sâmbătă, 5 decembrie 2009

Lumina

N-o sa scapam niciodata de gri. Fetele oamenilor, hainele, cladirile, cerul. Pana si marea noastra e asa. Toate sunt gri...
De cateva zile, vad la televizor imagini de prin diverse capitale ale lumii, cu noile lor straie de sarbatoare. Oamenii se bucura. E lumina si se vede si pe fetele lor. Luminine lor sunt... LUMINI. Puternice, aurii, iti iau ochii. Acolo e sarbatoare!
Asta-seara, in Bucuresti s-au aprins luminile. Palide, rare, de criza. Aproape muribunde. Nu stim sa facem spectacol din nimic. Televiziunile de stiri au transmis momentul, fara nicio emotie. Si nu din vina lor. Totul a fost pe genunchi. Nici macar banalul 5, 4, 3, 2, 1.... Cevaaa!!! Nimic.
Orasul asta e bolnav de plictiseala si ne molipseste si pe noi...
Lumea noastra e bolnava de gri. Si pana n-o sa scoatem griul din noi, n-o sa ne fie bine!

Sarbatori fericite si LUMINA!

24 de comentarii:

  1. In ce oras ti-ar placea sa locuesti cu advarat, Simona?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pana si filmul deja vazut isi pierde din efect, atunci cand aceiasi oameni sunt la buton, iar becurile ard aceleasi sperante.
    Se lasa cortina peste scenariu si nu mai este loc de aplauze. Filmul nou nu se mai face.
    Si atunci intrebarea, sa te bucuri doar ca s-a inventat curentul electric?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma intreb ce l-o fi apucat pe "anonimul" asta?;)))
    Ideea e clara,Simona: nu stim sa ne bucuram. Simplu. Nu stim sa ne "umplem" sufletele cu lucruri frumoase.
    Sufletul romanului de rand (al multora dintre noi) e impovarat de grija zilei de miine, de aceea pana si sperantele au culoarea gri.. Desi,ca sa fim optimisti, fiecare zi ar trebui sa fie pentru noi un prilej de bucurie, atat cat reusim...:)

    RăspundețiȘtergere
  4. veniti in Praga...e foarte frumos!

    RăspundețiȘtergere
  5. poate bucurestiul e asa ... gri . pacat !
    Iasiul e o splendoare !!!! E minunat, ador Iasiul,desi sunt din bacau; m-as reintoare oricand in Iasi ...

    RăspundețiȘtergere
  6. eu credeam ca la noi lumea si-a recapatat macar o parte din optimismul care face chipul unui om sa fie mai sclipitor,dar constat ca lucrurile continua in aceeasi amortire sau mai rau.Simona,griul asta ne vine noua din secole de istorie,probabil il mostenim si-l vom transmite generatilor urmatoare,nu-i usor deloc sa scapam de el.Oricum,problema asta are atatea aspecte, iar unul foarte important in starea de spirit al unui individ,comunitati etc,este bunastarea materiala.AI,AI!banul bata-l norocul,iarasi ne intoarcem la el.Pai cum sa nu-si piarda bietul om sclipirea din ochi cand vede ca toate sperantele lui la prosperitate le duce vantul, si succesul pare a fi conditionat de cat esti dispus sa te vinzi? Eu mai cred inca in lumea de la noi din tara,si cred ca va veni vremea sa "arda becurile" si la noi asa cum trebuie.Te salut,sa ai o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  7. bai,anonimule,ala care dai la rate,du-te si freaca-le buha la altii daca nu poti sa fii civilizat.

    RăspundețiȘtergere
  8. In Bucuresti, la mine in cartier e si lumina si harmalaie umana si motorizata, multicolora, de te saturi.Schimba cartierul.(alex)

    RăspundețiȘtergere
  9. Prin alte parti autoritatile sunt mai jalnice. In Barlad nu au ornat bradul, dar au aprins toate intalatiile din oras. Un fel de rahat cu moţ.

    RăspundețiȘtergere
  10. Poate multi vad viata gri... poate au si motive, poate oamenii sufera, poate multi am uitat ca numai simplu ca traim ar trebui sa ne inveseleasca fiecare dimineata... poate sunt eu singura nebuna care inca se mai bucura de un moment, de o secunda, de fetele oamenilor care mi raspund la un zambet pe strada sau... poate inca copilul din mine traieste si se bucura de fiecare zi. A, sa nu uit, in Pitesti se simte si vede ca sunt sarbatorile. Fiecare seara e un adevarat spectacol de culori si sunete.

    RăspundețiȘtergere
  11. La Cluj e superb. multe lumini, multa lumina!

    RăspundețiȘtergere
  12. Hey... veniti la Iasi. :) Va astept cu sarmalute. Cu vita de vie. :) Si smantana. Avem si beculete noi pe strada. Nu mai sunt cele de anul trecut. Aici nu e criza si nu e nimic gri. Si nici moleseala. :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Ai dreptare Simona,realitatea in care traim e imbracata in culoarea gri.E combinatia dintre alb si negru,din pacate avem parte de mai mult negru in viata noastra decat de alb.Albul sunt acele clipe de bucurie care totdeauna trec repede iar restul e negru:oamenii care nu au nici un dumnezeu si le place sa te faca sa suferi,(sunt din ce in ce mai multi)aerul pe care il respiram e plin de tot felul de virusi purtatori de boli,poluarea e la ea acasa aici pe pamant iar noi inconjurati fiind de atata negru nu mai vedem nici petele alea de alb care au mai ramas.Cu toate astea eu am ocolit mereu negrul si am cautat culoarea alba.

    RăspundețiȘtergere
  14. ok. am vomitat. multumesc pentru ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  15. cata dreptate ai...nici nu puteai surprinde mai bine atmosfera...

    RăspundețiȘtergere
  16. vorba profesoarei mele: va doresc multa lumina divina!

    RăspundețiȘtergere
  17. "daca exista un castigator,vom afla intr-o jumatate de euro" :)) esti o scumpa oricum pupici muuulti

    RăspundețiȘtergere
  18. IEEEEEEEEEEEEEE !!!! Base a plecat acasa si ca orice hiena nu vrea deloc sa lase prada . Basescu a "musca la arat", un om fara valoare singulara.E "valoros" doar prin asociere ,ca orice LICHEA .
    AM BAUT SAMPANIE IN SEARA ASTA desi nu beau alcool deloc in rest .
    Doamne-ajuta !

    RăspundețiȘtergere
  19. nu toate orasele sunt la fel :) in timisoara lumea e mai unita , sau aprins becurile au fost concerte , colinde , foarte multa lume adunata , vesela :)

    RăspundețiȘtergere
  20. si eu sunt din timisoara dar senzatia mea e ca cea a simonei.....sunt f putine becuri fata de alti ani...si asta nu imi place delocpt k nu imi vine sa ies din casa...as sta toata ziua si as lenevi:)din pacate nu se poate...pe pup simona,rodica,timisoara

    RăspundețiȘtergere
  21. ai 32 ani?!nu-ti dadeam mai mult de 27;ai un genetic perfect;cat despre starea usor depresiva,e ceva normal,nu mai suntem copii;n-am vazut adulti euforici.

    RăspundețiȘtergere
  22. un genetic perfect ........
    daca n-as fi asa trista ca a iesit basescu chiar as rade

    RăspundețiȘtergere