multe rele..si cateva lucruri bune.

    RăspundețiȘtergere
  27. :)) Si eu am cautat oua cu cifra 1. Nu am gasit... evident.

    RăspundețiȘtergere
  28. da , nu mi place nici mie cum se conduce in Bucuresti

    RăspundețiȘtergere