joi, 17 decembrie 2009

Inainte de o calatorie cu trenul...

"Explicatii... Cine sa dea explicatii? E o tara in care da cineva explicatii?!"
Sunt vorbele unui pasager al trenului Constanta - Bucuresti. Dupa o intarziere de vreo patru ore... Tara e blocata la propriu, si pe sosele, si pe calea ferata, iar alesii se joaca de-a guvernul. Oare stiu ei, in timp ce fac declaratii optimiste pe la televizor, ca mai avem o atentionare cod galben pentru maine? Ca vor fi iarasi ninsori crunte si viscol, in jumatate de tara? LE PASA de oamenii inghetati pe drumuri europene sau in trenuri, uitate in camp?
Dar daca iarna asta ne-ar ingropa in nameti, le-ar pasa?!
RASPUNSUL: NU!

PS. Mi-e groaza de faptul ca, la inceputul saptamanii viitoare, ma asteapta o calatorie cu trenul pana la Iasi. Pur si simplu, mi-e groaza...

UPDATE: Ma uit pe geam, ma uit la tv si sunt din ce in ce mai panicata... Drumuri blocate, trenuri cu intarzieri uriase, altele care nu pot intra in Gara de Nord, din cauza unui macaz inghetat, avioane care nu pot ateriza. E incredibil ce se intampla!!!

38 de comentarii:

  1. Ai mare curaj daca te incumeti sa pleci.Daca poti amana calatoria , sfatul meu e sa nu pleci!

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate pana la inceputul saptamanii viitoare o sa ai noroc si se mai linisteste vremea.
    Eu unul o sa plec sambata din Bucuresti spre Bucovina cu masina pe E85 si sper sa si ajung la destinatie. Ramane de vazut...:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Trist,trist daca si o calatorie cu trenul a devenit in Romania 2009-2010 o problema.Asta e cea mai buna dovada ca suntem in lumea a treia.
    Totusi,trebuie sa speram!

    RăspundețiȘtergere
  4. nu merge Golful până la Ieși?

    RăspundețiȘtergere
  5. Adevarul este ca Luni o sa fie foarte frig la Iasi, -23 grade ....

    RăspundețiȘtergere
  6. Adevarul este ca Luni in special o sa fie foarte frig in Iasi... -23 grade

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu le pasa, nu o sa le pese si nici nu cred ca ii intereseaza prerea oamenilor(de rand, de la televizor, sau nuo nascuti:) ), m-am resemnat si nu cred ca se va schimba ceva in tara asta.
    Primul lucru care trebuie schimbat este MENTALITATE, iar mentalitatea romanilor este greu de schimbat.
    Toate cele bune Simona,

    George Mielus.

    RăspundețiȘtergere
  8. sper numai sa nu mergi cu personalul,trage viscolul in tren mai tare decat afara.Dar,chiar,nu ai masina?

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu cred ca ii intereseaza parerea noastra a oamenilor de rand.
    Degeaba tot isi bate lumea gura, cred ca si daca o sa fim ingropati in zapada nu o sa le pese. Singurul lor gand este sa fure, au uitat ca sunt oameni!
    Eu unul m-am resemnat, nu cred ca Statul poate sa faca ceva pentru mine ... si nici in urmatorii 100 de ani nu o sa faca.
    La noi la romani trebuie schimbata MENTALITATEA, dar asta nu o sa se schimbe prea repede atata timp cat oamenii care ajung acolo .. au tras atat .. au dat din coate si s-au vandut pe ei .. pe mama lor si ... tot ce era de vandut pentru a ajunge la ciolan.
    Odata ajunsi la ciolan ... incep sa manance ca niste preistorci.
    Nu a zis nimeni ca in afara sunt aia mai corecti, dar macar fura cu cap!

    Toate cele bune Simona,

    George Mielus

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca un om munceste pentru tine si tu nu il platesti conform munci care o face, inseamna ca esti un nesimtit. Daca el accepta, inseamna ca nu are alta varianta sau e prost.
    Oare asa e poporul roman ? Care plateste taxe si impozite. Unde e respectul omului fata de om, avantajul si bucuria democratiei ?
    Noi suntem de vina !
    Acum doua zile o masina nu a mai putut opri (avea maxin 10km/h) si a lovit un copil pe B-dul Plevnei, mi se face pielea de gaina numai cand imi aduc aminte.
    Un primar depasit de evenimente si cu bun simt demisiona. Spunand : Imi pare rau bucuresteni sunt un incompetent si nu am putut rezolva multe din problemele capitalei.
    Esti prea frumoasa si deosebit de speciala pentru a pleca cu trenul pe vremea asta. Sunt sigur ca multi te pot ajuta, chiar si eu.

    RăspundețiȘtergere
  11. Simona, ai mare dreptate, totul e simplu la ei...drum bun:)) pe saptamana viitoare, si sa ai parte de zile luminate impreuna cu ai tai(lacramioara)

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna Simo...sincer sunt de acord cu tine...lor NU LE PASA de noi...si am si yo aceeasi problema...saptamana viitoare plec spre Iasi si imi este frica de ,,domnul tren"...Sper sa nu avem parte de surprize neplacute...insa iti doresc de acum calatorie usoara si plina de surprize placute...

    RăspundețiȘtergere
  13. cand cei de la meteo au spus de primul cod galben,autoritatile au spus ieri ca meteorologii nu au anuntat...pai ei mai au timp sa bage in seama aceste lucruri?ii intereseaza doar sa ocupa functii cat mai inalte,lor niciodata nu le-a pasat!presupun ca daca mergi la iasi mergi la parinti,sfatul meu e sa ai multa rabdare....
    P.S.Luni plec si eu cu trenul 5 ore pana la drobeta turnu severin!te pup

    RăspundețiȘtergere
  14. ehh...si eu am stat azi in gara cu 130 de minute in plus.....atat a avut intarziere trenul de la Sighetul Marmatiei:-<....noroc de Mc-ul din gara..brrrr

    RăspundețiȘtergere
  15. poi normal ca NU ,de asta tre sa faci pe dracu in patru oriunde sa fii patron si sa iti faci banii tai ,asa pleci cu elicopteru. Ceea ce nu ai inteles tu e ca romania chiar promoveaza ceea ce se cheama uplifting...trebuie sa inveti sa fii nesimtit ,sa furi,sa nu iti asumi absolut nici o raspundere si atunci VOM TRAI BINE:))

    RăspundețiȘtergere
  16. Simo eu am fost acum o luna cu trenul din Sibiu pana la Craiova si crede-ma ca batea un drag de vanticel prin compartiment de iti vine sa o iei pe jos.nu ti-as recomanda.chiar,tu nu ai masina sau nu iti place sa conduci?

    RăspundețiȘtergere
  17. nu merg cu masina, pentru ca mi se pare mai riscant. am vazut imagini cu masini ingropate in nameti! nu vreau sa patesc asa ceva!

    RăspundețiȘtergere
  18. Simona, mai bine mergi în seara asta la Adi Hădean la masă. mai încolo vezi tu! ;)

    RăspundețiȘtergere
  19. Atunci iti doresc sa ai parte de un loc confortabil,sa nu ai parte de peripetii si sa ajungi cu bine la dragii tai parinti.
    O seara linistita sa ai...

    RăspundețiȘtergere
  20. să nu îmi zici că preferi singurătatea Bucureștiului unei cine perfecte oferite de Hădean!

    RăspundețiȘtergere
  21. Mai bine ca nu iei masina ca e mult mai sigur cu trenul!Intre Buzau si Ramnicu Sarat e drumul inzapezit asa ca mai bine cu trenul :).Iti urez drum bun de pe acum si Sarbatori Fericite!Te-am pupat Simona!

    RăspundețiȘtergere
  22. simona,azi am avut placerea sa iti descopar blogul datorita comentariului pe care i l-ai lasat lui dan...imi place ce am citit aici,l-am ”rasfoit” putin si promit sa revin.bafta la calatoria cu trenul!(si pe mine pe asteapta in cateva zile una dar trag speranta ca pana atunci sa se indrepte vremea,ca ”astia” nu vor face nimic in privinta aceasta)

    RăspundețiȘtergere
  23. Îmi plăcea mult să merg cu trenul, nu cu formele astea futuriste, care circulă acum...
    Mi-e dor de trenurile autentice, zgomotoase, pline de lume şi de mirosuri grele, adunate de prin şantiere, de prin gospodării, de prin camere de cămin în care s-a fumat prea mult, de peste tot... mirosuri de sărbători şi bucurii în drum spre casă…
    E iarnă iar, se-apropie Crăciunul şi e numai bine de plecat undeva, departe, cu unul din trenurile adolescenţei mele. Unul care să scârţâie din toate încheieturile şi să dea cu mine de pereţi, pe la macazuri. Cu călători mulţi şi grăbiţi, urcaţi şi coborâţi prin fel de fel de halte, cu navetişti care s-o pună de-o şeptică şi să fumeze în compartimente, cu paporniţe bălţate, pline cu tot soiul de lucruri moarte şi vii, care atârnă, curg, bălăngănesc, cotcodăcesc sau măcăne... cu uncheşi hâtri, de mai sus de Focşani, care să mă îmbie într-una cu vin roşu din sticle de provenienţe dubioase...
    Mă simţeam întotdeauna bine în felul ăsta, înconjurat, împins, înghiontit, chicotit si făcut cu ochiul, îmbălsămat cu toate miasmele astea vesele şi agresive... Scuturat în toate părţile, înghesuit în geamul compartimentului de mătuşi corpolente şi încotoşmănate, luând, cu docilitate, orice formă pe care aceste întâmplări o solicitau... Privind în continuare, dincolo de sticla rece, dansul nebun al fulgilor de nea… urmărind cu privirea nămeţii linşi de viscol, cu furie… bucurându-mă de acest refugiu încălzit, cu care puteam călători unde vroiam eu…
    Dar nu mai sunt trenuri ca altădată…
    Şi nici zăpezi ca altă dată nu mai sunt…

    RăspundețiȘtergere
  24. Simona,acum vroiam sa ies de pe blogul tau si pur si simplu nu ma pot abtine de la un comentariu care sper sa nu te stanjeneasca:in
    poza aia de mai sus,cea cu parul auriu in care zambesti peste umar,esti de o senzualitate cum rar am mai vazut,ai o frumusete ingereasca acolo,pari coborata dintr-un tablou de la Louvre.

    RăspundețiȘtergere
  25. Tudore,esti tare de tot,mi-am amintit de vremurile cand faceam naveta zilnic la Sibiu.
    Maama!urcau ,la cinci dimineata,tigani cu saci de melci de fereasca Dumnezeu sa te fi atins cu sacul ala ca te aranja pe toata ziua,urcau cu macese,cu purcei in saci de iuta...
    ce mai vremuri...

    RăspundețiȘtergere
  26. E cald, Simone, in trenurile romanesti, parol; doar sa nu patesti ca mine: sa te lupti sa deschizi usile!:)

    Sa-ti fie drumul bun si revedrerea placuta..

    RăspundețiȘtergere
  27. Daca Doamne fereste pateste ceva trenul cu care pleci , sa ai pregatit un cod de rovinieta in caz ca suni la 112 si iti cere Berceanu sau sclavii lui asta.

    RăspundețiȘtergere
  28. Azi nu ti-am mai scris la 6 dimineata :). E ok cu trenul, are doar 2 ore intarziere "Sageata", cat nu au toate trenurile din Japonia adunate la un loc in ultimii 30 de ani, parca - asa am citit undeva :)). Acum vii si tu in Iasi cand plec eu din Iasi :(( ? Bucurate ca ai un loc liber pe partie :P.
    (sau bucura-te?, romana mea de 2 lei) :)

    RăspundețiȘtergere
  29. mai poți privi pe geam? nu sunt troienele mari?

    RăspundețiȘtergere
  30. Nu stiu de ce, dar abia acum am "aterizat" si eu pe blogul tau. Facand abstractie de la orice subiect...Esti o femeie extraordinara, intotdeauna te-am admirat si te-am felicitat pentru tot ceea ce ai realizat...Bravo Simona! :*

    RăspundețiȘtergere
  31. ayi la timisoara a iesit soarele in jur de ora 15,imi vine sa rad deoarece pana la 14 a nins:))nici nu mai stii ce e si cu vremea asta!sper doar sa mai fie zapada si atunci cand o sa ajung sa ma dau putin cu sania...sper ca pe marti sa fiu la bunici!Simona,iti urez o dupa-amiaza frumoasa si plina de caldura.Te pup

    RăspundețiȘtergere
  32. Daca e o urgenta si trebuie sa pleci iti pot pune la dispozitie un hummer sau un jeep 4x4. Soferul e profesionist si educat, iar tu te poti interesa cere este cel mai bun drum pana la Iasi.
    Te rog nu interpreta acest ajutor altfel decat e. Un ajutor ca de la om la om, cum ar fi normal sa ne ajutam toti intre noi.

    RăspundețiȘtergere
  33. simona dar mai ai posibilitatea unei calatorii cu avionul.. poate ai norocul sa prinzi un scaun care sa nu fie stricat:D

    RăspundețiȘtergere
  34. daca te linisteste cu ceva, prietenul meu vine azi cu trenul de la Bucuresti la Iasi (e aproape de Iasi deja) - (din cate am inteles a fost singurul tren din intervalul orar respectiv care a plecat). hai ca nu e asa tragic ;)

    RăspundețiȘtergere
  35. Departata cale pana la Iasi. Si la tren inhamata o locomotiva batrana care fuge cate o toana si-si trage sufletul in statii. Si vagoanele ca niste carute acoperite, atata se zbat pe sine incat zvarl pe om cand in coltul acesta, cand in celalalt. "Birjari" ribegiti intarzie trenul in halte. Acarii nu pot dezlipi sinele inchetate. Eu cred ca nu mai este pe lumea asta cat ii ea de mare tren mai invrajbit ca trenul spre Iasi.

    RăspundețiȘtergere
  36. Da..nu-i lua in seama pe cei care iti spun si te descurajeaza sa nu vii pana la Iasi...De maine se incalzeste, iar chiar in prima zi se Craciun va ploua si vor fi temperaturi de peste 0 C.Iasul e prea frumos ca sa-l ratezi si mai ales ca ai atatea rude acolo.

    RăspundețiȘtergere