marți, 29 decembrie 2009

Ultimele zile din an

Incerc, de cateva zile, un sentiment dulce de detasare. S-ar putea sa aiba de-a face cu sfarsitul anului. In fond, e si asta o despartire, nu?
Am citit, in ultimele zile, mai mult ca in ultimele saptamani. Si mi-e al naibii de bine. Am renuntat sa ma mai uit la posturile tv de la noi. De altfel, televizorul sta mai mult stins, iar daca-l deschid, ma uit la CNN sau la partiile minunate de pe Eurosport. Sunt satula de clanuri, Basescu, Geoana sau mai nou, Prigoana. La fel cum satula sunt si de nurii Elenei Udrea... E reconfortant sa mai vezi si altceva. Ca o spalare de creier.
Si mai ies la plimbare. Chiar daca vremea e ciudata, pentru un sfarsit de decembrie... Nici cald, nici frig, nici ud, nici uscat.
Mai sunt doua zile si-o luam de la capat.
2010... Il astept, cum de mult n-am mai asteptat un an nou. Il astept ca pe-o schimbare. In bine...

11 comentarii:

  1. Si eu astept 2010, cu aceeasi dorinta de a ne fi mai bine.
    De vreo trei luni, am renuntat sa "asist" la nebunia de pe ecranele TV, cu foarte mici exceptii... Asa ca mi-am facut o lista consistenta de carti si filme pe care le-am ratat, dintr-un motiv sau altul... Mi-a prins si mie bine, "al naibii de bine", cum zici tu :), sa fac lucruri cu adevarat utile, mai ales pentru sufletul meu... Si o sa am grija de asta in continuare...
    Cat despre plimbari...nu prea am indraznit zilele astea... Vremea e ciudata si acasa, asemenea vremurilor, se pare. Astazi, insa, s-a inseninat si parca am alta stare. Uneori ma intreb de ce trebuie sa depindem de vreme, after all? Nu e bine...
    Sa vina, asadar, 2010! ALTFEL! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca asta iti doresti, Simone, chiar ca se poate intampla! Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  3. poate ai vreme și de cartea aceasta http://www.humanitas.ro/humanitas/dintre-sute-de-clisee

    RăspundețiȘtergere
  4. te pup,Simona,si iti doresc sa ti se implineasca tot ce tu vrei in noul an!

    RăspundețiȘtergere
  5. Despartire, da… Sau “intoarcere” la viitor… eterna intoarcere…
    Nu-i nimic extraordinar in despartirea de trecut .
    Insa e o victorie daca te despatri de propriile vicisitudini si lasitati.
    Anul care a trecut m-a ingrozit prin ura, rautatea, impostura, coruperea libertatii, placerea de a arunca cu pietre de care unii dintre noi am dat dovada. Oare anul viitor va fi altfel? Nu. Nu cred.
    Dostoievsky spunea ca virtutea se alimenteaza din credinta in eternitate. Noi nu mai credem nici macar atat. Suntem un caz atipic. Recidivam lamentabil intr-un ritual grotesc ciclic. Un ritual in care sacrificam un an cosiderat prost, pentru a adopta altul ce s-a dovedit a fi de fiecare data mai nefast. Traim cu nostalgia binelui: “sa traim bine” … ne obsedeaza ideea de bine, adica de prosperitate in sens individualist. Inaintasii nostri traiau nostalgia paradisului. Cine mai are azi aceasta nostalgie? Nostalgia “Binelui in sine” si nu a materialismului slabatic.
    Peste toate insa se va trage cortina revelionului. Ce e REVELIONUL? Un caldaram de amagiri inabusite intr-un foc de artificii si intr-o betie scandaloasa.
    In fiecare an romanii s-au mintit pe ei insisi ca anul viitor va fi mai bun. La fiecare final de an spun: ”Poate la anul”. Englezii au o vorba: “Mayebe in another life”…
    Traim la intretaierea unor ani invrajbiti unii importiva celorlalti, a doua Romanii segmentate. Am devenit fiinte decazute din conditia umana prin incapacitatea de a ierta si prin placerea diabolica de a arunca cu pietre oricand, in oricine. Dar suntem totusi in democratie… o democratie construita pe crima. Ce victorie!
    Postarea de azi e putin melancolica. De vina e vremea. Pentru unii natura este “etat d’ame“ - stare de spirit. Ar trebui sa ne eliberam de capriciile vremurilor pentru a ne putea bucura deplin.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu l-am redescoperit zilele acestea pe Gorki..am profitat de cateva zile de concediu...

    RăspundețiȘtergere
  7. Simo,sper ca acest an care e aproape sa vina sa fie unul mai bun ca anul asta dar sperantele sunt slabe,nu slabe,foarte slabe,dar eu sper ca binele sa vina de la mine mai mult decat de la altii.Sa fi si tu increzatoare in fortele tale ca in ziua de azi doar ele te mai pot salva.
    Iti doresc sa ai succesc in tot ce faci,sa fi puternica si pe langa putin noroc ca nu strica.
    O noapte linistita iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Simona, La multi ani si un an asa cum ti-l doresti mai bun ! Dar atentie sa fie mai bun
    si pentru noi ...toti! Sa ramai la fel de zambareata !

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna,
    Am dat din intamplare de blogul tau,si l-am citit pe nerasuflate,in sens invers cronologic,pornind de la cel curent si ajungand pana la postarea din 11 august 2009,cea cu "acasa".
    Desi in prima instanta am crezut ca o sa ii acord blogului maxim 10 secunde din timpul meu(nu sunt mare pasionat de "jurnale online"-in genere),il citesc de aproximativ 4 ore,si inca tot nu m-am oprit,...e deja ora 3:28 AM:)
    Se parcurge usor,e multa sinceritate in postarile tale(cel putin asa il percep eu)si se observa ca si tie iti place sa il menti up-dat-at,data find frecventa articolelor postate.
    Nu regret ca am renuntat la planul meu initial din aceasta seara,si anume,de a lectura ceva mai "tehnic",in favoarea jurnalului tau.
    Apropo,te urmaream cu destul de mare consecventa la Jurnalul de la ora 13.:)
    Ma bucur sa decopar si blogul,creatie personala.
    Un An Nou mai bun si mai linistit!

    RăspundețiȘtergere
  10. Paul, multumesc pentru rabdare!
    Si multumesc tuturor pentru urari:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Simona, imi incep diminetile la o cafea cu tine, primul lucru pe care il fac cand deschid laptopul este sa te vizitez. Ai un tonus excelent si-l transmiti si celor din jur.
    Un An Nou excelent!

    RăspundețiȘtergere